SFIDAREA A 22 DE MILIOANE DE PROSTI CARE FORMEAZA UN ”INTREG”- ROMANIA –


parlamentarul costa mult

Pensiile foştilor parlamentari costă statul român aproape 5 milioane de euro anual

PNL - MOTIUNE - CAMERA DEPUTATILOR - SEDINTA

21.666.969 lei costă statul român suportarea pe acest an a plăţii pensiilor foştilor parlamentari, se arată într-o comunicare pe care Ministerul de Finanţe a remis-o conducerii Camerei Deputaţilor, la solicitarea grupului parlamentar al PNL. Potrivit informării, pensia medie a unui fost parlamentar se ridică lunar la 3.610 lei, de această sumă beneficiind în luna septembrie 516 de foşti reprezentanţi în legislativul României.

Această pensie medie este formată din cota suportată din sistemul public de pensii, de 2.073 lei, bugetul de stat contribuind la rândul său cu 1.627 lei. În total, numai în luna septembrie, foştii parlamentari au primit pensii cumulate de 1.862.760 lei, iar estimarea MF vizează în acest domeniu un efort bugetar total de 21.666.969 lei pentru anul în curs.

Cu două săptămâni în urmă, grupul PNL din Cameră a cerut ministrului de Finanţe să trimită o statistică referitoare la numărul persoanelor care primesc pensie de parlamentar, cuantumul acestora, precum şi suma care trebuie cheltuită de la buget pentru plata acestora pe anul în curs.

În prezent, la Camera Deputaţilor există două propuneri legislative care privesc anularea regimului privilegiat în care sunt calculate pensiile foştilor parlamentari: una, veche de luni bune, a celor de la PDL şi proiectul depus recent de către PNL şi PSD.

Salariul unui ales este de aproximativ 5.000 de lei, dar sumele pentru transport, cazare şi pentru întreţinerea biroului parlamentar depăşesc lunar 25.000 de lei. Camera Deputaţilor a publicat pe site-ul instituţiei cheltuielile deputaţilor din primele patru luni ale anului 2009.

Statul plăteşte salariile, diurna, cazarea, transportul şi telefoanele deputaţilor. Aleşii au lefuri care variază între 50 şi 60 de milioane de lei, dar decontează cheltuielile de cazare şi transport, precum şi remuneraţiile angajaţilor din birourile parlamentare.

Membrii Biroului Permanent au salariile cele mai mari. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, câştigă 6.184 de lei lunar. Documentele date publicităţii de Camera inferioară arată că aleşii nu cheltuiesc pe deplasări în străinătate. Unii dintre ei însă cheltuiesc aproape încă un salariu pentru deplasări interne.

Deputatul PNL Cristian Adomniţei, cu un salariu de 5.026 de lei în ianuarie, a decontat în aceeaşi lună 3.791 de lei, bani de transport. Au decontat sume de transport şi Ştefan Buciuta, Grupul minorităţilor, 3.738 de lei, Nicolae Bud, PDL, 3.531 de lei, Kelemen Hunor, UDMR, 3.948 de lei, Ioan Oltean, PDL, 6.189 de lei.

Şi materialele de întreţinere a birourilor parlamentare costă. Ioan Nelu Botiş, PDL, a cheltuit în luna martie 8.769 de lei pe materiale, iar Olar Corneliu, PDL, 7.374 de lei.

Conform datelor din februarie, un deputat obişnuit primeşte un salariu net de 4.967 de lei şi decontează 2.378 de lei şi 980 de lei, diurne de deplasare în Bucureşti şi în teritoriu. Cazarea în Capitală costă 2.744 de lei, 289 de lei sunt cheltuiţi pe transport, iar factura de telefon este de 67 de lei. În aceeaşi lună, el decontează 5.052 de lei, materiale de întreţinere, 477 de lei, chiria, şi 5.075 de lei, salariile angajaţilor din biroul său parlamentar.

Facturi telefonice mari

Există şi parlamentari care vorbesc considerabil la telefon. În general, deputaţii decontează convorbiri telefonice în valoare de 68 de lei, lunar. Relu Fenechiu, PNL, şi Nicolae Bănicioiu, PSD, au convorbiri telefonice în valoare de 5.316 lei şi de 4.804 lei, pe patru luni.


Somnul parlamentarilor în hoteluri de patru stele ne costă 5 milioane de euro anual

Fiecare deputat sau senator cazat la hotel înseamnă 9.000 de lei cheltuiţi lunar din banul public. Mai mult de 150 de aleşi stau la hotel, iar alţi 80 în chirie şi primesc de la stat 700 de euro în fiecare lună.

Anual, se cheltuiesc 5 milioane de euro. Cu o asemenea sumă s-ar putea ridica un hotel sau s-ar putea cumpăra 100 de apartamente.Unde ”nemernicii” sa locuiasca normal ca orice om ,sa-ti plateasca cheltuielile si facturile la intretinere asa cum face tot dobitocul de roman.Sa vada si ei cu ce ar mai ramane din salariul de 5000 de lei pe care il au si poate asa vor realiza cu ce ramanem noi dobitocii dintr-un salariu de 1000 lei. Pe de altă parte, dacă aleşii ar sta în oraş cu chirie, statul ar economisii peste 3,5 milioane de euro.

