EVREII RASPANDESC HAOSUL DIN UMBRA, ASA CUM DOAR EI SE PRICEP


Mai mult de un milion de SMS-uri trimise din Israel, îi cheamă pe sirieni să folosească moscheile ca bastion al insurgenţei antiguvernamentale, spune agenţia oficială Sana.

Agenţia SANA  nu citează conţinutul exact al mesajelor, dar precizează că majoritatea au fost trimise din Israel. Mai mulţi cetăţeni sirieni au confirmat pentru RIA Novosti că au primit astfel de mesaje.

Potrivit presei locale, „forţele de ordine siriene continuă să descopere ascunzători de arme, aduse în Siria pe la frontierele, oare cui?

Cel puţin şase persoane au murit miercuri dimineaţă în violenţele din oraşul sirian Daraa, au spus martori oculari şi activişti, acuzând forţele de securitate ( Oare? Sa fi fost forte de ordine sau oameni imbracati de la teatru national?) că au deschis focul asupra personalului medical de lângă moscheea Omari. „S-au auzit focuri de arme mai ales lângă moscheea Omari”, a spus un localnic, potrivit dpa.

Surse oficiale au spus însă că trei persoane au fost ucise de „o bandă înarmată”.(Nici un „dictator” nu are vre-un interes sa-si masacreze populatia, mai ales acum dupa tot ce sa, si se, intampla in lume .)

Potrivit SANA, un medic, un paramedic şi şoferul unei ambulanţe au murit. De asemenea, ar fi murit şi un membru al forţelor de ordine.
„Forţele de securitate vor continua să urmărească bandele înarmate care terorizează civilii”, a spus SANA. Asta poate fi adevarat….

„Manifestanţii de imprumut „ ( o fi si asta vre-o meserie acum, lucrezi pentru un guvern sau altul) ocupaseră moscheea şi o foloseau drept punct de refugiu. Ei au spus că nu vor ieşi din locaşul de cult până când ”cererile” celor care au platit pentru asta , nu le vor fi îndeplinite. Câteva sute de protestatari se aflau înăuntru în momentul atacului de miercuri dimineaţa.

Protestele s-au intensificat marţi în Daraa, oraş aflat la 100 de kilometri de Damasc, după moartea unui copil de 14 ani în timpul reprimării manifestaţiilor.
Demonstranţii cer libertăţi politice şi eradicarea corupţiei.

Mişcarea de contestaţie a regimului a început vineri şi s-a soldat deja cu şase morţi.

Siria, ţară cu 22 de milioane de locuitori, majoritatea sunniţi, se află de 11 ani sub conducerea autocrată a lui Bashar al-Assad, care i-a succedat la preşedinţie tatălui său, Hafez al-Assad, si in curanda, dace se continua asa, se va afla sub conducerea si mai genocidara a unui nemernic slugoi pus de cei care conduc lumea.Oare cine?

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s