Politica externaSUA şi Europa recurg la ultima soluţie: naţionalizarea băncilor

Guvernele statelor occi­dentale se pregă­tesc să pompeze alte miliarde pentru ca băncile să se poată menţine pe linia de plutire. De această dată însă, intervenţia se face pentru majoritatea băncilor cu preţul naţionalizării.

Şi SUA, dar şi Marea Britanie, Germania, Italia, Franţa se pregătesc pentru asemenea măsuri, după ce s-a demonstrat că sutele de miliarde deja pompate în sistemul bancar în ultimele luni nu au folosit practic la nimic, relatează Le Figaro, citat de Gândul. Bancherii americani nu au reuşit să explice nici până în prezent congresmenilor pe ce s-au dus banii din planul de salvare aprobat pe ultima sută de metri a administraţiei Bush.

Citigroup (care a primit deja investiţii directe de 20 de miliarde de dolari de la statul american plus garanţii de zeci de miliarde) a suferit din nou pierderi uriaşe, după ce acţiunile sale au scăzut la burse cu zeci de procente pe fondul temerilor că va fi naţionalizată şi că se va prăbuşi. Banca – printre cele mai mari din SUA – ar urma să fie naţionalizată parţial (în proporţie de până la 40%). Şi alte bănci şi fonduri financiare ar putea avea aceeaşi soartă – naţionalizarea (situaţie în care clienţii îşi recuperează conturile asigurate – adică maximum 250.000 de dolari, iar acţionarii sunt daţi la o parte (li se oferă o sumă infimă pentru acţiunile deţinute).

Fannie Mae şi Freddie Mac (două companii de credit ipotecar) au fost deja preluate de stat în septembrie. Decizia nu a fost contestată, însă planul pe care îl are acum preşedintele Obama – de a da alte sume enorme pentru a ajuta proprietarii de case să îşi plătească împrumuturile – ar putea fi contestat din punct de vedere legal, pe considerentul că liderul de la Casa Albă îşi depăşeşte autoritatea intervenind în treburile fondurilor, potrivit Bloomberg.

Atât democraţi, cât şi republicani din Congres au explicat, potrivit Newsday.com, că băncile trebuie să fie naţionalizate – ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria SUA, nici măcar în timpul Marii Depresii (din 1929).

Alţi membri ai administraţiei au indicat însă că ar dori să opteze pentru o soluţie intermediară, după modelul aplicat de Suedia în anii ’90 – naţionalizarea băncilor şi apoi plasarea activelor toxice într-o bancă specială (Suedia a reuşit să vândă cu timpul aceste active, odată ce climatul economic s-a îmbunătăţit, însă România a eşuat lamentabil în cazul Bancorex).

Naţionalizarea nu este „o nenorocire“ pentru Europa

În Marea Britanie, pasul către naţionalizări a fost deja făcut (statul deţinând pachetul majoritar la mai multe bănci), iar guvernul se pregăteşte pentru al doilea pas al planului de salvare; asigurări pentru bănci împotriva riscurilor antrenate de aşa-numitele „active toxice” (împrumuturi fără acoperire).

Marea Britanie speră că naţionalizând bănci precum RBS, Lloyds Banking Group sau Northern Rock, se va putea relua creditarea. Irlanda a preluat şi ea controlul de facto asupra a două bănci mari – Alliied Irish Banks şi Bank of Ireland – după ce a acordat fiecăreia un capital de 3,5 miliarde de euro.

Germania şi Italia pregătesc terenul pentru naţionalizare

Chiar dacă nu a anunţat deocamdată că ar putea face infuzii de capital în bănci, Germania şi-a modificat în urmă cu câteva zile legislaţia, pentru a putea să naţionalizeze bănci, dacă aceasta s-ar dovedi ultima soluţie, relatează Le Figaro. Prima naţionalizată ar putea fi Hypo Real Estate, ai cărei acţionari vor fi expropriaţi în acest caz. Şi Italia a început aceste demersuri: guvernul a obţinut aprobarea Bruxelles-ului pentru a putea recapitaliza băncile aflate în dificultate.

În Franţa, situaţia este chiar şi mai clară. Chiar dacă a tot insistat că băncile franceze sunt solide, administraţia Sarkozy va pompa mai multe miliarde de euro în noua bancă rezultată din fuziunea Casei de Economii şi a Banques populaires (şi în care statul va „dicta”). Ministrul Economiei, Christine Lagarde, declarase recent că „naţionalizarea unei bănci nu este o nenorocire” şi că statul nu intenţionează să administreze băncile. Cu toate acestea, nu demult, preşedintele Nicolas Sarkozy a cerut ca bancherii să renunţe la salariile astronomice şi la bonusuri dacă vor ca băncile lor să fie salvate cu bani de la stat.
25 februarie 2009

POPOR CARE STIE CE VREA..SPRE DEOSEBIRE DE NOI

revolta

Ministerul Afacerilor Externe a informat că au reînceput acţiunile de protest pe întreg teritoriul Republicii Elene. Acestea vizează blocarea principalelor artere rutiere şi punctelor de trecere a frontierei.
Foto (1)
MAE recomandă persoanelor care merg în Grecia să evite transportul cu autoturisme Vezi Galerie Articol

Intenţia „Federaţiei transportatorilor de mărfuri” din Grecia este de a bloca mai multe puncte de trecere a frontierei şi porţile de acces în câteva porturi. Cu toate că acţiunea Federaţiei vizează autocamioanele care transportă marfă, ea i-ar putea afecta şi pe cetăţenii care doresc să intre în Grecia cu ajutorul maşinilor.

„MAE recomandă persoanelor interesate care călătoresc în Grecia să evite deplasarea cu mijloace auto. Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic sunt în contact cu autorităţile locale pentru a asigura sprijinul necesar cetăţenilor români, în caz de nevoie”, se arată într-un comunicat MAE.

20-FEBRUARIE-2009

CU MARE REPEZICIUNE HAOSUL VA PUNE STAPANIRE PE TERRA , NOUA ORDINE MONDIALA ”LUCREAZA” ,”SALVATORUL ” ACESTOR CRIZE ARTIFICIALE VA IESI IN PUBLIC…IAR IN CURAND MULTI VOR INGENUNCHEA IN FATA ANTICRISTULUI..CAUTAND SIGURANTA PROMISA DE ACESTA…DAR SE VOR INSELA…VOR URMA CATIVA ANI NESPUS DE DIFICILI..APOI ..LINISTE………

image_
Măsurile de austeritate luate de guverne pentru a contracara efectele crizei economice au dus la nemulţumiri în toată lumea. Islandezii, bulgarii, lituanienii, ungurii şi grecii au ieşit în stradă. În Europa, aproape că nu trece o zi fără proteste.

În Grecia, fermierii şi-au scos tractoarele din garaje şi au transformat într-un coşmar traficul pe autostrada care leagă Atena de Salonic. Ei cer reducerea taxelor şi acordarea de împrumuturi preferenţiale.

