Iranul intenţionează să trimită vase militare în Atlantic, în apropiere de coasta SUA Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/iranul-intentioneaza-sa-trimita-vase-militare-in-atlantic-in-apropiere-de-coasta-sua


Iranul intenţionează să trimită vase în oceanul Atlantic, în apropiere de coasta Statelor Unite, a declarat un comandant citat de agenţia oficială de presă IRNA.

„Marina militară iraniană va avea o prezenţă puternică în apropiere de graniţele Statelor Unite”, titrează agenţia, citată de CNN. „Comandantul marinei militare a Iranului a făcut anunţul privind prezenţa acestei forţe în oceanul Atlantic şi a spus că, în acelaşi fel în care aroganta putere mondială este prezentă în apropiere de graniţele noastre maritime, şi noi, cu ajutorul marinarilor noştri care respectă conceptul de jurisprudenţei supreme, vom stabili o prezenţă puternică în apropiere de graniţele maritime ale Statelor Unite”, scrie IRNA.

Agenţia afirmă că anunţul a fost făcut de amiralul Habibollah Sayari, la împlinirea a 31 de ani de la războiul Iran-Irak.

Postul de televiziune iranian Press TV a anunţat planuri similare în luna iulie.

În februarie, două nave iraniene au traversat Canalul Suez, în prima astfel de călătorie a unor vase ale Teheranului după 1979.

Anunţul de marţi a intervenit şi în condiţiile în care Iranul intenţionează să trimită vase de război din Flota a XVI-a în Golful Aden, pentru a apăra vase iraniene şi petroliere de piraţi.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • Septembrie 2011
  L M M M V S D
  « Aug   Oct »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930