Marinarii de pe nava americana Donald Cook, ingroziti, s-au speriat de moarte de bombardierul rusesc Su-24. Si-au cerut demisiile in masa.


Aegis şi-a găsit naşul în Marea Neagră

Aegis şi-a găsit naşul în Marea Neagră

Prezenţa militară americană în apropiere de graniţele sudice ale Rusiei şi Ucrainei se intensifică: în Marea Neagră se află două nave americane de război, distrugătorul Donald Cook şi fregata Taylor.

Radarele lor sunt îndreptate spre Crimeea.

Distrugătorul Donald Cook este dotat cu sistemul Aegis şi rachete Tomahawk, iar la bordul fregatei Taylor se află rachete antinavă Harpoon şi sistemul de apărare antiaeriană SM-1MR Standard. Apariţia navelor americane de război în Marea Neagră contravine Convenţiei de la Montreux cu privire la caracterul şi durata prezenţei în Marea Neagră a navelor militare ale ţărilor care nu au ieşire la Marea Neagră.

Statele Unite au hotărât să adauge presiunii economice asupra Rusiei argumente mai grele. Însă lucrurile nu s-au desfăşurat potrivit planurilor lor. Pe 10 aprilie distrugătorul Donald Cook, având la bord rachete de croazieră Tomahawk, a intrat în apele neutre ale Mării Negre. În replică, Rusia a trimis pentru survolarea distrugătorului american un avion Su-24, fără armament, însă, după cum consideră experţii, dotat cu un sistem ultramodern destinat luptei radioelectronice. Aegis a interceptat avionul Su-24, după care a răsunat semnalul de alarmă. Radarele americane au calculat apropierea ţintei şi, dintr-o dată, toate ecranele s-au stins. Aegis a încetat să mai funcţioneze. Su-24 a trecut deasupra punţii distrugătorului, s-a întors şi a imitat un atac cu rachete asupra ţintei. Apoi, s-a întors şi a repetat manevra. Şi aşa, de 12 ori.

A reieşit că cel mai modern sistem Aegis nu a funcţionat la acţiunea sistemului de bruiaj de la bordul Su-24.

Mass-media occidentale relatează că după acest incident Donald Cook a intrat de urgenţă în portul Constanţa. 27 de membri ai echipajului au depus cereri de demisie. Se spune că toţi cei 27 de membri ai echipajului au scris că nu vor să-şi rişte viaţa. Acest l-a confirmat în mod indirect Pentagonul prin declaraţia pe care a făcut-o, în care se spune că această acţiune a demoralizat echipajul navei americane.

Specialiştii consideră că acest incident este extrem de neplăcut pentru Statele Unite. Sistemul de apărare antirachetă dezvoltat de SUA necesită cheltuieli colosale, de fiecare dată trebuie să se dovedească faptul că aceste mijloace trebuie să fie alocate din buget. Componenta terestră a sistemului de apărare antirachetă, antirachete în silozuri, a fost testată în condiţii ideale, cu toate acestea şi-a demonstrat neajunsurile.

Sistemul cu ajutorul căruia Su-24 a băgat în stare şoc distrugătorul american Donald Cook se numeşte Hibini. Este numele unui masiv muntos din Peninsula Kola aflat după Cercul Polar. Hibini este un sistem modern de bruiaj radioelectronic. Toate avioanele ruse de perspectivă vor fi dotate cu un asemenea sistem. Recent, sistemul a fost supus testării în cadrul exerciţiilor care au avut loc pe un poligon din sudul Siberiei. Se pare că testele au avut succes, dacă după puţin timp sistemul a fost testat în condiţii cât mai apropiate de cele reale.
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_04_24/Aegis-Si-a-gasit-naSul-in-Marea-Neagra-0658/

9 comentarii

 1. Stirea a facut,,valva,,totusi nu strica o privire mai obiectiva(aka pasionati de tehnica militara)
  http://www.rumaniamilitary.ro/daca-vroiam-ii-bateam-de-i-ascultam-cu-urechea-par-sa-zica-rusii

 2. Povesti de adormit copiii

 3. marinarii frecau puntea,insa este posibil ca rusii sa fi avut ceva tehnica noua si aburitoare despre care nu stiu agenturili straine.

 4. stirea asta este intoxicarea de presa rusa. Cum s-o iei de buna?

  Aia si-au dat demisia si au sarit in apa? Ha ha ha!

  • NU.. luam de bune intoxicarile celorlalti…

  • ha ha ha! ailalti nu au intoxicat cu nimic. Doar au tacut. Intre timp nu mai pomeneste nimeni de asa o rusine de stire….

   Ce-mi place logica asta stramba in care rusii omoara oameni dar de vina sunt americanii!

 5. ….americanii vor „freca” pula când SUA va fi spãlatã de o ploaie ruseascã de bombe nucleare de ultimã generatzie……..

 6. Su 24 tocmai ce si-a luat-o de la F16. Cat de performant spuneti ca este SU 24? Cine isi da demisia?

  • Acele Su 24 nu aveau montate aparatura de bruiaj. 2) Ele efectuasera deja misiunea de bombardare, si se intorceau catre baza cand unul din ele a fost lovit. 3) Nu aveau munitie la bord, ea fiind deja consumata. 3) Nu au fost somate deloc, acea inregistrare s-a facut dupa ca sa aiba turcii ce prezenta. 4) daca ar fi fost somate, sau angajate intr-o lupta aeriana, in cazul in care aveu munitie, turcii nu veau nici o sansa..5) Au fost loviti miseleste pe la spate, pilotii au depistat racheta, dar avand aruncatorul de artificii termice consumate, singura lor scapare a fost sa se catapulteze inainte ca aceasta sa loveasca avionul… E mult de spus, iar tu esti copil mic, ca sa intelegi …


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • Aprilie 2014
  L M M M V S D
  « Mar   Mai »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930