În Bulgaria, în ultimele săptămâni, profesorii, agricultorii, studenţii, ba chiar şi poliţiştii, au demonstrat pe rând în faţa Guvernului de la Sofia, protestele degenerând uneori în violenţe. Ei acuză Guvernul că nu luptă împotriva corupţiei şi că nu aplică măsuri de combatere a crizei economice.

Cu două săptămâni în urmă, în capitala Lituaniei, protestatarii furioşi că guvernul a propus un pachet de austeritate care include creşteri de impozite şi reduceri de venituri, s-au adunat în faţa Parlamentului şi au aruncat cu pietre în poliţişti.

În Islanda, ca urmare a protestelor continue, guvernul de la Reykjavik a fost nevoit ieri să demisioneze.

În Austria, acordarea de prime de casare pentru relansarea industriei auto a stârnit nemulţumirea unei asociaţii ecologiste, care ar vrea ca statul să acorde mai degrabă prime pentru cei care îşi cumpără biciclete sau abonament pe un an la tren.

Până şi popularul preşedinte american Barack Obama s-a văzut nevoit să strângă cureaua la Casa Albă. Primul act pe care l-a semnat în Biroul Oval a fost cel prin care salariile colaboratorilor săi au fost îngheţate. Măsura îi va afecta pe aproximativ 100 de angajaţi care câştigă, fiecare, peste 100 de mii de dolari pe an.

