Vladimir Putin: Dacă nu se vrea lichidarea lui Gaddafi, de ce sunt bombardate palatele sale?


Premierul rus Vladimir Putin a denunţat marţi vânarea colonelului Muammar Gaddafi de către forţele internaţionale şi s-a declarat nemulţumit de intervenţia militară din Libia, în timpul unei conferinţe de presă la Copenhaga.

Vladimir Putin s-a întrebat, la Copenhaga, dacă va fi necesară bombardarea tuturor „regimurilor ciudate” din lume, remarcând faptul că liderul libian Muammar Gaddafi a creat o nouă monarhie.

Gaddafi a inventat o nouă monarhie. Ca şi Napoleon, care a ajuns la putere după o revoluţie şi s-a proclamat împărat. Da, este o monarhie de fond, ciudată, dubioasă, anormală, tot ceea ce vreţi, dar asta este, a declarat Putin în timpul vizitei sale în statul danez.

Contradicţiile interne s-au transformat într-un conflict armat. De ce ar trebui să se intervină în acest conflict? Nu avem şi alte regimuri ciudate în lume? Să intervenim peste tot în conflictele interne? Să bombardăm aceste ţări?, a întrebat el.

„Se încearcă uciderea lui Gaddafi. A fost un proces?”

Se spune că nu se vrea lichidarea lui Gaddafi, dar de ce sunt bombardate palatele sale? Gaddafi nu mai este acolo, a fugit de multă vreme, a declarat Putin, subliniind că singurul efect al acestor atacuri este uciderea unor civili.

Acum, unii oficiali spun da, se încearcă uciderea lui Gaddafi. Cine a permis acest lucru? A fost un proces? Cine şi-a acordat dreptul de a executa un om?, a apreciat premierul rus, subliniind că în faţa acestor întrebări „toată lumea tace”.

În opinia lui Putin, comunitatea internaţională trebuie să respecte dreptul internaţional şi să protejeze civilii.

Când aşa-numita lume civilizată atacă cu toată puterea o ţară mică, distruge infrastructurile create timp de generaţii, nu ştiu dacă este bine. Nu îmi place acest lucru, a conchis Vladimir Putin.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • aprilie 2011
  L M M J V S D
  « mart.   mai »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930