SCOALA, USA SI ORGOLIUL


   Nu pot sa-mi  explic, decat ca unele cadre de la Scoala Generala Valea Lupului, din judetul Iasi,probabil de la ultima explozie solara care a avut loc zilele trecute, au suferit grave afectiuni la nivel neuronal, astfel incat dumnealor au ajuns sa ia unele masuri, de ordine interioara, sub limita oricarei ratiuni.

Ce s-a intamplat de fapt:

Intr-o dimineata de Februarie, a.c, spre uimirea parintilor care isi duc copiii la gradinita, s-a interzis  accesul acestora in scoala, pe la intrarea elevilor. Astfel hotarandu-se, ca parintii impreuna cu copiii de gradinita sa ocoleasca impus cladirea scolii, pentru a folosi o intrare de serviciu.

Aceasta decizie este in defavoarea parintilor, deoarece,  cei mai multi dintre parinti aduc copiii in mare graba, pentru ca trebuie sa se afle in acelasi timp si la gradinita si la serviciu.  La ora opt, se incepe programul de lucru la mai toate institutiile si locurile de munca  din Romania, iar parintii sunt obligati sa viziteze imprejurimile scolii fara a fi absolut necesar.

Un alt motiv pentru care acesta decizie nu e tocmai nimerita, este faptul ca in plina iarna, la conditiile meteo din ultima vreme, poleiul a fost prezent mai tot timpul, marind riscul de alunecari si accidente pe trotuarele din jurul cladirii. Ca sa nu mai amintesc de posilile caderi de turturi si mase compacte de zapada adunata pe acoperis, ar nenoroci un copil sau un adult.

Stiti care a fost replica privitor la acest aspect al iernii?

Aceasta:

–          “Sa stiti dumneavoastra ca polei si ghetus a fost peste tot, nu numai in curtea scolii!”

Da, foarte adevarat doamna, dar stiti dumneavoastra de cate ori au cazut unii  parintii ori bunicii, in drum spre scoala sa-si aduca copiii ori nepotii ? Si daca asta s-a intamplat pe drumurile publice, cand s-a vazut omul la poarta crezand ca mai are 10 metri de chin, dumneavostra de ce ati hotarat sa-i mai supuneti o data la o proba de echilibru si prin curtea scolii ?!

Dar bine, iarna o sa treaca si acest motiv o sa pice de la sine.

Problema care ne-a deranjat a fost si sfidarea fara retineri  directionata asupra noastra , prin atitudinea de discriminare si talentul accentuat de a evita rezolvarea acestei probleme, care probabil a atins orgoliul dumneavoastra foarte sensibil . Si spun orgoliul pentra ca, s-a auzit cum cineva va consilia in aceasta privinta: – Sa nu cedati doamna, sa nu cedati .

Pai despre ce vorbim ? Despre care pe care, sau despre a solutiona o problema ce aduce nemultumiri in randul parintilor? Deci nu pot decat sa interpretez ca dumneavoastra suteti deranjata de faptul ca “s-au gasit si …………astia sa-mi spuna ce am eu de facut in aceasta scoala.!?”

Ni s-a reprosat ca nemultumirea noastra, a luat nastere doar din comoditatea de a nu mai ocoli  cladirea scolii.  Da, trebuie sa recunosc ca si aceasta comoditate a fost un factor ce a contribuit la nemultumirea noastra. As fi ipocrit sa mint. Si e firesc sa fie asa atata timp cat poti face un lucru alegand calea cea mai simpla, asa cum dealtfel faceti si dvs.  doamna. Sunteti mirata? Nu trebuie sa fiti, si cadrele didactice sunt presate la fel ca si noi de aceasta comoditate, folosind intrarea in cladire pe la usa de intrare a elevilor, in conditiile in care exista deja o intrare a profesorilor si a vip-urilor . E mai comod sa intri pe la intrarea elevilor dupa ce te-ai dat jos din masina parcata in apropiere , dacat sa respecti ceea ce tu ceri altora, nu-i asa?

Dar, pentru “siguranta” copiilor usa a ramas inchisa pentru noi, parintii !

Care siguranta doamna? Ce siguranta mai mare poate oferi institutia, decat atunci cand copilul se afla de mana cu parintele lui? Si tocmai atunci “spre siguratna” i se inchide usa de acces in nas, iar la 8 si 45 de minute usa se deschide, pana la 11 si 45 de minute, dupa care se inchide iarasi la venirea parintilor.

In acest interval nu poate orice dement sa intre, sa de-a buzna in scoala facand tot felul de nebunii? Unde este siguranta copilului aici? Cine il opreste, o femeie care sta pe hol? Fiti serioasa doamna, imi plac si mie glumele, dar nici chiar asa, ma simt jignit, ma faceti “redus”asa ..pe fata!

Aceasta atitudine defineste sfidarea doamna, nimic  altceva nu scoate in evidenta decat sfidarea cu care suntem tratati si diferenta pe care o vedeti dvs. dintre “mediocrii” parinti si domniile voastre preacinstite.

Da, suntem de acord ca dupa plecarea noasta sa faceti orice pentru siguranta copiilor, pentru ca raspundeti de ei in acest interval de timp, iar noi nu avem nici un drept de a sugera  regulamente de ordine interioara .

Nu cerem decat o usa deschisa, atunci cand este necesar,  e prea mult ?

Pe doamna Taschina, care o respect foarte mult,  doresc sa o instiintez ca da, sunt in stare sa “leg’ trei randuri fara a fi nevoie de asistenta suplimentara.  Din fericire am avut acces la foarte multe carti in copilarie, pe care le-am si citit in cea mai mare parte. Iar la servici, in afara de taxe si impozite, eu raspund doamna la adresele care vin de la judecatorie,  executori bancari, Prefectura, banci, si multe alte institutii.Nu gasesc motivul negatiei dvs . vis-a-vis de autorul acelor  randuri, obisnuite dealtfel, pe care mi le asum.  Spre deosebire de altii, care de 20 de ani, isi doresc sa ajunga primari, dar sunt analfabeti. Va amintesc ca sunt un om simplu, din clasa de mijloc, cu studii medii, care isi masoara periodic lungul nasului pentru a nu iesi din tiparele bunului simt .

4 comentarii

  1. Da, cunosc infumurarea, si comportamentul urat al unor profesori de la scoala. Vecina mea a avut chiar contact fizic cu una din profesoare, dupa ce ia jignit copilul

  2. Am citit ce ai scris aici, chiar mi se pare aiurea sa inchizi usa si sa impui sa inconjoare lumea pe dupa scoala. Se dau alea mari peacolo, isi uita frustrarile de acasa,umilind parintii .

  3. Asta se intampla cand ajung femeile in structuri de conducere.Nu stiu ce va mai mira.Era o vorba, nu scapa puska in mana prostului.

  4. Ieri dimineata eram in antret cind se certau ca tiganii, toti parintii injurau conducerea din cauza usii inchise, dar can a venit directoarea , taceau ca mutii, tipic romanesc.sa nu creada profesoarele ca daca parintii nu au curaj sa le zica in fata nu le injura prin sat, ori de cate ori au ocazia:)).
    Se tem ca nu cumva sa se razbune pe copii , de asta tac, dar nimanui nu0i cinvine acea usa inchisa .dar romanul prost sufera asta e, va mertati soarta!

    haha tare faza asta cu blogul


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s