palestina
A venit vremea unei dezbateri riguroase şi respectuoase cu privire la probleme fundamentale ale originii conflictului periculos şi violent care a explodat in Orientul Mijlociu şi care astăzi ameninţă să se extindă şi să cuprindă şi alte regiuni ale lumii. Propun s-o începem prin a pune zece întrebări cheie sioniştilor israelieni din punctul de vedere al unui cetăţean argentinian preocupat. Întrebarea nr.1: De ce sioniştii insistă pe confundarea sionismului cu iudaismul? Nu toţi sioniştii sunt evrei, si nu toţi evreii sunt sionişti. George W. Bush, Dick Cheney, Condoleeza Rice, Donald Rumsfield, Tony Blair, John Negroponte, Bill şi Hillary Clinton şi John Bolton – pentru a numi doar câţiva dintre foarte puternicii sionişti pro-israelieni – în mod evident NU sunt evrei. În acelaşi timp, scriitori ca Noam Chomsky, Norman Finkelstein, Juan Gelman, Israel Shamir, grupul marelui rabin Joel Teitelbaum şi editorii ziarului new-yorkez de stânga “Forward” (Înainte) sunt cu toţii evrei, însă puternici opozanţi ai sionismului. Întrebarea nr.2: De ce sioniştii caută să facă rău comunităţilor evreieşti din diaspora? Ca cetăţean argentinian, sunt îngrijorat de faptul că sioniştii şi israelienii confundă în mod intenţionat sionismul cu iudaismul, deoarece aceasta poate duce la reacţii negative şi injuste din partea unor mari segmente de populaţie din întreaga lume care, ignorând aceasta diferenţiere esenţială între sionişti şi evrei, ar putea sfârşi prin a-i acuza pe toţi evreii de măcelul, nedreptatea şi genocidul perpetuat de unii dintre militanţii sionişti în Israel şi în alte părţi. În Argentina, suntem îngrijoraţi asupra efectului nefast pe care aceasta îl poate avea asupra paşnicei comunităţi evreieşti care trăieşte în ţara noastră. Să acuzi orice persoană care critică Israelul şi sionismul de “anti-semitism” este ridicol şi înseamnă terorism intelectual, deoarece în acest fel este ameninţată şi redusă la tăcere orice încercare de a susţine o dezbatere liberă şi deschisă. Avem nevoia urgentă de a înţelege că felul în care a fost creat Statul Israel acum peste o jumătate de secol, poartă sămânţa conflictelor violente care se amplifică în Orientul Mijlociu. Trebuie să ne bazăm opiniile şi punctele de vedere pe adevărul istoric şi nu pe mit şi propagandă. Trebuie să înţelegem care sunt adevăratele obiective ale sionismului internaţional în întreaga lume, cât şi în Argentina şi regiunea noastră. De fapt, un efect moralizator deosebit l-ar avea în Argentina şi în alte ţări dacă asociaţiile şi conducătorii comunităţilor evreieşti ar adopta o poziţie publică fără echivoc condamnând atacurile barbare împotriva Palestinei şi Libanului. Întrebarea nr.3: De ce sioniştii insistă să acuze de “anti-semitism” pe oricine critică Israelul şi sionismul? Să vorbim de anti-semitism în zilele noastre ar fi absurd şi absolut ipocrit. “Semit/ă” este o categorie lingvistică astfel denumită şi folosită de intelectuali din sec. XIX ca germanul Wilhelm Marr şi filosofii francezi Edouard Renan şi contele Arthur de Gobineau pentru a diferenţia “semiţii” de “arieni”. Vor sioniştii de astăzi să inceapă să vorbească din nou despre “arieni”? Cu greu ne-ar veni să credem că o asemenea prostie ar putea fi rostită în mod serios în secolul 21! Dacă sioniştii insistă să vorbească despre “anti-semitism”, atunci va trebui amintit faptul că şi natiunile arabe sunt tot “semite”, întrucât şi ei sunt descendenţii lui Şem, fiul cel mare al biblicului Noe. În mod clar, dacă sioniştii insistă să declame “flagelul anti-semitismului”, atunci trebuie să înţeleagă că adevăratul “anti-semitism” de astăzi este persecuţia sângeroasă a palestinienilor, irakienilor şi libanezilor (în cea mai mare parte “semiţi”) aflaţi în mâinile forţelor invadatoare ale Statelor Unite, Marii Britanii şi Israelului ai căror conducători sunt “arieni” în cea mai mare parte: Ehud Olmert, Ariel Sharon, Benjamin Netanyahu, George W.Bush, Tony Blair, Dick Cheney, ca să-i numim doar pe câţiva, sunt de decendenţă ariană, întrucât nu există absolut nici o asemănare între ei şi “semiţii” săraci şi suferinzi… Întrebarea nr. 4: De ce sioniştii martirizează Gaza şi pe palestinieni? În 1989 lumea s-a eliberat de ruşinosul Zid al Berlinului. Doar câţiva ani mai târziu, Statul Israel l-a înlocuit cu şi mai ruşinosul Zid din Gaza, înalt de 8 metri şi lung de sute de kilometri, cu punctele sale de control militarizate, gardurile de sârmă ghimpată şi soldaţi înarmaţi pâna-n dinţi trăgând asupra civililor şi umilind în mod constant populaţia palestiniană. Israelul a transformat Fâşia Gaza într-un imens lagăr de concentrare care găzduieşte o jumătate de million de civili care trăiesc încarceraţi fără apă, sau cu foarte puţină, fără canalizare, electricitate, locuri de muncă, şcoli sau spitale, fără apărare în faţa ocupanţilor sionişti. Cu siguranţă, conducătorii israelieni au învăţat multe din Auschwitz şi ghetoul din Varşovia… Întrebarea nr. 5: Se aşteaptă israelienii ca palestinienii şi libanezii să nu se apere nicicum împotriva atacurilor lor? Doar statele naţionale suverane pot avea forţe armate regulate (ex.Israel, SUA, Marea Britanie şi Argentina, ca să numim doar câteva). Totuşi Palestinei nu-i este permis să aibă un stat naţional suveran, deci palestinienii nu au altă opţiune decât să susţină forţe armate neregulate insurgente, ca Hamas, pentru a se răzbuna pe Israel. După ani de invazie şi ocupaţie israeliană şi a altor naţiuni, Libanului nu i s-a dat şansa de a-şi construi un stat naţional suveran, deci libanezilor nu le-a rămas altă opţiune de apărare decât să susţină miliţiile neregulate insurgente Hezbollah. Cu siguranţă, atât Hamas cât şi Hezbollah primesc arme şi susţinere din Siria şi Iran… Însă Israelul n-a primit o susţinere enormă şi arme din partea Statelor Unite ale Americii? Nu este Israelul singura putere nucleară din Orientul Mijlociu care posedă arme de distrugere în masă, mulţumită celor aproximativ 400 de bombe atomice pe care cu generozitate i le-a cedat Statele Unite? De fapt, observând comportamentul nebunesc actual al Israelului în regiune, întrebarea cheie pe care ar trebui să ne-o punem ar fi: putem avea încredere în Israelul care deţine acest extrem de puternic şi periculos arsenal nuclear? Comunitatea internaţională n-ar trebui sa dezarmeze Israelul ca o modalitate de promovare a păcii mondiale? Popoarele palestinian şi libanez AU DREPTUL la auto-aparare împotriva terorismului de stat la care sunt supuse de către Israel. În situaţia lor disperată, îi putem înţelege făcând ceea ce le stă în putiinţă pentru a se apăra, iar pentru mulţi palestinieni şi libanezi în disperarea lor crescândă, aceasta include şi sprijinirea Hamas şi Hezbollah. Să fim cinstiţi: dacă Hamas şi Hezbollah ar disparea peste noapte, ce soluţie ar adopta Israelul şi Statele Unite pentru pacea în Orientul Mijlociu? Ei ne-au arătat în mod constant că nu au niciuna, pentru că pacea nu este un obiectiv nici pentru Israel nici pentru S.U.A., nici nu se numără printre interesele geopolitice extinse a vreuneia dintre aceste ţări. În ceea ce priveşte terorismul, Statele Unite, Marea Britanie şi Israelul au etichetat atât Hamas-ul cât şi Hezbollah-ul drept “organizaţii teroriste”. Ar trebui, totuşi, să ne amintim ca Forţele de Apărare Israeliene (armata israeliană) a luat naştere în 1948 din patru organizaţii teroriste sioniste de frunte: Hagganah, Stern Gang, Irgun şi Zvai Leumi. Aceste grupări teroriste au fost responsabile efectiv de mii de asasinate, atât înainte cât şi după crearea Statului Israel, incluzând masacrul civililor din satul Deir Yassin care a dus la expulzarea a milioane de palestinieni în 1948, asasinarea, tot în 1948, a me
diatorului O.N.U. pentru Palestina, contele Folke de Bernadotte (pusă la cale de gruparea de gherilă Stern Gang, condusă de Yitzhak Shamir, fost premier al Israelului), atacul terorist cu bombă din 1947 de la hotelul King David din Ierusalim, care găzduia Înaltul Comandament Militar Britanic (executat de gruparea de gherilă condusă de Menachem Begin, tot fost prim-ministru israelian). Acest ultim atac a creat un precedent al metodelor teroriste folosite în cele două atacuri cu bombă din Argentina (vezi Întrebarea nr. 10 de mai jos). Prin urmare, în privinţa terorismului avem doar două opţiuni: fie toate aceste grupări – Hamas, Hezbollah şi armata israeliană – să fie privite ca “forţe de apărare”, fie să fie toate etichetate ca “organizaţii teroriste”. Întrebarea nr.6: De ce refuză sioniştii investigarea şi dezbaterea publică a aşa-numitului “Holocaust” într-o manieră echilibrată şi obiectivă? Aceasta a devenit astăzi o problemă-cheie, deoarece o înţelegere adecvată a Holocaustului ne-ar da indicii clare atât ale originii conflictului din Orientul Mijlociu cât şi a multor evenimente importante de după al doilea război mondial care au condus la instaurarea “Noii Ordini Mondiale” de care suferă astăzi societatea noastră globalizată. Există o mişcare revizionistă crescândă în cercurile academice europene şi americane care susţine că nu a fost demonstrat cu certitudine că într-adevăr au murit 6 milioane de evrei în Germania nazistă şi Austria în timpul celui de-al doilea război mondial. Investigaţii serioase asupra acestei probleme sunt încă subiect tabu în zilele noastre în cea mai mare parte a lumii occidentale iar în unele ţări ca Franţa, Canada şi Austria, asemenea investigaţii sunt