PAGINA PATRIOTULUI ROMAN

4

Am dorit şi am visat, am luptat şi am îndurat, am fost bârfitşi am fost lovit, fiindcă am vrut să pun în mâinile tale vânjoase, cea mai bună armă; în sufletul tău cinstit, cea mai înflăcărată credinţă; în inima ta curată, cel mai viforos avânt; pe corpul tău trudit, cea mai simplă dar nepătată haină; în credinţa ta nelimitată în destinele neamului, cele mai înflăcărate aripi; în privirea ta scrutătoareşi caldă, cea mai vie dintre icoane: Patria.

Ion ANTONESCU

 

 

 

 

 

NOI ROMANII….:

Majoritatea marilor imperii s-au sfaramat de neamul geto-dac si, mai apoi, de cel roman. Imperiul Roman a reusit sa cucereasca nordul Africii si o parte din Asia Mica, dar n-au trecut niciodata de Dacia. Hunii s-au topit pe teritoriul dac (Campia Panonica), dupa infrangerea de la Campiile Catalunice. Imperiul Otoman n-a ocupat niciodata efectiv tarile romane, multumindu-se cu incasarea tributului. Imperiul austro-ungar a decedat la portile Romaniei. Imperiul tarist, apoi, cel sovietic, si-au rupt coltii in Romania. Chiar si in socialism, Romania a reusit sa scoata din tara trupele sovietice de ocupatie, inca din 1957 (cele din RDG, Cehosolvacia, Ungaria, Bulgaria, Polonia s-au retras dupa 1990).

In cele mai grele momente din viata neamului nostru, s-au ridicat voievozi viteji si intelepti, conducatori luminati, creatori de exceptie, inventatori si inovatori care ne-au aratat drumul mai departe, catre libertate, demnitate, viata omeneasca. Limba romana a ramas unitara, din Campia Panonica si pana dincolo de Nistru, din Ucraina si pana in Bulgaria, Grecia, Serbia si Macedonia.

Teritoriul romanesc cuprinde toate formele de relief, dispuse in forma de cetate, din varf de munte si pana la litoral, la distante usor de atins, in timp scurt.

Reteau hidrografica din Romania, in mare parte radiala, atinge toate zonele populate, asigurand mijloace pentru combaterea secetei si sustinerea vietii.

Pamantul nostru ofera conditii excelente de cultura pentru o gama foarte variata de vegetale, incepand din munti si terminand cu luncile apelor curgatoare. Posedam cel mai bun cernoziom din Europa.

Subsolul patriei a ascuns si mai ascunde mari rezerve de aur, petrol, carbune, minereuri feroase si neferoase, chihlimbar etc. O parte a fost jefuita de cotropitori dar mai posedam suficiente rezerve.

Romania dispune de potente turistice deosebit de atractive : peisaje superbe, zone pentru sporturi de iarna, litoral, monumente istorice si religioase, statiuni balneo-climaterice, traditii si obiceiuri interesante etc.

E clar ca dispunem de un potential fabulos…
DE CE OARE O DUCEM ASA DE PROST???

ROMANI CELEBRI

Vom prezenta mai jos o lista cu personalitati mondiale romanesti care au influentat radical cursul evolutiei omenirii. Speram sa intelegeti astfel cat spirit creator are acest popor.
Suntem un neam de creatori si pentru acest lucru se tem stapanii lumii.
Din aceasta cauza multe din personalitatile enumerate nu sunt cunoscute si apreciate la justa valoare.
Ba chiar se incearca ascunderea acestor aspecte pozitive si se promoveaza valorile negative.
Autorii celui mai popular dictionar occidental „Larousse” nu vorbesc deloc de români ca natiune importanta pentru dezvoltarea civilizatiei umane.

· Rachetele expediate de la Cape Kennedy si aripile “Delta” au fost inventate la Sibiu înca din 1555! Onest, Robert Charroux a semnalat acest eveniment, cu toate amanuntele necesare si cu o fireasca uimire ca “istoria oficiala” a “reusit” sa-l neglijeze… Racheta spatiala cu trei etaje de carburant solid (”model Cape Kennedy”) a fost inventata în 1529 si trimisa în spatiu cu succes în 1555, în prezenta a mii de spectatori. Performer: Conrad Haas, seful Depozitului de Artilerie de la Sibiu (1550-1570). Aceasta informatie si urmatoarele provin dintr-un vechi manuscris descoperit de prof. Doru Todericiu, în 1961, la biblioteca din Sibiu. Lista inventiilor mentionate în manuscris contine: racheta cu doua etaje de ardere (1529); racheta cu trei etaje (1529), baterie de racheta (1529), casuta zburatoare (1536), experimentarea principiului arderilor necesare la racheta cu mai multe etaje (1555), utilizarea aripioarelor de stabilizare având forma literei delta (1555)… “Casuta zburatoare”, propulsata în aer de racheta, nu era nimic altceva decât anticiparea cabinei spatiale folosita de cosmonauti începând cu anii 50!… În lucrare erau mentionate si pulberile lui Ioan Românul din Alba Iulia.

