MANIFEST ŞOCANT Maghiarii instigă la intoleranţă etnică: Nu vă amestecaţi cu românii!Un manifest şocant, în care semnatarii – pedagogi, persoane civile şi publice, dar şi conducători ai bisericilor, „responsabili pentru soarta ungurimii din zona oraşului Baia Mare” – le cer maghiarilor să nu se amestece cu românii a fost publicat pe site-ul erdely.ma.

Manifestul a fost semnat şi de viceprimarul oraşului, Ludescher Istvan.

Fragmente din conţinutul manifestului, postat pe site-ul erdely.ma, au fost preluate și de adevarul.ro:

Noi, toţi semnatarii acestui manifest – preoţii responsabil pentru soarta maghiarilor din zona oraşului Baia Mare, persoane publice şi reprezentanţi ai societăţii civile, profesori, urmărim cu îngrijorare comportamentul şi răspândirea gândirii publice care ameninţă cu adevărat comunitatea noastră.

PĂRINŢI: Nu vă privaţi copiii de şcoala cu predare în limba maternă, pentru că în caz contrar în privaţi de dreptul de a rămâne maghiari!

Nu reprezintă mai puţin, ci mai mult cel care studiază în limba maternă! Şcoala în limba străină înseamnă şi un cerc de prieteni străini, de unde decurg şi căsătoriile mixte. În acest caz nefericit, riscăm să pierdem famiile pur maghiare, vom fi propriii noştri lichidatori.

În spiritul libertăţii prost înţelese nu vă lăsaţi copiii să ia singuri decizii. Nu uitaţi: ei încă nu ştiu să ia decizii. Alegeţi pentru ei şcoli cu predare în limba maghiară, educaţi-vă copiii să fie maghiari, pentru ca şi nepoţii voştri să se nască maghiari.

TINERI: Căutaţi-vă prieteni maghiari. Nu uitaţi că acest lucru a ajutat comunităţile maghiare din Ardeal să supravieţuiască. Scoateţi din vieţile voastre toţi străinii! Pentru că un prieten străin se poate transforma uşor într-un iubit străin, mai apoi un soţ sau o soţie străină. Uitaţi-vă în jur: din căsătoriile mixte au mai rezultat copii maghiari, nepoţi maghiari? Nu!

PROFESORI: Transmiteţi moştenirea predării în maghiară de peste 1.000 de ani. (…) Nu amânaţi nicio oră de curs, fiţi exemplu pentru elevii voştri, un model demn de urmat. Nu doar predaţi, ci educaţi! Nu putem face compromisuri, nu există niciun „dar”. Trebuie să fim şi să rămânem maghiari puternici, mândri, de calitate! Trebuie să fim maghiari responsabili de maghiarii de lângă noi!

VREAU SA AUD POZITIA GUVERNULUI SI A SERVICIILOR SECRETE  REFERITOR LA ACEAST ATAC DIRECT LA ADRESA SIGURANTE NATIONALE.

4 comentarii

  1. Toti suntem copii al aceluiasi tata DUMNEZEU…frati maghiari nu va lasati manipulati de catre mintile bolnave.
    Dumnezeu sa ocroteasca ROMANIA si pe toti locuitorii ei indiferent de rasa, religie si etnie.

  2. Romani sa pastram in memoira noastra vii evenimentele de la Ip,traznea,Moisei,Huedin etc,si sa nu uitam ca si bozgorii derind au participat la masacre.Sa nu uitam singele neamului nostru curs prin santuri care striga la noi dupa razbunare de peste 70 de ani.Sa nu uitam toate atrocitatile de 800 de ani de cind au venit acesti viermi pe aici,si la momentlul potrivit sa ii lovim fara mila si definitiv.Sa nu ne amesecam cu ei ca sa slabim fibra genetica a poporului nostru prin infuzie de material genetic inferior.Sa eliminam orice strain de pe paminturile noastre.Romania romanilor!

    • Sa renuntam la ura pentru totdeauna!!!! au trecut timpurile razbunarii. Daca suntem crestini cu adevarat sa intelegem ca fiecare este copilul lui Dumnezeu iar Isus s-a jertfit pe cruce invatandu-ne LEGEA IUBIRII. Nu cedati la provocarile unora si altora care n-au evoluat de la stadiul de animale si care au fiecare interesele lor oculte.
      Dumnezeu sa ocroteasca ROMANIA si poporul ei indiferent de nationalitate si rasa!

  3. Intretinand ura intre copii maghiari si cei romani voi considerati ca sunteti Oameni?! Tara aceasta se numeste ROMANIA si e a ROMANILOR!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s