obstrucţionate de către legislaţie, în urma presiunii sioniste. De ce le este atât de teamă? Poate pentru că în urma unor investigaţii serioase şi obiective din punct de vedere istoric s-ar putea demonstra că cifra de şase milioane n-ar fi adevărată? Autorul evreu american Norman Finkelstein, în cartea sa Industria Holocaustului, publicată în 2002, demonstrează cu claritate cum a fost inventat şi folosit “mitul Holocaustului” de către Statul Israel pentru a-şi atrage susţinerea finaciară şi politică din partea Statelor Unite, a aliaţilor săi importanţi şi a sectoarelor cheie din diaspora evreiasca din întreaga lume. Ca argument la ceea ce susţinem este faptul că timp de mai mulţi ani, pe când Polonia se afla sub dominaţie sovietică, la muzeul de la Auschwitz era expusă o placă comemorativă care amintea vizitatorilor că “patru milioane de evrei” au fost asasinaţi aici până în 1945, aceasta alimentând două treimi din “mitul celor şase miloane”. Cu toate acestea, după căderea Zidului Berlinului şi democratizarea Poloniei, acea placă a fost scoasă şi înlocuită cu una nouă care spune că “aici au murit 1.500.000 de oameni”. Unde sunt atunci cele şase milioane ale Holocaustului ? Întrebarea nr.7: Cum explică sioniştii sprijinul necondiţionat pe care S.U.A. îl acordă sionismului internaţional şi Statului Israel? Cred ca pentru a pricepe cu claritate ceea ce se întâmplă astăzi în lume trebuie să înţelegem şi să acceptăm că guvernul Statelor Unite este dirijat de forţele sionismului internaţional. Doar în acest fel poate fi înţeles sprijinul necondiţionat, permanent şi nelimitat acordat de S.U.A. Israelului. Fostul premier israelian Ariel Sharon a reflectat acest lucru cu elocvenţă atunci când în timpul unei furtunoase şedinţe de cabinet de la sfârşitul anului 2003 i-a spus lui Shimon Peres ca nu trebuie să se îngrijoreze de reacţia S.U.A. faţă de agesiunea Israelului împotriva palestinienilor deoarece “noi (israelienii) controlăm Statele Unite şi americanii ştiu asta foarte bine” (citat din ziarul israelian Ha’aretz, publicat şi în Argentina de către scriitorul evreu Juan Gelman în cotidianul “Pagina 12” din Buenos Aires, 4 decembrie 2003). Această extrem de periculoasă problemă de dimensiuni globale a fost abordată recent într-un raport publicat de Universitatea Harvard în martie 2006 de către profesorul John Mearsheimer şi decanul şcolii guvernamentale “John F.Kennedy” al Universităţii Harvard, Stephen Walt care descrie “lobby-ul israelian şi politica externă a S.U.A”. Ambii autori demonstrează cu mare convingere influenţa politică şi financiară pe care lobby-urile pro-sioniste şi pro-israeliene, precum A.I.P.A.C. (Comitetul de Acţiune Politică Americano-Israelian) o exercită astfel încât au reuşit să direcţioneze politica externă a Statelor Unite împotriva interesului naţional al poporului american cu scopul de a acorda prioritate interesului naţional a unei ţări străine: Statul Israel. Acest factor-cheie al politicii externe a Statelor Unite este atât de evident şi flagrant încât chiar fostul consilier pentru securitate naţională Zbigniew Brzezinski şi-a exprimat sprijinul pentru Mearsheimer şi Walt, spunând că ei servesc interesul public prin evidenţierea acestei probleme. De asemenea, am putea să menţionăm şi alte grupuri de presiune foarte puternice şi influente cum ar fi Organizaţia Sionistă Mondială, Congresul Mondial Evreiesc, Liga Anti-Defăimare (controlată de Loja Masonică B’Nai B‘Rith) şi PNAC – Proiectul pentru Noul Secol American, ai căror intelectuali de frunte activează în administraţia Bush sau au o influenţă asupra ei, incluzând responsabilii oficiali pentru distrugerea Irakului şi pentru sprijinul necondiţionat pe care SUA îl acordă Israelului: Paul Wolfowitz, Richard Perle, Douglas Feith, Colin Powell, Condoleeza Rice, Lewis Libby, Robert Zollick, James Baker III şi Elliot Abrams ca să numim doar câţiva dintre cei mai puternici. Întrebarea nr.8: Este bine ca lumea să fie dominată de către mici minorităţi? Într-un site oficial israelian (Agenţia Evreiască pentru Israel) şi în diferite site-uri aparţinând diferitelor organizaţii evereieşti din Statele Unite totalul populaţiei evreieşti din întreaga lume este estimat la aproximativ 16 milioane de persoane (din care aproximativ 200.000 sunt rezidenţi în Argentina). Aceasta indică în mod evident faptul că numărul membrilor comunităţilor evreieşti din lume este foarte redus, adică doar 0,2 % din totalul populaţiei lumii, estimat la 6,5 miliarde de locuitori (şi 0,5% din populaţia de 39 de milioane a Argentinei). Nu este antidemocratic ca nişte minorităţi atât de mici să aibă atâta putere mondială ? Întrebarea nr.9: De ce sionişti mint în mod sistematic în legătura cu cauza crizei actuale din Orientul Mijlociu? Evenimentele tragice din Liban şi Palestina au fost chipurile încordate din cauză că Israelul a spus că Hamas şi Hezbollah au “răpit” trei dintre soldaţii săi în Gaza şi respectiv la frontiera cu Libanul (unele rapoarte spun chiar că erau în interiorul Libanului). Aceasta este o stupizenie, deoarece soldaţii combatanţi nu pot fi “răpiţi”; doar civilii pot fi răpiţi. Soldaţii combatanţi pot fi capturaţi sau chiar ucişi de către inamic, dar nu “răpiţi”… Cu toate acestea, Israelul, Statele Unite şi mass-media globală, finanţată şi controlată de aceleaşi cercuri financiare internaţionale care astăzi conduc “Noua Ordine Mondială” repetă mereu că acei trei soldaţi israelieni au fost “răpiţi”… Un vechi dicton spune că “atunci când izbucneşte războiul prima victimă este adevărul…”. Operaţiunile de război psihologic sunt parte a strategiei internaţionale sionisto-americane, care include inocularea fricii faţă de atacuri majore cu bombă şi anthrax. Însăşi evenimentele tragice de la 11 septembrie din Statele Unite, 11 martie din Madrid şi 7 iulie din Londra trebuie să fie clarificate în mod corect întrucât există probe ”de montaj” care arată că sunt semne evidente ale trucurilor murdare, reminiscenţe ale terorii cu “armele de distrugere în masă din Irak
din 2002 şi 2003. Cu toate acestea, mass-media supusă şi liderii importanţi ai lumii folosesc aceasta pentru a incrimina lumea musulmană şi pentru a justifica brutala discriminare şi agresiune pe plan mondial împotriva adepţilor islamului. Întrebarea nr.10: Argentina. De ce nu este investigată filiera ISRAELIANĂ ca prima suspectă în cazul celor două atacuri cu bombă împotriva ambasadei Israelului (1992) şi a sediului Asociaţiei Comunităţilor Evreieşti AMIA (1994) din Buenos Aires? Conform prestigiosului jurnal evreiesc anti-sionist “Forward” care apare la New York, guvernul Statelor Unite a făcut presiuni crescute asupra guvernului argentinian pentru a lansa ideea (evident falsă) a unei “filiere iraniene” răspunzătoare de cele două atacuri cu bombă. Serviciile secrete Mossad si CIA cu colaborarea guvernelor argentiniene au încercat fără succes să fabrice o aşa-zisă “filieră iraniană”. Au mers până într-acolo încât unul dintre judecătorii federali – Juna Jose Galeano – care ancheta unul din cazuri să mituiască un suspect cheie (Dl.Telledin) cu suma de 400.000 dolari astfel încât să acuze poliţia locală de implicare şi să-i autorizeze găsirea rădăcinilor până la Hezbollah, Siria şi Iran. Ceea ce ne îngrijorează pe mulţi dintre argentinieni este faptul că guvernul pro-sionist al preşedintelui argentinian Nestor Kirchner cedează unor asemenea presiuni şi sfârşeşte prin a da Statelor Unite şi Israelului “motive” pentru atacarea Hezbollahului, Siriei şi Iranului, astfel ţara noastră fiind implicată în războiul criminal pe care sionismul internaţional îl duce împotriva lumii musulmane… Şi marea majoritate a argentinienilor sunt evident împotriva acestor lucruri! În contextul acestor evenimente, Argentina are nevoie de investigarea mult mai plauzibilei ipoteze a implicării unei filiere ISRAELIENE în cele două atacuri cu bombă care au avut loc într-o perioadă de luptă acerbă pentru putere în Israel dusă între o facţiune mai moderată care vroia sa pună în practică întelegerile de la Oslo (Partidul Muncii, condus de Yitzhak Rabin) şi fundamentaliştii de extremă dreapta care cred doar în sfinţenia Eretz Israelului forjat de expansiunea militară imperială. Lupta internă a culminat în noiembrie 1995, când primul ministru pacifist Rabin a fost împuşcat pe o stradă israeliană NU de către un terrorist musulman, NU de către un neo-nazist fanatic, ci de către Yigal Amir “un tânăr militant sionist israelian”, apropiat de o mişcare de extremă dreapta a coloniştilor israelieni şi de Shin-Beth, serviciul intern de securitate israelian. Mai târziu, comisia oficială Shamgar care investiga asasinarea lui Rabin a concluzionat că Shin-Beth-ului îi revine un mare grad de responsabilitate, chiar şi pentru neglijenţa în protejarea primului ministru. Odată cu asasinarea lui Rabin s-a deschis calea preluării guvernului israelian de către zeloţi ca Benjamin Netanyahu, Ehud Barak, Ariel Sharon, Ehud Olmert şi acoliţii lor din partidele fundamentaliste şi de extremă dreapta Likud şi Kadima… Insistăm: A venit vremea unei dezbateri riguroase şi serioase cu privire la probleme fundamentale ale originii conflictului violent din Orientul Mijlociu. Doar când ADEVĂRUL va prevala, baia de sânge a sutelor de mii de musulmani din Orientul Mijlociu va avea un sfârşit. Pentru că ACESTA este adevăratul Holocaust de care suferă lumea de astăzi, şi aceasta se întâmplă acum şi aici!

