TII BANII LA BANCA?!…… ATUNCI ESTI UN MUPPETS..!


Fost manager al BĂNCII care CONDUCE LUMEA: Am plecat dintr-o bancă „toxică”.

Un manager al operaţiunilor din Londra al gigantului bancar Goldman Sachs a decis să demisioneze, spunând că jobul ar fi împotriva principiilor sale.

Greg Smith, care conducea unele operaţiuni ale Goldman Sachs în Europa, a declarat că a auzit adesea vorbindu-se, în interiorul companiei, despre prădarea clienţilor naivi, scrie BBC.”Este cel mai toxic şi mai distructiv mediu de când sunt eu [în Goldman Sachs]”, a spus Smith pentru New York Times. Goldman Sachs a anunţat că nu este de acord cu spusele lui Smith. „Nu suntem de acord cu părerile exprimate, care, spunem noi, nu reflectă felul în care noi facem afaceri”, a fost reacţia unui purtător de cuvânt al Goldman Sachs.

Smith a adăugat că nu îi mai putea privi în ochi pe studenţii săi, ştiind în ce loc lucrează. „Mi se face rău când văd cum oamenii vorbesc despre prădare clienţilor lor. În ultimele 12 luni, am surprins cinci directori care îi numeau „muppets” pe clienţi băncii, uneori chiar şi în emailurile interne”.
În iulie 2010, Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, a convenit să plătească 550 milioane de dolari autorităților din SUA pentru a închide dosarul civil privind dezinformarea clienților în privința unor instrumente financiare bazate pe unele credite ipotecare. Aceasta este cea mai mare amendă aplicată vreodată unei bănci dar mulți investitori și analiști au considerat la momentul respectiv că banca a scăpat ușor.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s