PONTA, PRIM – MINISTRU` PROSTILOR. DOLIUL LA STEAG, CACI AU ASASINAT ROMANIA.


Prostul satului, ajuns prim-ministru declara:  MÂINE E ZIUA DRAPELULUI, DA? NU CRED CĂ E CHIAR UN MOMENT DE SĂRBĂTOARE, de aceea vă rog să luaţi măsuri să se adapteze toate evenimentele la situaţia aceasta cu totul specială şi…

Victor Ponta, alege să calce în picioare, în primul rând, un SIMBOL NAŢIONAL, cum este DRAPELUL ROMÂNIEI, şi, în al doilea rând, o LEGE, votată de Parlamentul României, este extrem de grav.

Care este, atunci, momentul pentru sărbătoare naţională? Ziua PSD-ului? Ziua Rusiei? Ziua SUA? Ziua Franţei? Ziua Ciadului? Ziua cârtiţei? De ce nu Ziua homosexualilor? Parcă au un steag mai frumos, aşa, în curcubeu!

Conform HG-ului, in data de 26 iunie 2013 toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale au obligatia arborarii drapelului Romaniei in bernă. In plus, drapelul in bernă se va arbora si la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale României, precum si la punctele de frontiera, in aeroporturi, porturi, gari si autorgari.

“Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul României la domiciliu sau la resedinta”, se mai precizeaza in HG-ul de marţi.

Si care este problema? Au murit niste oameni, e trist, dar de ce doliul la drapel?

De ce nu s-au gandit idiotii sa puna doliul la drapel cand au vandut Petrom-ul, cand au vandut toata tara asta, mor mii de oameni prin spitale din lipsa de medicamente, de ce nu pune o stema neagra in mijlocul drapelului, prin care sa se recunoasca cum au asasinat Romania in  23 de ani , acesti oameni care emana miros de cacat, tradare, sabotaj, genocid, crima si vasalitate externa?

L-au ucis pe Ceausescu pentru nimic, capetele lui de acuzare sunt infime fata de ce ati facut voi criminalilor.

Si pentru că, oricum, pare insensibil la simboluri, cum ar fi Drapelul şi Ziua Drapelului Naţional, o să îi reamintesc domnului prim-ministru Victor Ponta, jurist de profesie, care este raportul de forţă juridică între o Hotărâre de Guvern şi o Lege votată de Parlament.

Legea, ca act normativ al Parlamentului, are forţă juridică mai mare în ceea ce priveşte Hotărârile de Guvern, deoarece emană de la aleşii/reprezentaţii cetăţenilor, parlamentarii (aleşi prin vot universal, direct, secret şi liber exprimat), în timp ce HG-urile sunt adoptate de un organ investit cu atribuţii executive. O Hotărâre de Guvern poate fi emisă numai în aplicarea legilor, prin acestea neputându-se completa sau modifica Legi.

ESTE EXACT CAZUL DE MIERCURI, 26 IUNIE

Legea nr. 96 din 1998 instituie clar ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL.

Art. 1

(1) Se proclama ziua de 26 iunie Ziua drapelului national.

(2) Ziua drapelului national va fi marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

Art. 2

(1) Guvernul si autoritatile administratiei publice locale vor lua masurile necesare pentru ca in aceasta zi drapelul Romaniei sa fie arborat, in conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994, si pentru buna desfasurare a actiunilor prevazute la art. 1 alin. (2).

(2) In capitala si in municipiile-resedinta de judet se vor organiza ceremoniale publice de inaltare a drapelului Romaniei, pe baza normelor convenite intre prefecturi, primarii si comenduirile de garnizoana.

Pe de altă parte, avem HG pentru declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu naţional pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial nr. 0374 din 25 Iunie 2013

Conform HG-ului, in data de 26 iunie 2013 toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale au obligatia arborarii drapelului Romaniei in bernă. In plus, drapelul in bernă se va arbora si la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale României, precum si la punctele de frontiera, in aeroporturi, porturi, gari si autorgari.

“Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul României la domiciliu sau la resedinta”, se mai precizeaza in HG-ul de marţi

Documentul stipuleaza, de asemenea, ca posturile de radio si televiziune, precum si institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator. Prin extensie, manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi sunt amânate.  Dacă în cazul arborării Drapelului Naţional se poate “interpreta” (în bernă sau normal, tot se arborează), problema apare în cazul manifestărilor culturale şi educative.

Din păcate, Guvernul României a reuşit să facă o varză totală din două evenimente diferite, dar pline de încărcătură emoţională. Mai grav este că, pentru a-şi atinge obiectivul de imagine, Victor Ponta a spus ce gândeşte:

ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL “NU este chiar UN MOMENT DE SĂRBĂTOARE”.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • iunie 2013
  L M M J V S D
  « apr.   iul. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930