gaza1

Putini stiu ca lumea este condusa de o mana de oameni care vor globalizarea..iar Bush si restul presedintilor marilor tari democratice sunt de fapt marionetele papusariror de dincolo de cortina…America a dezmembrat tot in lume unde era stabilitate si prosperitate prin intrigi de ambele parti,au vandut arme pt profitul propriu,au atzatzat popoare ,si rasturnat guverne apoi in numele democratiei si al stabilitatii au ocupat teritorii ,au incheiat contracte de reconstructii in favoarea lor a ceea ce de fapt ei au distrus,in numele democratiei, cine nu-i cu America si nu deserveste America asa cum i se dicteaza e terorist .America si evreii din spatele cortinei care conduc lumea ,care negociaza tari,vieti omenesti,creeaza conflicte razboaie si nu stiu ce criza sa mai inventeze in favoarea profiturilor proprii este ADEVARATUL TERORIST AL LUMII…daca faceau rusii asa ceva ,ce fac israelitii poporul lui ISRAEL (impartit in cateva triburi) care a trait pe meleagurile PALESTINEI….si care acum vor sa inghita tot teritoriul precum sacalii ,erau vazuti foarte rau asa cum au fost denigratzi in Georgia..de ce americanii ,””justitiari „”ai lumii,nu iau masuri impotriva Israelului.?? pentru ca nu pot sa se opuna omului la care se inchina…da..daca am sa traiesc sa vad si reconstructia templului lui Solomon de pe Muntele Moriah din Ierusalem…atunci vai de noi ..de lumea intreaga…ceva acolo in fundul pamantului se zbate sa iasa la lumina pt a conduce lumea timp de 3 ani….!!
Conflictul din Israel nu este mai “complicat” decât a fost apartheidul sau sclavia. Rădăcina conflictului este că Israelul nu permite refugiaţilor palestinieni să se întoarcă în ţara lor, care este 78% din Palestina numită acum Israel. Ei sunt refugiaţi pentru că liderii evrei din 1948 (care se numeau pe ei înşişi zionişti) au utilizat forţa militară pentru a-i alunga pe 80% dintre non-evreii (palestinienii) care locuiau în ceea ce este acum statul evreiesc Israel. Au făcut-o pentru că credeau că Israelul trebuie să aibă o populaţie care să fie în proporţie de cel puţin 80% evreiească altfel nu va fi un stat evreiesc. Israelul continuă şi azi să nege dreptul refugiaţilor de a se întoarce. Aceasta este rădăcina conflictului.

Istorici israelieni, ca Ilan Pappe (anti-zionist) şi Benny Morris (extrem de pro-zionist) au cercetat amănunţit arhivele istorice şi au ajuns la ideea că expulzarea a avut loc. Morris spune că a fost un lucru bun şi necesar, iar Pappe spune că a fost epurare etnică, un lucru greşit.

Liderii evrei spun că expulzarea non-evreilor din ţara lor este justificată pentru că, dat fiind că gentilii sunt, şi vor fi întotdeauna, în mod latent dacă nu deschis anti-semiţi, evreii au nevoie de un stat evreiesc pentru a fi în siguranţă.

Dar mulţi evrei bănuiesc că gentilii nu sunt mai mult inerent anti-semiţi decât sunt albii inerent rasişti. Cum răspund aceşti evrei atunci când îi aud pe rabbinii lor respectaţi şi pe alţi lideri evrei spunându-le că este necesar pentru Israel să refuze refugiaţilor palestinieni dreptul lor omenesc primordial de a se întoarce în ţara lor, să-i împiedice să ajungă la un spital atunci când sunt pe punctul de a da naştere, ba chiar să interzică puţinilor palestinieni care trăiesc în Israel să se căsătorească cu un evreu sau să trăiască în cartierele bune în care non-evreii nu au în prezent acces sau să-şi clădească locuinţe pentru familiile lor în oraşele desemnate ca fiind “arăbeşti”? Aceşti evrei răspund spunându-şi că este “complicat”.

Ce-ar spune, totuşi, dacă mâine cei mai respectaţi rabbini şi lideri evreieşti ar anunţa că Israelul trebuie să înceteze să mai refuze drepturile palestinienilor? La scurtă vreme ar fi greu să mai găseşti un evreu care ar admite că a sprijinit vreodată refuzul acestor drepturi.

Cândva oamenii spunea că sclavia este complicată. Spuneau că apartheidul în Africa de Sud este complicat. Dar aceste lucruri nu erau complicate, ci doar greşite.

image_122971162184527800_1
Home » Externe » Rusia va da în folosinţă o rachetă cu rază de acţiune de 10.000 de kilometri
Rusia va da în folosinţă o rachetă cu rază de acţiune de 10.000 de kilometri

Rusia va da în folosinţă o rachetă cu rază de acţiune de 10.000 de kilometri

Racheta strategică rusă Topol-M sol-sol, care va fi capabilă să treacă de sistemele antirachetă şi are o rază de acţiune de 10.000 de kilometri, va fi dată în folosinţă în 24 decembrie, au anunţat vineri forţele nucleare strategice ruse, citate de AFP.

Acest nou model de Topol-M, prima rachetă strategică din istoria Rusiei moderne, este destinată să distrugă obiective foarte bine protejate, potrivit aceloraşi surse, citate de Interfax.

Racheta este disponibilă în două modele, unul care poate fi lansată de la o bază fixă, cealălalt de la o bază mobilă.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat semnificativ anul acesta, pe fondul conflictului ruso-georgian şi a scutului antirachetă. Oficiali din Kremlin au declarat că Statele Unite nu au luat în considerare îngrijorarea Rusiei privind sistemul antirachetă, despre care Casa Albă spune că este orientat împotriva unor state problemă, ca Iranul.

