PLATIM DEGEABA ASIGURARILE DE SANATATE–SUNT OPTIUNI LEGALE DE A REFUZA PLATA ACESTOR ASIGURARI?


Doar bolnavii cu febră de cel puţin cinci zile vor fi internaţi în spital. VEZI NOILE CRITERII

Pierderea subită a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale, febră persistentă câteva zile, de peste 38 de grade Celsius, hemoragie continuă şi deshidratare severă sunt printre criteriile care permit internările din 1 iunie, potrivit unui proiect al CNAS.  CUM COMENTAŢI?

INDIFERENT DACA ESTI ASIGURAT SAU NU, ODATA AJUNS LA ASPITAL TREBUIE SA PLATESTI.

Atat eu cat si sotia mea platim toate darile la stat corect.

Internadu-mi copilul in spital a trebuit sa platesc 25 lei pe zi ca si taxa de insotitor pentru mama copilului (optional). Cum poate crede cineva ca poti lasa copilul de 3 ani in spital fara sa fie insotit ? Ce s-ar inmtampla ca intr-un spital de copii sa fie prezenti cateva sute de copii internati fara sa fie insotiti? Cum s-ar descurca medicii si asistentele avand atributiunea de a raspunde de acesti copii?Spre disperarea sptalelor ce s-ar intampla daca toti parintii si-ar lasa copii in grija asistentelor?Poate le trebuie o lectie?

Paralel cu acest aspect daca imi fac analizele trebuie sa platesc, trebuie sa-mi cumpar singur madicamentele pentru tratament, trebuie sa platesti aproape in orice situatie de natura medicala, DE CE MAI PLATESC ASIGURARE?

Nu mai bine renunt definitiv la asigurarea medicala si platesc linistit si fara remuscari o data la 1, 3, sau 5 ani atunci cand este nevoie ?

ASIGURAREA DE SANATATE ESTE OBLIGATORIE .

IN ACEST CONTEXT TOT OBLIGATORIU ESTE CA SI ACEST SERVICIU SA-SI PRESTEZE OBLIGATIILE.

ART. 208
(1) Asigurarile sociale de sanatate reprezinta principalul sistem de finantare a ocrotirii sanatatii populatiei care asigura accesul la un pachet de servicii de baza pentru asigurati.
(2) Obiectivele sistemului de asigurari sociale de sanatate sunt:
a) protejarea asiguratilor fata de costurile serviciilor medicale in caz de boala sau accident;
b) asigurarea protectiei asiguratilor in mod universal, echitabil si nediscriminatoriu in conditiile utilizarii eficiente a Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Internările în spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2011-2012, se arată în proiectul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), postat pe site-ul instituţiei, potrivit mediafax.ro.

Unul dintre aceste criterii este pierderea subită a cunoştinţei, care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientă a pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţin dezorientare sau confuzie.

De asemenea, conform acestor criterii, va putea fi internat un bolnav cu puls anormal, adică frecvenţă periferică sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, înregistrată cu două ocazii separate la distanţă de cel puţin cinci minute.

Proiectul mai prevede că pot fi internate persoanele cu tensiune anormală (presiune sistolică sub 90 sau peste 200 mmHg şi o valoare diastolică de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acută a vederii sau a auzului (pierdere severă parţială sau totală şi care s-a instalat rapid şi a persistă în momentul internării) sau a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului.

De asemenea, vor fi internate persoanele care au suferit răni cauzate de traume majore (fractură a oaselor membrului pelvin, paralizie a piciorului sau braţului, fractură a coloanei vertebrale în zona cervicală, disfagie acută cu risc de aspiraţie), dar nu şi cele care au răni izolate ale mâinilor sau picioarelor.

Proiectul mai prevede că pot fi internaţi bolnavii cu febră persistentă de cel puţin cinci zile (trei zile cu temperatură de peste 38 de grade Celsius), cei cu sângerare abundentă (hemoragie continuă cu orice localizare, care nu se poate trata în Departamentul de urgenţă) şi orice caz în care există suspiciune de sângerare internă.

„Nu văd decât o restricţie a pacientului la îngrijiri medicale şi nu mă miră. Nu sunt o noutate, nu iese nimeni să spună ca nu au bani. Pacienţii cu cancer mor pentru că nu au medicamente. Ne mor pacienţii, nu mă miră restricţiile sunt măsuri abuzive. Vom da statul în judecată”, a declarat pentru Realitatea Tv, Irimia Cezar, preşedintele COPAC.


Un comentariu

  1. Criminali,asta sint.Dar va veni ziua judecatii curind.Cristosi sa fie si nu vor scapa nici in mormint!!!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s