Elevii români: s-au născut după 1989, dar apreciază comunismul.


Tinerii români, care apar ca fiind intoleranţi şi homofobi, potrivit unui studiu realizat de Fundaţia Soros România ( care sub o masca nevinovata activeaza in dezinteresul total al Romaniei , aici e „buba”), sunt expuşi mai mult informaţiilor „negative”, consideră Ovidiu Voicu (cine o mai fi si asta) , manager de programe la fundaţie şi coordonatorul studiului „Implicarea civică şi politică a tinerilor”.

Din punctul lui de vedere, oligofren fiind,  motivul pentru care peste o treime dintre elevi resping minorităţile este şi lipsa abilităţilor de gândire critică, pe care şcoala nu le dezvoltă. „Atitudinile astfel construite se propagă în grupul de prieteni – prin interacţiuni în spaţiul real sau în cel virtual – şi ajung să fie norma de grup. Ca de obicei, valorile grupului se adună la cel mai mic numitor comun, iar acesta cuprinde respingerea grupurilor sociale stigmatizate – romi, minorităţi sexuale”,( auzi la el cretinul, referindu-se  la homosexuali) explică Ovidiu Voicu.

Mai mult, tinerii vin cu astfel de atitudini şi din familie, mai spune acesta. „Există o corelaţie pozitivă între un mediu şcolar deschis – caracterizat prin discuţie liberă, activităţi extracurriculare numeroase, participarea la acţiuni civice, dialog între profesor şi elevi etc. – şi atitudinea tolerantă a elevilor”, explică expertul. Însă, în cele mai multe dintre şcoli această schimbare către deschidere şi incluziune este abia la început, precizează acesta.

Ceea ce nu pot evreii sa inteleaga, esta ca inca tinerii romani se nasc cu dragoste de tara, inteligenti, perspicaci, cu putere de discernamant in ciuda otravirii populatiei cu alimente contaminate si incercarea de spalare a creierului prin diferite metode, incepand cu media si sfarsind cu schilodirea istoriei in cel mai barbar mod, cu complicitatea lingailor de cururi care au guvernat Romania de 20 de ani de la asasinarea lui Ceausescu.(intruder-117)

38% dintre elevi apreciază comunismul

În ciuda absenţei unor experienţe directe cu regimul comunist, mai mult de o treime (38%) dintre adolescenţii chestionaţi într-un studiu al Fundaţiei Soros cred că acesta a reprezentat o perioadă „mai bună” sau „mult mai bună” decât cea contemporană.

În plus, cercetarea „Implicarea civică şi politică a tinerilor”, realizată în urma chestionării a 6.000 de elevi din 86 de şcoli din ţară mai arată că 43% dintre elevii de clasa a XII-a cred asta.

De asemenea, 38% dintre adolescenţi cred că în sistemul public de sănătate lucrurile mergeau mai bine în perioada comunistă, în timp ce 33% cred că este mai bine astăzi.

În plus, principalul plan de nemulţumire vizează capacitatea statului de a impune respectul pentru lege, 72% dintre adolescenţii „nemultumiţi” susţinând că rezultatele regimului actual sunt inferioare celor înregistrare de regimul comunist anterior.

Mai mult, 57% dintre tinerii chestionaţi declară că situaţia este mai rea decât în perioada comunistă. Circa 47% dintre „nemulţumiţi” văd sistemul de învăţământ într-o situaţie mai proastă decât în urmă cu 20 de ani, iar 46% formulează opinii similare în legatură cu sitemul public de sănătate.

Potrivit studiului, mai mult de 26% dintre adolescenţii intervievaţi declară că nu au abordat niciodată subiectul în şcoală. Rezultatul este cel puţin surprinzător în condiţiile în care perioada apare în mod explicit în curricula didactică la nivelul mai multor discipline. Puţin peste 12% dintre adolescenţi declară că au abordat subiectul deseori în discuţiile cu profesorii, 31% ocazional şi mai mult de 30% doar rareori.

Fundatia Soros România, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi Asociaţia Profesorilor de Istorie din România – CLIO organizează mâine, începând cu ora 10:00, dezbaterea „Istoria comunismului în educaţia românească”.

COMENTARIILE VOR FI MODERATE!

6 comentarii

  1. Aceasta Fundaţie Soros România a mai realizat un sondaj de opinie in octombrie 2010, fiind prezentat si discutat la Antena 1 de cativa oameni politici care erau indignati de tineretul din Romania nascut dupa `89 pentru ca prefera COMUNISMUL si nu DEMOCRATIA(Noua Ordine Mondiala) precizand citez ” tinerii din ziua de astazi nu sunt constienti ce rau a facut comunismul in ROMANA”. Cele mai bine exemple pe care le are tinererul de astazi sunt chiar parintii, care inainte de asa zisa revolutie aveau un loc de munca si un viitor. In acest moment Romania are peste 1 milion de someri si este in continua crestere datorita clasei politice marsave care au taiat si vandut toata industria tarii. FMI ne lauda ca vom avea o crestere economica de 1,5% in 2011. De unde aceasta crestere economica in ROMANIA? Noi nu produceam nimic doar consumam. Asta a ajuns ROMANIA, o piata de desfacerea marfurilor pentru UE si restul. Papa Ioan Paul al II-lea a declarat ca ROMANA este gradina MAICII DOMNULUI…de ce a declarat asta ? Romania are importante zacaminte petroliere si gazoase care nu se doresc pe moment a fi exploatate, Romania este detinatoarea celor mai multe izvoare din Europa, avem Rosia Montana care este cel mai mare zacamant aurifer din EUROPA a carui valoare depaseste 100 miliarde de euro, totodata la ROSIA MONTANA este cel mai mare zacamant de uraniu din EUROPA, care nu necesita imbogatire pentru a fi utilizat in industria energetico-nucleara. Intrebare: Stiti care este cel mai mare exportator de uraniu din lumea ? este Canada, iar firma Gabriel Resources care doreste sa exploateze Rosia Montana este romano-canadiana. Vor impusca 2 iepuri deodata aur si uraniu daca vor incepe sa exploateze zona. Dupa achitarea datoriilor externe, Romania devenise o tara periculoasa din punct de vedere economic pentru EUROPA.Mai sunt multe de spus in ceea ce priveste bogatiile tarii si totusi am fost obligati sa batem la usa FMi pentru finatare. Avem o tara bogata dar cu un popor sarac. Pe moment avem nevoie de dictatura militara pentru a starpi coruptia si dupa aceea pe cea comnista pentru a recladi ROMANIA

    • Noi de ce nu suntem inpresionati? De ce nu-i apreciem pe copii nostrii destepti?

  2. slava conducatorului iubit care ne vegheaza de acolo din rai, minca-ti-as!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s