În luna septembrie, Moscova a testat o rachetă intercontinentală Bulava cu focoase multiple, capabilă, potrivit armatei, să penetreze scutul american antirachetă. Cel mai recent test al acestei rachete intercontinentale, care va echipa submarinele din flota rusă, a avut loc în 28 noiembrie şi, pentru prima dată, „toţi parametrii testaţi” au fost un succes, potrivit Ministerului Apărării.

Rusia a făcut în această toamnă mai multe teste de rachete balistice intercontinentale decât anterior.

14 comentarii

 1. Atat America cat si Rusia au inceput o lupta acerba, petru acaparara a cat mai multe state de partea lor in sustinetea politicilor proprii.Se pare ca Rusia calca cu derptul in acest plan fiind avantajata de imensitatea resurselor .Prevad o desprinde a catorva state europene de Occident in favoarea Rusiei la inceputul anului 2009,desprindere provocata de inchiderea robinetului de catre Rusia a gazului destinat Europei.America va suferi cel mai mare colaps financiar,planul de salvare „”Bush”” se va dovedi a fi o nulitate,si va fi accentuata si de dezastrele naturale,care se vor abate asupra Americii”.Foamea”americana va fi scanteia de inceput ce va da nastere intrigilor Ce-lui de-al Treilea Razboi Mondial.Rusii au prevazut asta in vara anului 2008 si tot de atunci incearca sa-si formeze propria economie cu China,Venezuiela,Cuba si o alianta de p[arteneriat cu tarile arabe musulmane ,cele 2 rep coreene si unele state din fostul URSS si statele care nu agreeaza politica Americii.Anul 2009 va fi un an de mare cumpana Mondiala in care se vor vedea primele semne de foamete in lume din tarile dezvoltate,o instalare a saraciei ,pe care acum nu si-o imagineaza nimeni.Calamitatile naturale vor fi de 9 ori mai numeroase si mai puternice ca in 2008,datorita schimbarii trecerii curentilor de aer cald mai spe zonele nordice cu cca 2-300 km mai spre nord .efectul incalzirii globale nu mai poate fi oprit. Dumnezeu cu mila…!!

 2. In viitorul foarte apropiat al acestei ierni vom asista la tensiuni extrem de incordata americano-europene vs. rusia…

  Rusia, Iranul si Qatarul, tari ce detin 60% din rezervele mondiale de gaze naturale, au convenit saptamana trecuta sa formeze o structura permanenta, o „troika a gazului” care, potrivit ministrului iranian al petrolului, Gholamhossein Nozari, este primul pas in crearea unui cartel de tip OPEC – organizatia exportatorilor de petrol – ce ar urma sa controleze preturile si productia de gaze naturale. Desi semnatarii au respins ingrijorarile exprimate de statele europene ca un astfel de cartel ar avea ca scop mentinerea artificiala la un nivel ridicat a preturilor la gazele exportate in UE, presedintele gigantului rusesc Gazprom, Alexei Miller, a declarat: „Impartasim opinia ca fluctuatiile pretului petrolului nu pun in discutie teza fundamentala potrivit careia vremea hidrocarburilor ieftine s-a incheiat”. Comisia Europeana a declarat ca se opune crearii oricarei structuri care va restrictiona competitia, iar Norvegia – al treilea exportator mondial, dupa Rusia si Canada – a declarat deja ca nu are de gand sa se alature noii structuri.
  Intrebandu-se cine are de castigat din acest aranjament, presa rusa a salutat „troika gazului” ca pe o victorie a Rusiei in fata europenilor, care au ratat ocazia avuta de a se apropia de Iran si de a impinge astfel Moscova in afara jocului. Troika nu este altceva decat modul prin care Rusia isi asigura controlul asupra livrarilor de gaze catre Europa. „E dur pentru europeni – conchide comentatorul publicatiei Moscow News –, dar e o lume «care pe care»”.

 3. Moscova si Kievul sunt in pragul crizei din cauza unui film
  14-11-2008
  galerie foto Galerie Foto stiri din aceeasi categorie Stiri din aceeasi Categorie

  * NATO, in pericol: Cartita din Estonia a dat Moscovei informatii despre scutul american
  * Ucraina pierde Crimeea la… tribunal
  * Incendiu la Los Angeles. Michael Douglas a ramas fara vila

  Un film despre razboiul din Caucaz, in care Ucraina este incriminata pentru ajutorul dat georgienilor, a inflamat relatiile si asa tensionate dintre Moscova si Kiev. Pentru sustinerea acordata filmului “Razboi 08.08.08. Arta tradarii”, lansat miercuri la Kiev, ambasada rusa a fost acuzata de provocare. Ministerul de Externe ucrainean a afirmat ca filmul a fost fabricat de serviciile secrete ruse si ca in acest material “totul este cu susu-n jos”, referindu-se in special la faptul ca Ucraina este acuzata ca a furnizat ilegal arme georgienilor si ca mai multi cetateni ucraineni au fost si ei implicati direct. In replica, ambasada rusa a anuntat ca pregateste o nota de protest, fara a da alte detalii cu privire la continut. Totodata, partea rusa a acuzat Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) ca a incercat sa impiedice lansarea oficiala a filmului. SBU a fost deranjat de imaginile care il prezinta pe deputatul prorus Valeri Konovaliuk, presedinte al comisiei de ancheta privind vanzarea de armament din Rada Suprema a Ucrainei, care prezinta “informatii false, pregatite cu ajutorul serviciilor de informatii ruse”. Ambasadorul rus, Viktor Cernomirdin, s-a plans ca a vrut sa vada un film si nu a fost lasat. Realizat de Kirill Benediktov si Aleksei Akimov, filmul este deja disponibil pe Internet, fiind vizionat de peste 200.000 de persoane. Folosind declaratii, documente si filmari de la fata locului, montajul reia teoria utilizata oficial de conducerea Rusiei: armata rusa a fost nevoita sa intervina in Osetia de Sud pentru a opri genocidul comis de trupele presedintelui georgian Mikhail Saakasvili.
  C.R.

