ESTE CLAR, ELITELE VOR COMANDA UN ATENTAT NUCLEAR.VINOVAT VA FI IRANUL :


Al Qaeda, legături cu unitatea iraniană de elită Al Quds.

Unitatea de elită iraniană Al-Quds susţine Al-Qaeda şi are legături strânse cu aceasta, potrivit unui raport publicat miercuri de Congresul american şi citat de AFP, potrivit Mediafax.

Acest raport, realizat de compania de consiliere în strategie Kronos pentru un grup de congresmeni dedicat luptei antiteroriste (Congressional Anti-Terrorism Caucus), menţionează legături solide între această forţă de elită a Gardienilor Revoluţiei islamice în Iran şi Al-Qaeda.

Raportul a fost publicat după moartea lui Osama ben Laden într-o operaţiune de comando americană în Pakistan.

„Iranul a format în linişte o relaţie de lucru puternică cu principalii lideri ai Al-Qaida”, afirmă autorul raportului, Michael S. Smith II. „Această relaţie a fost stabilită pentru a contracara influenţa americană în Orientul Mijlociu şi Asia de Sud”, adaugă el.

Ea va servi la fel de „probabil pentru ca Iranul să ajute Al-Qaeda să mobilizeze terorişti pentru comiterea de atentate împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor, furnizând susţinere necesară pentru ca Al-Qaeda să îşi extindă raza de acţiune”, adaugă textul.

Potrivit autorului, prea puţină atenţie a fost acordată legăturilor dintre cele două entităţi din cauza prejudecăţii că iranienii şiiţi şi non-arabi nu colaborează cu militanţi arabi şi sunniţi din Al-Qaeda.

Legăturile datează totuşi din anii ’90, când membrii forţelor Al-Quds au colaborat cu Hezbollah, susţinut de Teheran, pentru a antrena şi echipa trupele lui ben Laden.

„Din 11 septembrie, acest parteneriat nu a făcut decât să se consolideze. Sute de membri Al-Qaeda, precum şi membri ai familiilor principalilor lideri Al-Qaida, ca Osama ben Laden, şi-au găsit refugiu în Iran”, potrivit raportului.

Potrivit autorului, „dacă nu se face nimic, relaţiile Iranului cu Al-Qaeda riscă să coste scump Statele Unite şi aliaţii lor”.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • mai 2011
  L M M J V S D
  « apr.   iun. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031