· Radioactivitatea artificiala a fost descoperita de o savanta de la Facultatea de Stiinte Bucuresti, si însusita apoi de Marie Curie (de origine iudaica) si întrebuintata pentru distrugere. Cerând un grad superior la facultate, savanta românca îi scria regelui Carol al II-lea:
“Numirea mea s-ar putea face pe aceeasi cale exceptionala ca si a domnilor recomandati de dl. Perrin, ca o recompensa a descoperirii radioactivitatii artificiale, care este a mea si de al carui fruct s-a bucurat d-na Joliot- Curie, recomandata de însusi dl. Perrin pentru Premiul Nobel. (… )Domnul Decan al Facultatii de Stiinte si o parte din profesori ma sacrifica pentru a nu-i nemultumi pe dl. Perrin si pe sotii Joliot-Curie, de care, zic dumnealor, au nevoie.”
Vesnicile “plecaciuni” fata de cei de afara, bogati, deci destepti si merituosi!
Nedreptatita savanta înfiintase din proprie initiativa Catedra de Radioactivitate de la Facultatea de Stiinte Bucuresti…

· 1827 » Petrache Poenaru (secretarul lui Tudor Vladimirescu) » este inventatorul stiloului (tocul rezervor).

· 1858 » Bucuresti » primul iluminat cu petrol al unui oras din lume si prima rafinare a petrolului.

· 1880 » Dumitru Vasescu » construieste automobilul cu motor cu aburi.

· 1881 Alexandru Ciurcu » obtine un brevet din Franta prin care prevede posibilitatea zborului cu reactie.

· 1885 Victor Babes » realizeaza primul tratat de bacteriologie din lume.

· 1886 Alexandru Ciurcu » construieste prima ambarcatiune cu reactie.

· 1887 C. I. Istrate » Friedelina si franceinele.

· 1895 D. Hurmuzescu » descopera electroscopul.

· 1899 C.I. Istrate » o noua clasa de coloranti.

· 1900 Nicolae Teclu » becul cu reglarea curentului electric si gaz.

· 1904 Emil Racovita » biospeologia

· 1905 Augustin Maior » telefonia multipla

· 1906, 18.03 » Traian Vuia » avionul cu tren de aterizare pe roti cu pneuri; cu “Vuia I” acesta reuseste prima decolare fara sa foloseasca nici un mijloc ajutator, numai cu aparate aflate la bord (în fapt, primul avion din istorie).

· 1906 A.A. Beldiman » aparatul hidraulic cu dalta de percutie pentru sondaje adânci.

· 1908 Lazar Edeleanu » prima rafinare în lume a produselor petroliere cu bioxid de sulf.

· 1908 Acad. Nicolaie Vasilescu » Karpen » “pila Karpen”, care functioneaza înca, neîntrerupt, de aproape 100 de ani!

· 1910 iunie » Aurel Vlaicu » lanseaza primul avion din lume fuselat aerodinamic.

· 1910 Tache Brumarescu » masina de taiat sulf.

· 1910 Stefan Procopiu » efectul circular al discontinuitatilor de magnetism.

· 1910 Gh. Marinescu » tratamentul paraliziei generale.

· 1910 » Henri Coanda reuseste primul zbor al unui avion cu reactie (fabricatie proprie).

· 1910 Ioan Cantacuzino » “fenomenul Cantacuzino” (aglutinarea unor microbi).

· 1913-1916 Ioan Cantacuzino » vaccinarea antiholerica (metoda Cantacuzino)

· 1916 D. Danielopolu » actiunea hipertensiva a digitalei

· 1918 Gogu Constantinescu » întemeiaza o noua stiinta: sonicitatea.

· 1920 Emil Racovita » pune bazele Institutul de Speologie Cluj (primul din lume)

· 1920 ing. Gheorghe Botezatu » a calculat traiectoriile posibile Pamânt » Luna, folosite la pregatirea programelor “Apollo” (al caror parinte a fost sibianul Herman Oberth); el a fost si seful echipei de matematicieni care a lucrat la proiectul rachetei “Apollo” care a dus primul om pe Luna (ca un fenomen de sincronicitate Apollo a fost unul dintre Gemenii Divini)

· 1921 Aurel Persu » automobilul fara diferential, cu motor în spate (de forma “picaturii de apa”)

· 1921 Nicolae Paulescu » descopera insulina; pentru ca era un anti-mason virulent, Premiul Nobel l-au primit canadienii F. Banting si J.R.J. McLeod pentru aceasta descoperire…

· 1921, decembrie Stefan Procopiu » Fenomenul Procopiu (depolarizarea luminii)

· 1922 C.Levaditi si Sazevac » bismutul ca agent terapeutic împotriva sifilisului.

