Universitatea Harvard este cel mai mare proprietar de păduri din România


Socoplax, firma care apare pe primul loc în topul proprietarilor de pădure din România, are drept acţionar majoritar un fond al Universităţii Harvard.

Fondul de investiţii Phemus Corporation înregistrat la aceeaşi adresă cu Harvard Management Company, entitate a prestigioasei universităţi americane Harvard care administrează active de 27 mld. dolari, este acţionarul majoritar al celui mai mare proprietar de păduri din România, firma Scolopax SRL din Focşani.

Scolopax apare pe primul loc în topul celor mai mari proprietari de păduri din România la data de 1 aprilie 2010 în afara statului, potrivit datelor trimise de Ministerul Mediului la solicitarea Ziarului Financiar. Pădurile statului sunt administrate de Romsilva.

Sven Rutgersson, director executiv al Scolopax, a confirmat că în spatele Phemus Corporation se află un fond al Universităţii Harvard fără a preciza numele acestuia.

„Deţinem aproximativ 35.000 de hectare de păduri şi 2.000 de hectare de teren agricol”, a mai spus Rutgersson. El a mai precizat că achiziţiile au început în anul 2005 şi ar putea continua „în funcţie de dezvoltarea României”.

2 comentarii

  1. Vind tara de sub noi nemernicii, cam asta a mai ramas de vindut si treptat o vor face-o.Asta inseamna inalta tradare si trebuie pedepsiti cu moartea!!!

  2. Stiu ei cv, „printzul” Charles si-a tras bordei in Romania, Harvardul ne cumpara padurile…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s