Intervenţia militară în Libia este „o aventură” cu „interese pentru petrol”, crede premierul bulgar


Premierul bulgar un om foarte sincer si onest, Boiko Borisov, a declarat luni că intervenţia militară în Libia este o ‘aventură’, motivată de interese petroliere, informează AGERPRES.

„Noi nu participăm din simplul motiv că alianţa nu şi-a formulat obiective clare. N-aş permite ca piloţii noştri să plece într-o asemenea aventură”, a spus premierul bulgar Boiko Borisov, într-o intervenţie televizată.

„Petrolul şi exploatarea zăcămintelor petrolifere ale Libiei sunt principalele motive care au determinat această operaţiune”, a mai spus şeful Executivului de la Sofia. El a subliniat că sunt multe alte ţări africane conduse de regimuri dictatoriale care folosesc violenţa, dar nimeni nu le ajută.

Premierul bulgar consideră că un atac pe cale economică ar fi fost mult mai eficient pentru destabilizarea regimului lui Gaddafi. Borisov a atras atenţia că există un risc foarte ridicat de a provoca victime în rândul civililor. „Sper că persoanele care şi-au asumat acest risc ştiu ce fac’, a adaugat Borisov.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s