· 1925 Traian Vuia » generatorul de abur cu ardere în camera închisa si cu vaporizare instantanee

· 1930 Elie Carafoli » avionul cu aripa joasa

· 1933 Henri Coanda » aerodina lenticulara (farfuria zburatoare)

· 1938 Henri Coanda – efectul Coanda

· 1938 Henri Coanda » discul volant.

· 1952 Ana Aslan » gerovital H3

· O sincronicitate uimitoare a fost sesizata de unele persoane: vehiculul descris de profetul biblic Ezechiel a fost asemuit cu ingenioasele centuri zburatoare testate de americani în 1961, dar, desi americanii au fost creditati ca autori ai inventiei, adevaratul inventator este Justin Capra care, în 1958 a proiectat, realizat si zburat cu un astfel de aparat. Acum, acest aparat a fost îmbunatatit si este folosit (cu o autonomie de 30-40 minute) pentru salvarea rapida de pe platformele marine si pentru supravegherea zonelor forestiere.

· Un crater de pe luna poarta numele lui… Spiru Haret. Aceasta deoarece savantul român a demonstrat ca axa mare a elipsei pe care se deplaseaza Pamântul în jurul soarelui este de o marime variabila, creând premisele de baza ale astrofizicii moderne.Mai putem semnala existenta unor personalitati, adevaratele “vârfuri de talie universala” aparute dintre minoritatile din România, în toate domeniile. Un exemplu de prim rang: prof. Herman Oberth, un sas din Sibiu, considerat “parintele navigatiei spatiale”si, de asemenea, profesorul lui Werner von Braun, seful programului rachetelor americane “Saturn”.

O alta idee propagata destul de puternic în societatea româneasca de astazi este ca, deloc mândri cu originea lor, unii dintre români afirma ca toate aceste prilejuri de mândrie nationala tin doar de domeniul trecutului, ca România de astazi ar fi… o “tara bolnava”, fara civilizatie, fara personalitati marcante, ea fiind mereu “codasa Europei”
Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite sa-i tina pe români “la locul lor”(si departându-i de traditia si sufletul neamului românesc), teorii stabilite de cei ce se doresc “Atotputernicii Lumii” , Iluminati, sau francmasoni, vom oferi si o serie de realizari ale geniului românesc ale ultimilor ani:

» Dr.fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD-ROM (din sticla) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decât a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD-uri ar putea fi stocata întreaga Biblioteca a Academiei Române, iar informatiile ar putea rezista… 5.000 de ani!!! În noiembrie 1999, inventia sa a fost premiata cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor “Bruxelles Europa”, iar autorul doreste cu orice pret producerea de serie în România. Dar forurile din România întârzie la nesfârsit formalitatile…

» Constantin Pascu a realizat în anul 2000, în premiera mondiala, un aparat care purifica aerul în spatiile de locuit: distruge bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigara, atmosfera devenind “ca în salina sau pe litoralul marin”. Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!…

» Petrica Ionescu este cel mai important regizor de opera dupa Zefirelli (afirmatie facuta de George Astalos, în ian.2001)

» România a câstigat Campionatul Mondial de bridge (considerat de multi drept cel mai inteligent joc de carti) pe Internet, în 16.11.2000 (107-75 cu SUA în finala).

» Hackerii români sunt considerati printre cei mai buni (si mai periculosi) din lume. “Distractia” (conform declaratiei lor, ei nu fura informatii, ci doar doresc sa îsi dovedeasca … valoarea) celor “5 magnifici de la Rasarit” a obligat CIA sa trimita o delegatie la Bucuresti… Printre site-urile “sparte” de ei: US Army, US Air Force, US Navy, NASA, Coast Guard, departamente federale, etc…

» La salonul inventiilor de la Geneva (aprilie 2001), România s-a clasat pe locul I în privinta numarului de premii obtinute si pe locul II (dupa Rusia) ca numar de inventii prezentate. Adica a luat premii pentru toate cele 62 de inventii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III)!! Delegatia româna s-a mai întors de la Geneva si cu 4 premii speciale din partea delegatiilor altor tari, un premiu de creativitate (pentru Ionut Moraru » inventia “Biomer”), Medalia expozitiei si Diploma salonului pentru contributia exceptionala în promovarea inventiilor.

» Prof. Stefania Cory Calomfirescu a primit medalia de aur a mileniului din partea Universitatii Cambridge (ian. 2001), fiind aleasa si în Consiliul Director al prestigioasei institutii britanice. Posesoare a doua certificate de inovator, autoare a 8 tratate de neurologie, Sefa Clinicii de Neurologie din Cluj-Napoca este primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. În plus, medicul român a primit si medalia de onoare a mileniului din partea Institutului Biografic American, fiind numita si în conducerea acestei unitati.

» Dr. Maria Georgescu, eleva prof. Ana Aslan si director al institutului cu acelasi nume, a avut o serie de pacienti celebri: Charlie Chaplin, Leonid Brejnev, Iosip Broz Tito, J.F.Kennedy, Charles de Gaulle, presedintii Suharto si Ferdinand Marcos, generalul Augusto Pinochet (1993), printul Agacan (cu sotia), contele Olivetti, contesa Zwarowskzy, etc.

