TERFELITUL TRADATOR PDL, VA CEDA AUTONOMIA MAGHIARILOR IN CELE DIN URMA


PDL pregăteşte o altă ofertă pentru UDMR în privinţa reorganizării teritoriale a României. Potrivit Gândul, care prezintă noua hartă propusă de PDL partenerilor de coaliţie, aceştia pregătesc o variantă de 12-14 regiuni, pe care doresc să le contureze plecând de la cele şaisprezece regiuni care alcătuiau harta ţării în anii 1960.

 

Potrivit Gândul, mai multe judeţe vor fi înghiţite de alte zone administrative. De exemplu, judeţul Alba s-ar împărţi între Cluj şi Hunedoara, partea de est a Sălajului ar fi înghiţită de Crişana, iar cea vestică în graniţele Clujului. Actualele judeţe Sibiu şi Covasna ar fi înghiţite de Braşov, iar Neamţ ar fi inclus în zona Neamţ.

S-ar reînfiinţa regiunile istorice Banat, Maramureş şi Oltenia, iar Moldova ar fi împărţită în două regiuni: una care va cuprinde Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani , cu capitala la Iaşi şi o a doua care se va întinde pe teritoriul judeţelor Bacău, Vaslui şi Vrancea, cu capitala la Bacău. În ceea ce priveşte Ţinutul Secuiesc, PDL se gândeşte la varianta în care Harghita şi marea parte a Mureşului să fie reunite într-o singură regiune, iar Covasna să treacă sub autoritatea Braşovului.

În cazul în care UDMR nu va accepta această variantă, pedeliştii au şi un plan de rezervă. Surse din Coaliţie, citate de Gândul spun că s-ar putea apela la propunerea preşedintelui PDL Braşov, George Scripcaru, care a lansat încă din primăvară ideea recunoaşterii ca entitate culturală a Ţinutului Secuiesc, dincolo de graniţele administrative ale regiunilor.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s