A inceput al treilea război mondial?! Iranienii au distrus un avion american! Vezi de ce se teme întreaga planetă!


Avionul distrus este unul de tip RQ-170, o aeronavă care zboră fără echipaj la bord. Televiunea iraniană a confirmat incidentul citând o sursă militară neidentificată.

„Armata iraniană a pus la pământ un avion de spionaj american de tip RQ-170 în zona de est a Iranului. Avionul care nu a suferit daune foarte mari a fost capturat de forţele armate iraniene”, s-a anunţat la televiziunea de stat iraniană.

RQ-170 Sentinel este un avion fără pilot de recunoaştere foarte recent, a cărui existenţă, dezvăluită în 2009 de presa de specialitate, nu a fost recunoscută decât în 2010 de US Air Force.

Potrivit unor site-uri specializate, avioanele de acest tip sunt mobilizate în Afganistan, în special pentru a obţine informaţii despre Iran şi Pakistan.

Teheranul a anunţat de mai mute ori în ultimii ani că a doborât avioane americane fără pilot, folosite de forţele americane în Golful Persic sau în ţările vecine Iranului.

 

Raspunsul armatei iraniene la violarea spatiului nostru aerian de catre avionul spion american nu se va rezuma doar la granitele Iranului”, a declarat o sursa militara pentru televiziunea de stat, fara a oferi mai multe explicatii.

 

Marea Britanie si Norvegia si-au inchis deja ambasadele de la Teheran, iar Olanda si Germania si-au retras ambasadorii pentru consultari.Atunci când Statele Unite au sanctionat planurile de înarmare nucleară ale Iranului, generalul Zhang Zhaozhong, profesor la Universitatea Naţională de Apărare din China, a declarat că statul chinez va apăra interesele Iranului, „chiar dacă asta ar însemna declanşarea celui de-al Treilea Razboi Mondial”.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s