» La olimpiada internationala de matematica de la Washington (iulie 2001), elevii români au obtinut o medalie de aur, doua de argint si trei de bronz. Ei sunt din Galati, Arad, Vâlcea si Constanta. Participarea la olimpiade internationale de matematica si fizica: 500 de elevi din 83 de tari… Mihai Manea, medaliatul cu aur (din Galati) are, la 18 ani, un palmares impresionant: medalii de aur timp de trei ani consecutiv la internationale si Balcaniada… Fireste, el a fost “racolat” imediat de americani, optând pentru Universitatea din Princetown (SUA)…

» Stefan Cosmin Buca, Maria Popa si Mihai Ivanescu au fost nominalizati, în vara anului 2001, pentru Premiul Nobel de catre institutii din SUA! Primul este student la Economie, ceilalti participa la programe în colaborare cu NASA.
» Nicu Mincu din comuna Ivesti (Galati) vindeca diverse boli cu leacuri si ceaiuri preparate din 170 de plante. La 81 de ani, arata ca la 50, pentru ca, spune el, a descoperit un (secret) elixir al tineretii…

» România este pe primele locuri în lume la… exportul de inteligenta. De exemplu, la “Microsoft”, a doua limba vorbita este româna, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot români…

» Radu Teodorescu este proprietarul celei mai renumite sali de gimnastica din SUA (Manhattan » New York). Emigrat în 1972, a ajuns cel mai celebru profesor de fitness de peste Ocean, printre clientii sai numarându-se Robert Redford, Cindy Crawford, Candice Berger, Susan Sarandon, Mick Jagger, s.a. Celebrele casete video-lectii de fitness produse de Cindy Crawford începând din 1992 au fost realizate împreuna cu antrenorul sau, Radu Teodorescu, care doreste sa înfiinteze în România primul institut din lume de pregatire a profesorilor de educatie fizica în fitness pentru adulti…

» Nicolae Balasa (39 de ani), un inginer mecanic din Dolj, socoteste mental mai rapid decât calculatorul (înmultiri, împartiri, ecuatii de gradul II, radicali de ordinul III si IV)! Fost inginer la Uzina Mecanica Filiasi, din 1994 Nicolae Balasa este actualmente somer…

» Ion Scripcaru, strungar si lacatus mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) nu gaseste de 4 ani, 15.000 USD pentru a-si realiza inventia epocala (pâna la proba practica): motorul care nu consuma nimic! Acesta ar trebui sa functioneze pe baza gravitatiei, fiind în fapt “instalatie mecanica amplificatoare de putere, capabila sa transforme forta statica gravitationala în lucru mecanic”. “S-ar închide toate centralele nucleare”, spune el. Numai ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci)a refuzat sa-i breveteze inventia în lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor. Petre Roman si Ministerul Cercetarii si Tehnologiei l-au tratat cu indiferenta (1997), iar sponsorii nu se înghesuie (ca si statul) sa-i asigure cei 15.000 USD necesari…

» Sandu Popescu din Oradea este primul fizician din lume care a reusit teleportarea unei particule. O aplicatie a acestei inventii: criptografia, transmiterea mesajelor secrete. Acest eveniment epocal a avut loc în 4 iulie 1997, în laboratoarele din Bristol (Anglia) ale celebrei firme “Hewlett Packard”. Pe vremea lui Ceausescu, Sandu Popescu a reusit “performanta” de a fi somer în România…

» Ioan Davidoni (52 de ani), un banatean sarac material dar bogat în idei geniale, este un exemplu relevant pentru modul în care ne pierdem cea mai mare bogatie: inteligenta si inventivitatea. Angajat al fabricii de sticla din Tomesti (Timis), pentru care a realizat, în câtiva ani, 45 de inventii si inovatii, el a fost disponibilizat când a îndraznit sa-si ceara drepturile (o parte din cele 4,3 miliarde de lei economii aduse fabricii la nivelul anului 1995, adica… de 4 ori greutatea sa în aur!) si apoi a fost reangajat ca muncitor… “din mila”!! Ulterior, Ioan Davidoni a mai realizat doua inventii de exceptie: un recuperator de pelicula de titei si pantofi magnetici antistress ce pot asigura o longevitate de peste 100 de ani… Prima inventie valoreaza miliarde de dolari în Vest, a doua a înregistrat-o inutil la OSIM, pentru ca atât chinezii cât si americanii i-au furat si folosit inventia cu un profit imens. De exemplu, în SUA s-au vândut peste 10 milioane de perechi, cu un profit de peste 1 miliard de dolari… În acest timp, statul român ignora în continuare o inventie, într-adevar de miliarde…

