REVOLUTIA DIN ISLANDA, UN MARE SUCCES ! TELEVIZIUNILE DE RAHAT DIN EUROPA SI DIN ROMANIA, CONTROLATE DE „BILDERBERGI”, NU AU AVUT CURAJUL SA INCALCE PORUNCA ACESTORA DE A TRIA, ASCUNDE. A MINTII SI A MANIPULA TELESPECTATORII.


REVOLUTIA DIN ISLANDA, UN MARE SUCCES ! TELEVIZIUNILE DE RAHAT DIN EUROPA SI DIN ROMANIA, CONTROLATE DE „BILDERBERGI”, NU AU AVUT CURAJUL SA INCALCE PORUNCA ACESTORA DE A TRIA, ASCUNDE, A MINTII SI A MANIPULA TELESPECTATORII. ASA SUNTEM MINTITI DE ZECI DE ANI CU MASS-MEDIA,  DE NISTE GRUPARI MAFIOTE ECONOMICE SI MILITARE MONDIALE  CARE CONTROLEAZA ABSOLUT TOTUL, INCLUSIV PE NOI OAMENII SI COPII COPIILOR NOSTRI.!

Am primit pe mail un rezumat al unui articol apărut în Spania, despre veritabila revoluție din Islanda. La știri bineânțeles că nu a ”transpirat” nimic, căci nu se dorește ca modelul islandez să se propage.


În Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate , marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia. Şi toate acestea paşnic.
O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani: Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplu? Iata pe scurt, istoria evenimentelor:
– 2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.
– 2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoava demisia  primului-ministru şi a membrilor guvernului in bloc.
– Continuă situaţia economica nefavorabila. Printr-o lege se propune  rambursarea  datoriei catre GB şi Olanda avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze sa le plateasca  lunar pentru următorii 15 ani la 5,5% interese.
– 2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa  referendumului. În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi  anunţa că se va consulta poporul. La referendumul, organizat în luna martie  93% din voturi au fost impotriva acestei legi.
– Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea  mai multor bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin, şi toti  bancherii implicati, pleaca din ţară.
– În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.
– Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran.Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică , din 522 care si-au depus candidaturile, pentru care era necesar  sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane. Adunarea constituţională  începe activitatea în februarie 2011 prezinta un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului din diverse reuniuni din întreaga ţară.
Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative. Aceasta este scurtă istorie a Revoluţiei Islanda:
– demisia guvernului în bloc,
– naţionalizarea băncilor,
– un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile  economice,
– închisoare pentru cei responsabili pentru criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.
S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană? S-a comentat cu privire la acest lucru in  talksourile politice? S-au văzut imaginile de la evenimentele la televizor? Bineînţeles că nu.
Oamenii islandezi au fost în măsură să dea o lecţie pentru toată Europa, să se impotriveasca intregului sistem şi sa ofere o lecţie de democraţie intregii lumi.
Sursa: Rapcea.ro

6 comentarii

 1. interesanta aceasta stire
  ceea ce nu ma incanta foarte tare este poll-ul cu vot.
  chiar daca noi avem niste nemernici la putere cred ca ii putem inlatura fara sa trebuiasca sa-i spanzuram, impuscam sau alte lucruri de genul asta, am mai facut odata acest pacat sa-l impuscam pe ceausescu si nu ne-a fost foarte bine.
  Suntem un popor crestin ortodox, care nu trebuie sa uite acest lucru, intr-adevar legionarii au aplicat si aceasta masura, dar erau constienti de pacatul pe care-l faceau.
  chiar daca o revolutie ca in islanda ar izbucni in romania sper sa nu se ajunga niciodata la victime si nu vreau sa vad linsaj, vreau sa fie trasi la raspundere cei care merita, sa ajunga in inchisoare, dar nu vreau sa vad pe nimeni mort.
  si da, as iesi in strada sa-i vad inlaturati pe cei de la guvern, de fapt pe toti cei care sunt momentan in politica, sa nu mai aud de nici unul si sa se aleaga oameni din popor

  • Da, ai oarecare dreptate, dar gandeste-te ca nu suntem in Islanda, suntem in Romania. Parlamentarii trebuie inlaturati cu forta, ca de bunavoie… s-a mai incercat, si s-a vazut clar ca au obrazul gros.
   Sincer, i-as impusca pe toti in fata poporului, si in locul lor am pune oameni din popor, care sa serveasca intereselor tarii, nu intereselor lor.
   In fine, o asemenea revolutie nu cred ca va avea loc in Romania, suntem prea lasi.

   • Pentru altii sunt un tigan dar,am inima de Roman.Sufar si eu,plang si plange sufletul in mine cand vad cum am ajuns toti.Ne afecteaza pe toti,avem familii,copii.Vrem un viitor ptr.copiii nostri.De ce sa ne fie frica sa iesim in strada?Daca noi am suferit destul,de ce sa mai sufere si copiii nostri?Macar ei au dreptul la o Romanie cinstita,cu guvernanti de care sa nu ne fie rusine,frica sau teama de ziua de maine.Am iesit in strada la revolutia din 89,aveam 16 ani.O voi face oricand daca e nevoie.

   • suntem pre putini ca restul au plecat afara din cauza foamei si politicii duse de pana acum

  • pai tocmai ca suntem creestini ortodoxi nu e bine, ca stam sia steptam salvarea din ceruri de la mnezau , si ne gandim ca daca suferim sau suntem saraci suntem ca asa a vrut dios , sau daca bogatul e bogat la fel

 2. Romania,inseamna cetatenii acestei tari,care au fost transformati in emigranti,bunurile tarii,(industria,serviciile,transporturile,bancile etc)au fost vandute fara acordul cetatenilor acestei tari,cum este posibil,ca noi cetatenii sa nu avem un cuvant de spus.Cum este posibil,domnilor,ca o parte infima de politicieni sa ne puna latul de gat si o majoritate sa nu spuna nimic si sa se complaca in mizerie.Chiar nu aveti nimic de spus?,cate ganaratii asteptati,sa fiti mintiti,si vanduti?Aveti o singura viata,in care aveti ceva de zis,in viata cealalta chiar daca vreti,nu mai aveti nimic de zis,,,,,,,,,,,,,,,


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s