FMI-UL DORESTE CA POPULATIA GLOBULUI SA MOARA LA SCURT TIMP DUPA PENSIONARE


Nu stiati de ce sutem otraviti zilnic? ( fluor in apa, sare iodata, toata gama de E-uri, vaccinuri contaminate, mentinerea nivelului de trai lrangul de sclavie etc).

Ei bine, bancherii( jogodiile)  lumii sunt ingrijorati de durata de viata ( prea lunga dupa gandirea lor) a oamenilor, si traiesc cu teama ca guvernele lumii vor plati pansiile pe o durata mai lunga cica dupa calculele lor. Ei bine daca guvernele trebuiesc sa asigure pensiile cetatenilor pe o durata indelungata de viata a acestuia , ei ce vor mai fura de la acele guverne?Nu…nu e bine , acesti pensionari trebuie sa moara pentru a ramane mai multi bani la buget – buget pe care in vor administra bancherii dupa bunul lor plac.

Riscul financiar implicat de creşterea speranţei de viaţă este subestimat şi va apăsa greu asupra bugetelor ţărilor dezvoltate, potrivit raportului semestrial al FMI privind stabilitatea financiară globală, publicat miercuri.

Ipotezele luate în general în calcul pentru evaluarea angajamentelor în materie de pensii ar putea să nu ţintă cont în mod adecvat de evoluţia longevităţii populaţiei.

„Dacă până în 2050 creşterea duratei medii de viaţă va fi cu trei ani peste estimările actuale, costurile legate de îmbătrânire, deja ridicate, vor creşte cu 50%”, se arată în raport.

La nivel mondial, această creştere ar fi echivalentă cu zeci de miliarde de dolari, astfel că riscul longevităţii pune în pericol viabilitatea finanţelor publice în anii şi deceniile următoare, complicând eforturile de reechilibrare pe termen lung a finanţelor publice, având în vedere dificultăţile bugetare actuale.

FMI recomandă guvernelor ca pentru atenuarea efectului riscului longevităţii să combine mai multe măsuri, respectiv creşterea vârstei de pensionare, obligatorie sau voluntară, majorarea contribuţiilor şi reducerea pensiilor.

Autorităţile statelor trebuie totodată să recunoască expunerea la longevitatea populaţiei şi să pună la punct metode pentru împărţirea mai echilibrată a riscurilor între guverne, sponsorii planurilor de pensii şi persoanele fizice. De asemenea, guvernele trebuie să să promoveze dezvoltarea pieţelor de capital pentru transferul riscului longevităţii de la fondurile de pensii, să ofere informaţii mai eficiente legate de creşterea speranţei de viaţă, precum şi o mai bună educaţie în domeniul finanţării pensiilor.

În raport se arată că cea mai bună politică va fi corelarea vârstei de pensionare cu evoluţia reală a longevităţii, de preferat prin ajustarea automată sau periodică, cu ajutorul unei formule matematice prin care să se evite dezbaterile publice recurente pe această temă.

Creşterea vârstei de pensionare poate fi realizată prin două metode, fie prin mărirea perioadei de contribuţie, fie prin reducerea perioadei de plată a pensiei, potrivit FMI.

1 comentariu

 1. hehehe…Nu esti prost, nu esti prost….dar suntem inconjurati de altii multi dar PROSTI (vorba lui Lapusneanu)


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • Aprilie 2012
  L M M M V S D
  « Mar   Mai »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30