» Anonim nascut la 14.11.1902, în Câmpina este redescoperitorul tratamentului cu lumina. Prietenul sau, Albert Einstein l-a avertizat: “Esti un visator. Cine crezi ca o sa-ti permita sa distrugi întreaga industrie farmaceutica si sa revolutionezi medicina?” Mai târziu, Elena Ceausescu i-a propus, prin intermediari, sa-i cedeze inventia… Pâna la urma, avea sa ajunga prioritatea neuropatologului Peter Mendel, ca atâtea alte inventii românesti “pierdute” în strainatate …
În 1991, Carol Przybilla a înregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizat nici pâna acum. Între timp, principii incluse în tehnologia aparatului au fost utilizate în realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice… C.P. Carol Przybilla a mai realizat si alte inventii deosebite: turbina cu combustie interna (1958, vânduta de statul român firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit închis (1959), motor eliptic, fara biela (vânduta Japoniei si folosita în celebrele motociclete japoneze), arma defensiva antitanc (anii `90).

» Justin Capra este un inventator celebru al României, din pacate mereu tratat cu indiferenta (chiar ostilitate) de autoritatile statului, conditii în care nu e de mirare ca unele din inventiile sale (de miliarde de dolari) i-au fost pur si simplu furate de americani… În 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani în care “semidoctii savanti” l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, în 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din România si au lansat-o în fabricatia de serie… În 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s-a ridicat de la pamânt la… Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: inventia a fost si aceasta furata si brevetata în 1962 de Wendell Moore (”specializat” deja!), iar inventatorul… a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau… Justin Capra mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, “Soleta”, care consuma … 0,5l/100 km si al unei motorete unica în lume ce functioneaza cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o încarcare).

» Mihai Rusetel a inventat motorul cu apa! “Cazul Rusetel”, este elocvent pentru geniul românesc dar si pentru “talentul” cu care ne risipim fortele si putem sa ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM în 1980 si a fost brevetat în … ianuarie 2001. Pâna atunci, Securitatea l-a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar în februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la “Mercedes” (2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inventiei… Motorul sau se bazeaza, ca principiu de functionare, pe “cazanul Traian Vuia”, inventie folosita înca la locomotivele Diesel-electrice pentru încalzirea vagoanelor. Poate fi utilizat în domeniul transporturilor terestre si navale, în locul turbinelor din termocentrale, si chiar a centralelor termoelectrice.În lume, mai exista doua brevete în domeniu (Japonia si SUA), dar acestea nu depasesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitând combustibil solid sau lichid. “Motorul Rusetel” foloseste drept combustibil doar apa, si are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie initiala fiind o banala baterie de masina. Datele tehnice preconizate de a patra sa macheta (10 l/100 km consum de apa, 70 km/h viteza maxima) pot fi îmbunatatite la realizarea prototipului: un motor cu apa montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat ca este dispus sa ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, încântat. “Reusita ar fi un miracol, si cred ca în asemenea caz ar trebui sa se inventeze pentru acest om Premiul Super-Nobel”.

· Artistul Ion Tamaianu lucreaza in sticla. Acest roman ce lucreaza in Selimbar, exporta produse tip galle din Sua pana in Japonia. Operele sale in sticla sunt apreciate in toata lumea.

· Anul 2003 : romanul Nicolae Ghimpu, unul dintre globe- trotterii care au facut inconjurul planetei pe jos, pleaca din nou in calatorie, la varsta de 91 de ani; actorul roman Marcel Iures a fost solicitat de Hollywood, pentru a cincea oara, sa joace intr-un film; romanul Ovidiu Matei Iancu a ocupat locul III la Eurovision Young Dancers; romanca Ana Caraiani a castigat si anul acesta medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica (mai castigase una, anul trecut). La aceeasi Olimpiada, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 7 din 86 de natiuni; faimoasa companie Microsoft a achizitionat o inventie a unui roman de 17 ani, Costin Radu, inventie dezvoltata de managerul acestuia, Radu Georgescu (Firma GeCAD, inventia RAV- Romanian Antivirus); inginerul roman Vasile Canciu a inventat un mecanism pentru absortia totala a energiei de recul a armelor de foc. Inventia sa a fost medaliata cu aur la Salonul de inventica de la Geneva- 2003.