 4. NATO, in pericol: Cartita din Estonia a dat Moscovei informatii despre scutul american

  Spionul rus Herman Simm, arestat la 21 septembrie in Estonia, impreuna cu sotia, a transmis Moscovei informatii referitoare la “apararea cibernetica a tarii”, precum si detalii despre scutul american antiracheta, care se va instala in Cehia si Polonia, arata “The Times”. Simm a fost seful Departamentului pentru protectia secretelor de stat din cadrul Ministerului Apararii din Estonia. El este acuzat ca a dat rusilor informatii clasificate, de interes major pentru securitatea tarilor membre ale NATO. In calitatea pe care a avut-o, Herman Simm a avut acces la intregul volum de informatii secrete pe care Estonia le-a primit ca tara membra a Aliantei Nord-Atlantice. Numerosi experti din cadrul UE si NATO il ancheteaza pe spionul rus din Tallin, toti fiind supervizati de un inalt responsabil CIA. Este cel mai grav caz de spionaj de dupa Razboiul Rece. “Pe masura ce ancheta avanseaza, ies la iveala tot mai multe prejudicii aduse securitatii la nivelul NATO de aceasta inalta tradare”, arata ziarul german “Der Spiegel”. “The Times” aprecia ca este o puternica lovitura data Aliantei Nord-Atlantice, subliniind ca Rusia a reusit o mare victorie tactica: tarile mai vechi din NATO si UE vor deveni mai banuitoare fata de noii aliati din Europa Centrala si de Rasarit. Simm se folosea de sotie pentru a lua legatura cu “un om de afaceri spaniol”, care era spion rus. Avea un emitator clasic, prin care stabilea locul intalnirii. Cu banii luati de la rusi, cartita lacoma a cumparat mai multe case, terenuri intravilane si o vila pe malul Marii Baltice. El a avut acces la cele mai inalte tehnologii digitale si cibernetice. Insusi Jaap de Hoop Scheffer, secretarul general al NATO, recunostea recent ca Estonia este cea mai avansata tara in domeniul tehnologiilor informatice din cadrul Aliantei Nord-Atlantice. Cazul Simm aminteste de Aldrich Ames, fostul sef al contraspionajului CIA, arestat impreuna cu sotia, fiindca fusese agent al Moscovei in perioada 1985-1994.
  VIP

 5. Rusia ameninţă Georgia cu un nou conflict armat

  Paul Ciocoiu
  Joi, 20 Noiembrie 2008
  Ambiţiile autorităţilor de la Tbilisi de a-şi vedea ţara în NATO au determinat Moscova să recurgă la avertismente extrem de dure.

  Ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov, a avertizat că eforturile Georgiei de consolidare a capacităţii militare şi ambiţiile sale de aderare la NATO ar putea genera un conflict mult mai grav decât războiul din august dintre cele două părţi, relatează RIA Novosti. „Suntem îngrijoraţi de consolidarea capacităţii militare derulate de autorităţile georgiene şi de eforturile ţării de a adera la NATO. Aceste demersuri ar putea provoca un conflict mai grav decât evenimentele din august“, a declarat oficialul rus după o întâlnire pe care a avut-o la Ankara cu omologul său turc, Mehmet Gonul.

  Avertismentul lansat de Serdiukov survine declaraţiilor ferme făcute marţi de liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, potrivit căruia Rusia nu va mai avea contacte oficiale cu actualul guvern georgian. „Nu vom mai avea sub nicio formă contacte cu actualul regim, iar noi considerăm politicile sale drept unele criminale“, a subliniat Medvedev.

  Preşedintele rus şi-a exprimat însă speranţa că, în pofida tensiunilor dintre cele două ţări, relaţiile dintre poporul rus şi cel georgian nu se vor deteriora. Moscova a acuzat administraţia Bush că l-a încurajat pe liderul georgian Mihail Saakaşvili să încerce să preia controlul asupra regiunii separatiste Osetia de Sud, provocând riposta militară rusă din vară.

  Cooperare NATO – Moscova

  În pofida avertismentelor lansate de Moscova, o rezoluţie adoptată marţi de Adunarea Parlamentară a NATO recomandă statelor membre ale Alianţei să reia relaţiile cu Federaţia Rusă, inclusiv cele de natură militară. Colaborarea dintre cele două părţi a fost suspendată în urma conflictului armat din august.

  „Rezoluţia adoptată în Sesiunea Plenară din 18 noiembrie – organizată la Valencia, în Spania – recomandă guvernelor şi parlamentelor din ţările membre NATO să reia colaborarea extinsă, în special în sfera militară, şi să îmbunătăţească şi să extindă eforturile de diplomaţie publică cu Rusia“, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Alianţa Nord-Atlantică.

 6. Rusia înfige steagul în America Latină

  Paul Ciocoiu
  Joi, 27 Noiembrie 2008
  După Peru, Brazilia şi Venezuela, preşedintele Medvedev este aşteptat în această seară la Havana de omologul său cubanez, Raul Castro.

  Liderul de la Kremlin soseşte astăzi în Cuba cu scopul de a încheia un nou parteneriat cu fostul aliat din perioada RăzboiuluiRece. Aceasta este prima vizită efectuată în statul comunist de un lider de la Kremlin în ultimii opt ani, relatează AFP. Deplasarea la Havana este ultima etapă din cadrul turneului efectuat în America Latină de şeful statului rus, care a cuprins escale în Peru, unde a participat la Forumul de Cooperare Economică Asia-Pacific, Brazilia şi Venezuela. Medvedev va fi primit la Havana de preşedintele Raul Castro şi, probabil, de Fidel Castro, cel care veghează din umbră la evoluţia politică a ţării. Potrivit unei surse diplomatice, preşedintele rus va vizita Biserica Ortodoxă rusă inaugurată în octombrie în capitala cubaneză, primul astfel de lăcaş de cult din Cuba.

  Medvedev a declarat că turneul din America Latină are drept scop dezvoltarea de „relaţii privilegiate“, în special cu ţările care au menţinut „legături puternice“ cu fosta URSS.

  Relaţiile dintre Rusia şi Cuba s-au deteriorat la scurt timp după vizita efectuată la Havana, în 2000, de fostul preşedinte rus Vladimir Putin, din cauza deciziei sale unilaterale de a închide baza de spionaj de la Lourdes, cea mai mare unitate rusă specializată în strângerea de informaţii din afara fostului spaţiu sovietic. Măsura a stârnit iritarea lui Fidel Castro. Legăturile dintre Moscova şi Havana s-au consolidat însă în ultimele luni, pe fondul tensiunilor ruso-americane generate de proiectul scutului antirachetă.

