RMGC se teme de acuzaţii de corupţie.Gabriel Resources nu are banii necesari continuării exploatării .


 

Noi dezvăluiri în cazul exploatării miniere de la Roşia Montană. Potrivit raportului anual al companiei Gabriel Resources, document care a fost transmis la redacţia Realitatea TV, canadienii recunosc că au bani, însă doar pentru începerea exploatării. Mai mult, investitorii spun că nu se pot asigura împotriva tuturor riscurilor care pot apărea şi, cel mai important, nu pot garanta că aurul pe care-l vor extrage va putea fi şi comercializat. Totul vine în contextul în care Guvernul României mizează deja pe nişte profituri sigure şi pe sute de tone de aur exploatate.

În raportul anual al companiei, cei de la Gabriel Resources recunosc indirect că, din cauza problemelor politice şi a instabilităţii legislative din România, pot fi percepuţi ca săvârşind fapte de corupţie. Noi am traduce aceste fapte drept lobby-ul făcut de canadieni în presa românească şi printre politicieni.

„Operaţiunile principale ale Gabriel Resources se desfăşoară în România, stat care potrivit Transparency International este perceput ca având un nivel destul de ridicat de corupţie comparativ cu restul Europei. Gabriel Resources nu poate să prevadă natura, domeniul de aplicare sau efectele pe care le-ar putea avea viitoarele reglementări legale, şi de asemenea nu poate să prevadă modul în care legile actuale din România sunt puse în aplicare şi interpretate.” Sursă: Raport Anual Gabriel Resources

Canadienii recunosc de asemenea că nu vor putea acoperi toate riscurile de la Roşia MOntană.

„Societatea poate alege să nu să se asigure împotriva anumitor riscuri din cauza unor condiţii, a unor excepţii, a unor costuri sau din alte considerente. Iar în cazul în care va apărea o astfel de răspundere, pentru care asigurarea fie nu este suficientă, fie nu există, aceasta ar putea avea un impact negativ major asupra capacităţii companiei de a începe sau de a continua operaţiunile desfăşurate, urmând ca rezultatele acestora, coroborate cu situaţia financiară a companiei ar putea genera o scădere a valorii acţiunilor acesteia.”
Sursă: Raport Anual Gabriel Resources

În raportul anual al companiei, cei de la Gabriel Resources spun clar că nu au banii necesari pentru toate etapele exploatării miniere de la Roşia Montană.

„În timp ce Gabriel Resources dispune de resurse financiare suficiente pentru finanţarea activităţilor care au fost autorizate la Roşia Montană Gold Corporation, compania nu dispune de resursele financiare necesare pentru a încheia lucrările autorizate deja, nici pentru a cumpăra drepturile de proprietate asupra întregului teritoriu ce urmează a fi exploatat şi nici fonduri pentru a construi mina de la Roşia Montană.”
Sursă: Raport Anual Gabriel Resources

Şi nu în ultimul rând, canadienii nu sunt siguri nici de cantitatea de aur pe care o vor exploata.

„Estimările cu privire la rezervele şi la resursele minerale cuprinse în acest Raport Anual sunt doar estimări, şi nu există certitudinea că va putea fi exploatată o cantitate anume de aur sau de alte minerale şi de asemenea, nu există certitudinea că rezervele şi resursele de minereuri identificate vor putea fi şi viabile pentru comercializare.”
Sursă: Raport Anual Gabriel Resources

Cu alte cuvinte, şi pentru canadienii de la Gabriel Resources investiţia de la Roşia Montană este una plină de riscuri şi mai ales necunoscute. Singurele care au venit cu cifre bătute în cuie sunt autorităţile române, care nu ţin cont nici măcar de preţul aurului care se poate deprecia oricând.

Adica veti incerca sa cianurati si sa distrugeti o tara , pe ceva care nu sunteti sigur ca veti obtine….adica aur= bani. Atunci de ce ne-am lasa otraviti?

Sau doar e vrajeala, ca sa puteti fura statul roman in voie, si sa raportati extrageri de minereu minime?

Oricum ati da-o se vede ca sunteti escroci. Intr-un evreu sa nu ai niciodata incredere.   „Talmudul romanesc”.

 

4 comentarii

 1. Reblogged this on pongogonzo.

 2. Se pare ca acestor canadieni se fut de tot dezastrul cel vor lasa in urma lor .

 3. NICI O FIRMA RESPECTABILA DE ASIGURARI NU A AVUT IRESPONSABILITATEA SA ASIGURE PE „CANADIENII” CARE DORESC SA NE FURE SI SA NE DISTRUGA PE FATA ! OARE DE CE ?!? CRED CA ASTA SPUNE TOTUL DESPRE ASEMENEA ESKROCI NE MERNICI !!!

 4. HA ! rmgc nu are banii necesari „continuarii” exploatarii ?!? Eu o spun sus si tare ca nu are nici banii necesari INCEPERII exploatarii !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • septembrie 2013
  L M M J V S D
  « iul.   oct. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30