· Anul 2004 : un tanar student iesean, Mihai Eduard Strainu, a inventat un dispozitiv electronic cu avertizare sonora si luminoasa, pentru uzul nevazatorilor. Nu este mult, insa este un inceput…Spiritul creator din acest neam este magnific!; In februarie 2004, un roman de numai 16 ani, Alexandru Barbu, a cucerit medalia de aur la schi, combinata alpina, si titlul de campion mondial, la categoria sa de varsta; Rugbistul roman Sorin Socol a devenit capitanul echipei nationale de rugby a Frantei, la numai 26 de ani; pe data de 10 februarie 2004, tanarul regizor roman Cristi Puiu a castigat premiul Ursul de Aur pentru scurt metraj, la Festivalul International de Film de la Berlin. Scurt metrajul sau, „Un cartus de Kent si un pachet de cafea”, a primit si premiul United International Pictures, decernat de Academia Europeana a Filmului; profesorul de imunologie Ioan Dorobantu a inventat filtrul Multistadie, destinat purificarii apei de microorganisme periculoase (microbi de holera, antrax etc.). Inventia sa a fost recompensata cu medalia de aur la salonul de inventica Eurreka din Bruxelles, deoarece este superior unui filtru cu aceeasi destinatie fabricat de americani; profesorul roman Gheorghe Benga a descoperit prima proteina canal pentru apa in membrana celulei rosii sangvine umane. Procesele fundamentale ale vietii depind de aceste aquaporine, iar defectele lor de functionare produc diferite boli renale, cardiovasculare, oculare. A avut, insa surpriza neplacuta sa constate ca americanul Peter Agre a primit Premiul Nobel pentru chimie (2003) cu inventia publicata de dansul, inca din 1986. Urmeaza actual o delicata contestatie a paternitatii asupra inventiei, la Academia Regala Suedeza de Stiinta din Stokholm.

…si lista ar putea continua…

suflet romanesc…trai oropsit

20 comentarii

 1. ATENTIE, PROTEST IMPOTRIVA TAXEI DE PRIMA INMATRICULARE (si nu numai!!!)
  Incepand din data de duminica 7.12. 2008, ora 14.00 cine va vrea sa participe va veni in fata Palatului Parlamentului CU MASINA (indifferent daca este sau nu vizata de taxa). Vom putea protesta astfel impotriva taxei pe de o parte si vom mai taia din nasul liberalilor in legatura cu pretentiile la guvernarea viitoare. ACUM E MOMENTUL SA SARBATORIM IN FELUL NOSTRU 19 ANI DE LA REVOLUTIE PRINTR-O NOUA REVOLUTIE!!!
  Cei care nu au fost la vot isi vor putea spala astfel “pacatele”si aceasta actiune va avea si o miza mai importanta, aceea ca vom da de inteles ca s-a terminat cu toleranta fata de inrobirea noastra constanta si refuzarea de catre politicieni a locului pe care l-am putea avea si noi ca romani in lumea civilizata!
  Deci protestul va incepe duminica la 14.00 si in zilele viitoare ne vom intalni constant, in functie de timpul disponibil, (apoi pe 13 DECEMBRIE orele 10-13 , punctul in care ne adunam va fi PIATA VICTORIEI – BULERVARDUL KISSELEFF, pentru ca acolo se vor mai aduna si cei de pe forumul „taxa-auto.forumer.ro”, cinste lor, dar daca vorbesc doar despre o ora si o data fixe pot intampina dificultati de mobilizare si chiar bete-n roate din partea lui OPRESCU)apoi iar IN FIECARE ZI pana pe 22 decembrie, atunci cand vor veni cat mai multi participanti, si ne vom deplasa prin Bucuresti cu masinile (trecand si prin Piata Revolutiei). Dar incepem de duminica si continuam in fiecare zi, altfel vom risca o lipsa de mobilizare specific romaneasca. Zilele de pana atunci vor fi ca o repetitie in care se vor aduna incet incet din ce in ce mai multi participanti, astfel ca in 21-22 decembrie vor putea veni foarte multi si din tara. Daca vom proceda asa sigur vom avea de castigat!!!
  CITESTE (apoi copy-paste) SI DA neaparat MAI DEPARTE pe cat mai multe mailuri si forumuri, (daca esti comod si nu vii deloc macar atat vei putea face, nu-i asa?)
  P.S. Pentru alte orase textul de mai sus este valabil (mai putin locatia, care ar fi bines a fie central orasului sau o piata binecunoscuta). Pana pe data de 13 (si 15) este timp sa va intalniti acolo, zi de zi tot mai multi, si asa va puteti organiza pentru 13 in capitala, si intre timp media locala va pregati terenul!
  Nu renuntati!!!