 7. ATENTIE, PROTEST IMPOTRIVA TAXEI DE PRIMA INMATRICULARE (si nu numai!!!)
  Incepand din data de duminica 7.12. 2008, ora 14.00 cine va vrea sa participe va veni in fata Palatului Parlamentului CU MASINA (indifferent daca este sau nu vizata de taxa). Vom putea protesta astfel impotriva taxei pe de o parte si vom mai taia din nasul liberalilor in legatura cu pretentiile la guvernarea viitoare. ACUM E MOMENTUL SA SARBATORIM IN FELUL NOSTRU 19 ANI DE LA REVOLUTIE PRINTR-O NOUA REVOLUTIE!!!
  Cei care nu au fost la vot isi vor putea spala astfel “pacatele”si aceasta actiune va avea si o miza mai importanta, aceea ca vom da de inteles ca s-a terminat cu toleranta fata de inrobirea noastra constanta si refuzarea de catre politicieni a locului pe care l-am putea avea si noi ca romani in lumea civilizata!
  Deci protestul va incepe duminica la 14.00 si in zilele viitoare ne vom intalni constant, in functie de timpul disponibil, (apoi pe 13 DECEMBRIE orele 10-13 , punctul in care ne adunam va fi PIATA VICTORIEI – BULERVARDUL KISSELEFF, pentru ca acolo se vor mai aduna si cei de pe forumul „taxa-auto.forumer.ro”, cinste lor, dar daca vorbesc doar despre o ora si o data fixe pot intampina dificultati de mobilizare si chiar bete-n roate din partea lui OPRESCU)apoi iar IN FIECARE ZI pana pe 22 decembrie, atunci cand vor veni cat mai multi participanti, si ne vom deplasa prin Bucuresti cu masinile (trecand si prin Piata Revolutiei). Dar incepem de duminica si continuam in fiecare zi, altfel vom risca o lipsa de mobilizare specific romaneasca. Zilele de pana atunci vor fi ca o repetitie in care se vor aduna incet incet din ce in ce mai multi participanti, astfel ca in 21-22 decembrie vor putea veni foarte multi si din tara. Daca vom proceda asa sigur vom avea de castigat!!!
  CITESTE (apoi copy-paste) SI DA neaparat MAI DEPARTE pe cat mai multe mailuri si forumuri, (daca esti comod si nu vii deloc macar atat vei putea face, nu-i asa?)
  P.S. Pentru alte orase textul de mai sus este valabil (mai putin locatia, care ar fi bines a fie central orasului sau o piata binecunoscuta). Pana pe data de 13 (si 15) este timp sa va intalniti acolo, zi de zi tot mai multi, si asa va puteti organiza pentru 13 in capitala, si intre timp media locala va pregati terenul!
  Nu renuntati!!!

 8. Preşedintele Iuşcenko ordonă ca ucrainenii cu cetăţenie dublă să fie lipsiţi de cetăţenia ucraineană
  11 DECEMBRIE 2008

  *Măsura se vrea una care să prevină împiedice anexarea Crimeii de către Rusia

  0 foto 0 audio 0 video 0 alte fisiere

  Într-o mişcare menită să irite şi mai mult Federaţia Rusă, liderul de la Kiev a dispus elaborarea unei legi prin care cetăţenii ce deţin dublă cetăţenie să piardă una dintre ele – respectiv cea ucraineană, scrie Agerpres. Legea va lovi zeci de mii de ucraineni ce deţin cetăţenia rusă, inclusiv liderul rusofil al opoziţiei, Viktor Ianukovici.

  „Desigur, problema eliberării paşapoartelor de către alte state există, iar o astfel de practică este absolut inadmisibilă în relaţia dintre parteneri strategici, aşa cum sunt de exemplu raporturile între Ucraina şi Rusia. Este vorba de o încălcare gravă a normelor dreptului internaţional şi de o lipsă de respect faţă de un alt stat suveran, pe teritoriul căruia (aşa cum stipulează art.4 din Constituţia Ucrainei) dubla cetăţenie este interzisă”, a declarat marţi preşedintele Viktor Iuşcenko.

  Şeful statului ucrainean a mai avertizat populaţia că va pierde automat cetăţenia ucraineană dacă va încerca să obţină cetăţenia rusă.

  Tensiunile referitoare la dubla cetăţenie au reizbucnit cu o nouă intensitate în Ucraina după războiul din august dintre Rusia şi Georgia. Atât Kievul, cât şi unele cancelarii occidentale au exprimat temeri că autorităţile ruse acordă masiv cetăţenia rusă locuitorilor din Peninsula Crimeea, în scopul desprinderii acesteia de Ucraina, după modelul Osetiei de Sud, unde Rusia a intervenit în august cu tancurile în apărarea integrităţii cetăţenilor ruşi, în condiţiile în care 90 la sută din populaţia acestei regiuni separatiste georgiene deţine cetăţenia Federaţiei Ruse.

  Problema Crimeii rusofone, regiune din sudul Ucrainei, este extrem de sensibilă pentru autorităţile de la Kiev, acestea acuzând încă din septembrie Moscova de începerea unei adevărate campanii de eliberare de paşapoarte ruseşti locuitorilor din peninsulă care cândva a fost a Rusiei.

  Ucraina nu este însă singura ţară care practică astfel de măsuri de descurajare. Vecina Ucrainei, Republica Moldova, îşi descurajează cetăţenii privind cetăţenia dublă, dar în acest caz, de teama României. Astfel, toţi locuitorii din Republica Moldova care deţin cetăţenie română nu au dreptul să candideze la nicio funcţie publică. (E.F.)

 9. Rusia propune o noua ordine mondiala
  11-12-2008
  galerie foto Galerie Foto stiri din aceeasi categorie Stiri din aceeasi Categorie

  * Amestec exploziv in Grecia. Protestele tinerilor au fost intarite de o greva generala
  * Sarkozy a luat nota 7 pentru modul in care a condus UE
  * Guvernatorul de Illinois a vrut sa vanda la licitatie locul de senator al lui Obama

  Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov (foto), a propus ieri crearea unui spatiu economic comun între Rusia, UE si SUA, pentru a face fata actualei crize financiare mondiale. “Un spatiu economic comun între Rusia, UE si SUA nu este un proiect virtual. Noi putem sa lucram la acest proiect”, a declarat seful diplomatiei ruse la o întâlnire cu reprezentantii Asociatiei oamenilor de afaceri europeni. Ministrul rus a salutat initiativa avansata în luna septembrie de presedintele francez Nicolas Sarkozy, de crearea a unui spatiu economic între Rusia si UE, dar a subliniat ca Moscova îsi doreste si un parteneriat trilateral. “Moscova doreste un parteneriat trilateral cu UE si SUA, în format de triunghi echilateral, în cadrul caruia colaborarea sa se realizeze pe baza de egalitate si tinând cont de interesele tuturor partilor”, a afirmat Serghei Lavrov. “Un spatiu economic în trei reprezinta civilizatia europeana”, a adaugat el. Rusia spera chiar ca UE si Rusia sa ajunga la o uniune monetara. Acuzand NATO ca este incapabila sa asigure securitatea pe continentul european, presedintele rus a propus un pact european de securitate. Parisul, Berlinul si Roma si-au manifestat deja interesul pentru acest pact. In acelasi timp, seful diplomatiei ruse a afirmat ca Moscova doreste eliminarea vizelor pentru UE. “Suntem gata sa introducem un regim fara vize chiar de astazi”, a spus el, raspunzand unei intrebari adresate de un jurnalist polonez.

 10. Un astfel de blog este potrivit pentru organizatia noastra -> ONBR (Organizatia Nationala a Bloggerilor din Romania). Pentru a nu posta link-uri sau adrese de email (poate nedorite), te rog sa imi dai tu un mail pentru a putea sa comunicam. Am indexat ~60,000 blog-uri, dintre care ~4,200 sunt deja membrii ONBR. Ai recomandarea mea pentru aderare. Spor in continuare

 11. You are a very bright person!

 12. hi!,I like your writing so much! share we communicate more about your article on AOL? I require an expert on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

 13. That appears good though i’m just still less than sure that I favor it. Nevertheless will look more into it and decide for myself! 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s