Sfidarea cea mai mare, consta in faptul ca ,foarte multi dintre acesti nemernici locuiesc in Bucuresti.Si cu mare nesimtire ,ne jecmanesc pe noi,cei care le platim chiriile ,hotelurile si restul de privilegii de care beneficiaza .

Parlamentarii români stau în hoteluri de 4 stele în centrul capitalei. Somnul aleşilor costă foarte mult: 93 de milioane de lei vechi în fiecare lună, iar pentru toti deputaţii şi senatorii se plătesc 390.000 de euro. Asta face ca România să investească în somnul aleşilor 4,5 milioane de euro anual.

Potrivit conducerii Camerei Deputaţilor, fiecare cameră va costa 250 de lei pe noapte, adică aproximativ 50 de euro.

Investitorii în imobiliare vin cu o soluţie la această problemă şi propun ca parlamentarii să închirieze sau chiar să cumpere locuinţele noi de pe piaţă.


Doi senatori cer cazare dupa ce si-au donat apartamentele din Bucuresti

Senatorul PSD Trifon Belacurencu si senatorul PD-L Vasile Pintilie au donat, in decembrie 2008, unor membri ai familiilor lor cate o locuinta in Bucuresti, iar senatorul PSD Adrian Tutuianu a depus bani pentru a-si cumpara un apartament in Capitala, dar toti trei cer Senatului cazare gratuita.

Senatorul PSD Trifon Belacurencu a solicitat Senatului sa-i asigure cazare la un hotel din Bucuresti, dar, conform declaratiei de avere depusa la inceperea mandatului, acesta i-a donat fiului sau, Dan Belacurencu, un apartament chiar in luna decembrie 2008, informeaza Newsin.

In aceeasi situatie se afla si senatorul PD-L, Pinitilie Vasile, care, potrivit declaratiei de avere, i-a donat lui Alexandru Pintilie, in 11 decembrie 2008, un apartament in Bucuresti si acum se afla pe lista senatorilor care au solicitat cazare la hotel din partea statului.

De asemenea, Adrian Tutuianu, senator PSD, a solicitat Senatului cazare la hotel, conform declaratiei de avere, el si sotia fiind in curs de a achizitiona un apartament in Bucuresti, pentru care au platit deja un avans de 46.500 euro.

Din numarul total de 137 de senatori alesi in noiembrie, 74 au solicitat cazare in Bucuresti la unul dintre hotelurile puse la dispozitie, au precizat, pentru NewsIn, reprezentanti ai conducerii Senatului.

Dintre cei 74 de senatori care au depus cerere pentru cazare in Capitala, 29 sunt membri ai PD-L, 23 fac parte din grupul Aliantei PSD+PC, 16 din PNL si 6 din UDMR.

13 comentarii

 1. bravo lor, are cine sa ii plateasca. noi, da ! prosti suntem noi, nu ei. si atata vreme cat nu facem nimic si doar ne plangem pe siteuri si cine mai stie pe unde, totul va decurge……ai ghicit, totul va decurge la fel…..

 2. […] SFIDAREA A 22 DE MILIOANE DE PROSTI CARE FORMEAZA UN ”INTREG”- ROMANIA – […]

 3. Sunt de acord cu faptul ca trebuie o adevarat revolutie, dar nu suntem prosti…sunt mandru ca sunt urmasul lui Decebal, Tepes, Mihai…sau Brancoveanu..solutia este la NOI, poporul..noi trebuie sa-i dam jos pe ordinarii astia si eliminati fizic ptr ca ei au facut subminarea economiei nationale nu Ceausescu..nu sunt nostalgic, dar ai dreptate cu realizarile de atunci..el nu mai avea de ce sa le plateasca dobanzile si atunci, l-au lichidat..el era prea PATRIOT asa primitiv ca si cultura..nush ce as putea face ptr a contribui la inlaturarea acestor tradatori de neam..scriem aici si tot respectul ptr ce a i facut tu, as fi facut si eu asta dar n-am timp..insa ptr a face o revolutie, am timp..

 4. Se vorbeste si se scrie mult ,de jos in sus si nu se face nimic.Trebuie sa actionam,altfel ne vom plange rau de mila.

 5. Intrati pe pagina de internet http://www.nouadreapta.ro, descarcati tabelul si mergeti la prieteni sa semneze ca sunt de acord sa ia fiinta Partidul Nationalist, care are ca doctrina, doctrina legionara.
  Sa ne ajute Dumnezeu sa scapam tara de evrei si tradatori, de gunoaiele care de 21 de ani dorm in parlament si in guvern.
  Dumnezeu sa ne ajute!

 6. Great info and right to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you people have any ideea where to hire some professional writers? Thx 🙂

 7. Would you be thinking about exchanging links?

 8. Greeeeeeeeat Blog Love the Infomation you have provided me .

 9. cat de nenorociti sunt astia de la putere! Ma mir cum ii mai rabda Dumnezeu, intr-adevar multa rabdare are!

 10. BASESCU SI GASCA LUI DE BASTARZI NENOROCITI TREBUIE SA DISPARA ,SAU SA MOARA SI EI SI FAMILILE LOR DE TRADATORI DE CACAT MOARTE LA GUVERNULROMAN SI LA SRI ,

 11. trimite o cerere de prietenie la ion saracu pe FB

 12. Toată clasa politică care a fost și care este trebuie stîrpită.Sunt politicieni în parlament ,guvern care sunt în scaune încă din 89* !!!!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s