 2. CEREM DIN NOU SA FIE INTRODUSA PEDEAPSA CU MOARTEA, iar daca nu vor, sa actionam toti uniti sa-i rasturnam si sa le oferim sansa sa fie ei primii pedepsiti pentru ce au facut cu poporul roman intreg si in ce situatie a dus ei Romania de la 22 decembrie pana acum in 2009.
  Ne-a ajuns cutitul la os si mult nu mai au pana isi va primi pedeapsa mult cautata de ei cu lamanarea.
  Sper sa se mai gaseasca barbati curajosi, demni, patrioti, printre cei cu functii militare inalte, in politie, securitate, jadarmerie din Romania (cei de care aceste lepre si-au batut joc de ei, de inteligenta si compatibilitatea lor, a valorii lor, a familiilor, rudelor, cunostintelor si semenilor lor, a Poporului lor Roman), si sa-i puna la zid cum i-au pus ei pe ceausesti, pentru scenariile si tradarea creata, ca sa distruga ei atat Romania dar si sa ingenucheze pentru sute de ani Poporul roman. Rasturanaţi si daţai la o parte pe acesti civili incompetenti, hoti, tradatori de tara , de neam si popor milenar pe acest pamant romanesc.
  Aratile ca sunte-ti multi romani bravi si nu admite-ti ca cineva sa-si bata joc de demnitatea voastra, a Poporului si Tarii voastre, a sufletului si capacitastii voastre intelectuale si de compatibilitate profesionala.
  În voi mai avem încredere. Stim ca existati. De aceea va rugam aveti curaj, uniti-va, stabilti ce este de facut urgent si rasturnati aceasta hidra, aceasta satana ucigasa a Poporului Roman, acesti banditi care au dat Lovitura de stat in 1989 si care ne-au condus în structurile Statului Roman, si ne-au dus in pragul disperarii, al unui trai insuportabil, la minima existentei pt majoritatea si a distrugerii a tot ce a avut Romania mai bun.
  Ne-a ajuns cutitul la os.
  Pe ei, …… nu le mai dati nici o clipa de ragaz, nici o sansa, fiti demni romani, Jos cu banditii, cu criminalii Poporului Roman, cu cei care au jefuit Tara, cu cei care au pus-o sluga la straini si ne-au vadut si distrus Tot ce Romania a avut mai bun, construit pe sudoarea romanilor in aproape 50 de ani.
  INAINTE BAIETI !!!!! INAINTE……………. VA URMAM….., RASTURNATI HOTII DE LA PUTERE, JUDECATAII PE TOTI PT CE NE-AU FACUT NOUA POPORULUI ROMÂN SI ROMNIEI, CA NICIODATA NIMIENI SA NU MAI AIVA CURAJUL SA FACA EXPERIENTE PE NOI, CUM AU FACUT EI CU ROMANIA SI POPORUL ROMAN DE LA 1989 PANA IN 2009.
  INAINTE BAIETI !!!!!….. INLATURATI HIDRA CRIMINALA A ACESTUI POPOR, MULT OSANDIT SI UMILIT.

  MULTUMIM!

  POPORUL ROMAN,

 3. REFUZ SA MAI PLATESC TAXA RADIO-TV ! ESTE UN „SERVICIU” DE CARE NU BENEFICIEZ ..DECI NU-L PLATESC ! NU ESTE NICI UN CONTRACT INTRE MINE SI EI CA SA-MI VINA O FACTURA ( RETROACTIVA PE 2 ANI !) CU PENALITATI !! NU MA MAI SUPUN NICI UNEI LEGI IDIOATE DATA DE PARLAMENT ! EI VIND TOATA TARA CU MAREA NEAGRA CU TOT .. SI NOI SUNTEM TRATATI NUMAI CA NISTE ANIMALE BUNE DE MUNCA SI PLATIT TAXE PT EI ! GATA ! AJUNGE ! PINA AICEA ! CU MINE ATI TERMINAT-O !

 4. Felicitari!

 5. CE ZICETI DE UN PROTEST GENERAL IN DATA ALEGERILOR ? E O OCAZIE FANTASTICA. SA DEMONSTRAM CA NE AM SATURAT DE UNELTIRI SI CA DORIM SA PLECE DIN VIATA NOASTRA TOTI CEI CARE NU FAC DECAT SA DISTRUGA VIATA NOASTRA SI A URMASILOR NOSTRI. SUNTEM DATORI SA FACEM CEVA PENTRU COPII NOSTRI DACA VIATA NOASTRA AU INDATORAT O DEJA PE MULTI ANI.

 6. […] va intereseaza articolul, il puteti gasi aici. Citeste mai […]

 7. Urmand modelul american al lui Elliot Ness, Eugen Alimanescu apeleaza la recruti, tineri aflati inca pe bancile Academiei de Politiei, si aspiranti la un post in Politia Bucurestiului, pentru a infiinta organizatia „Fulger”. 22 de membri, alesi personal de catre comisar, antrenati si pregatiti de acesta, urmau sa intre intr-un razboi nemaivazut cu crima organizata din capitala. Asemenea omologului sau din Statele Unite ale Americii, Alimanescu isi formeaza o veritabila retea de informatori din randul gangsterilor, creaza rubrici permanente in presa vremii prin care sa isi etaleze victoriile si da startul unor veritabile lupte de strada cu infractorii. Stia ca, odata arestati, ei vor scapa din fata justitiei uzand de influenta pe care o aveau in randul magistratilor. Solutia aleasa de Alimanescu? Exterminarea crimei si a criminalilor. Putini au fost cei care au sfarsit in spatele gratiilor. Cei mai multi dintre raufacatorii locali au cazut secerati sub tirul gloantelor de revolver sau de pistol-automat ale membrilor echipei „Fulger”. De fiecare data, un reprezentat al presei se afla de fata in momentul confruntarilor iar comisarul se asigura ca, in fotografii, alaturi de cadavrele infractorilor, va aparea o pancarta prin care lumea sa stie ca Brigada Alimanescu isi facuse datoria. Extrem de atent, el isi motiva de fiecare data actiunile prin deschiderea focului de catre infractori, refuzul lor de a se preda sau incercarea acestora de a fugi din arestul politiei. Cazul era finalizat si nimeni nu il putea acuza de moartea criminalilor. In fond, cine ar fi vrut sa o faca?

  Evident, astfel de masuri neortodoxe au starnit reactii diferite in randul mafiotilor locali. Daca unii alegeau sa paraseasca in graba Bucurestiul, sperand in van ca Alimanescu nu ii va urmari in alte orase, altii incercau sa il reduca definitiv la tacere pe incomodul om al legii. Comisarul, desi refuzase escorta, era protejat zi si noapte de membrii echipei pe care o infiintase. Astfel, tentativele de a-l ucide au esuat pe rand. Iar Brigada Alimanescu continua sa dea lovitura dupa lovitura bandelor criminale din tara. Evident, vocile magistratilor si ale politistilor corupti care criticau masurile lui Alimanescu au rasunat zgomotos. Pentru oamenii de zi cu zi, insa, comisarul era o legenda vie, o speranta, iar asta era cel mai important in ochii autoritatilor. Ultimul lucru care mai lipsea in Bucuresti era o revolta a populatiei. In decursul a numai cativa ani, Alimanescu si agentii „Fulger” au reusit, practic, imposibilul. Lumea isi facea din nou curaj sa iasa din case dupa lasarea intunericului, fara teama unui atac armat sau a bandelor de talhari care bantuisera Capitala. Sub gloantele comisarului a cazut temutul Petre Silberschmied, poreclit Argintaru, liderul unei bande de spargatori in care activau mai multi dezertori nemti din corpul de armata Dirlewanger, corp creat, la cererea expresa a lui Himmler, din condamnati la moarte sau la inchisoare pe viata. A urmat banda lui Gica Cioc, poreclit Balaurul, si cea a rivalului acestuia Sandu Moise, zis Hitler, datorita mustatii asemanatoare cu cea a dictatorului german; infractori din Ferentari specializati in contrabanda cu bunuri furate, jocuri de noroc, prostitutie si spargeri de locuinte. Poate cea mai rasunatoare lovitura a dat-o Eugen Alimanescu criminalilor infiltrati in randul politiei. Este vorba de comisarii sefi Cairo si Voinescu. Fosti infractori, acestia fusesera recrutati in randul politiei si numiti chiar comisari in speranta ca vor putea da mult mai usor de urma eventualilor raufacatori. Socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea targ, iar cei doi, odata imbracati in uniforma, si-au reluat un mai vechi obicei… spargerile de banci. Din Brasov si Bucuresti, cei doi au reusit in doar cateva saptamani sa sustraga din filialele Bancii Nationale o suma colosala… peste 2 milioane de dolari. Descoperiti de Alimanescu chiar in timpul unui nou jaf, Cairo si Voinescu au ales sa se impuste reciproc decat sa ajunga din nou in spatele gratiilor. Sau cel putin asa sustine raportul oficial din acea perioada. Primul hot din lume caruia i-a venit ingenioasa idee sa fure casa de bani cu totul, Lica Ciungu, zis Cap de Fier, a fost capturat tot de comisarul Alimanescu si agentii sai. Mai mult, in urma unei meticuloase operatiuni de filare, „Incoruptibilii” romani au reusit sa lichideze intreaga banda a spargatorilor. Nici unul dintre ei nu a scapat viu.

 8. Wow! Thank you! I continuously needed to write on my blog something like that. Can I implement a part of your post to my blog?

 9. hello there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site, as I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective exciting content. Make sure you update this again soon..

 10. you will have an amazing blog right here! would you prefer to make some invite posts on my blog?

 11. I’m impressed, I must say. Really not often do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me let you know, you could have hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the issue is something that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very completely happy that I stumbled across this in my search for something referring to this.

 12. Thanks for another informative website. Where else could I get that type of information written in such an ideal way? I’ve a project that I am just now working on, and I’ve been on the look out for such info.

 13. After research a number of of the blog posts in your web site now, and I actually like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark website record and will be checking back soon. Pls check out my web page as properly and let me know what you think.

 14. We surely must think a lot more in that course to see a few things i can do about this.

 15. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 16. There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That is a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around things like that, but I am sure that your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls feel the impact of just a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

 17. Great blog, Just wanted to comment that i can not connect to the rss stream, you might want install the right wordpress plugin for that to workthat.

 18. I’m impressed furthermore you treated this subject. isn’t frequently I throughout a weblog with intriguing content articles like yours. I will be aware your feed remain up-to-date with your hereafter updates. I prefer it and do maintain up the complete work.

 19. stiati ca cele-mai mari inventi din lume si-nt rominesti si noi sintem intemeitori linbi latine traci din care ne tragem au stapinit toata europa si o buna parte din asiea singurile popoare pure din europa sint traci si germani restul sint parveniti

 20. Hi, I can’t understand how to add your site in my rss reader. Can you help me please?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s