JAPONIA INSPAIMANTATA DE „CUTREMURUL CEL MARE „


Cutremurul din Japonia, care a avut o magnitudine de moment de 8,9, a fost urmat în următoarele două ore şi jumătate de la producerea lui de 21 replici cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 7,3. MAE a anunţat că până în prezent nu sunt raportate victime de origine română şi nici nu a fost cerut ajutorul Ambasadei României de la Tokyo.

Axa de rotaţie a Pământului s-a deplasat cu aproape 10 cm din cauza cutremurului din Japonia

Peste 300 de persoane şi-au pierdut viaţa în cutremurul urmat de tsunami care s-a produs vineri în Japonia, a anunţat un corespondent teritorial al CNN, precizând că este vorba despre decese confirmate. Sute  de persoane sunt rănite şi au fost anunţaţi sute de dispăruţi.

Poliţia din Miyagi a anunţat că 200-300 de cadavre au fost descoperite în zona de coastă din oraşul Sendai. 8.000 de soldaţi sunt în misiune de salvare a victimelor.

Guvernul nipon a anunţat importante pagube materiale.

Cutremurul din Japonia, care a avut o magnitudine de moment de 8,9, a fost urmat în următoarele două ore şi jumătate de la producerea lui de peste 60 de replici cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 7,3.

Cutremurul de vineri din Japonia, care s-a produs la ora locală 14.46, a declanşat valuri seismice cu înălţimea de zece metri care au măturat coastele prefecturii Myagi. Deşi victimele şi pagubele încă nu pot fi evaluate, este probabil una dintre cele mai grave catastrofe naturale din istoria ţării.

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Onagawa, din prefectura Miyagi, în urma cutremurului devastator ce s-a produs vineri în Japonia. Deşi nu sunt scurgeri radioactive, a fost declarată stare de alertă nucleară. VEZI LIVE AICI. De asemenea prefectura Fukushima unde se află o altă centrală nucleară va evacua 2.800 de locuitori.

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Onagawa, din prefectura Miyagi, în urma cutremurului devastator ce s-a produs vineri în Japonia. Incendiul a izbucnit în sala turbinelor, potrivit agenţiei Kyodo News.

Deşi nu sunt scurgeri radioactive, a fost declarată stare de alertă nucleară.

Probleme tehnice s-au înregistrat la centrala nucleară Fukushima după puternicul seism produs în Japonia vineri dimineaţă, informează pagina online a agenţiei Kyodo.

Potrivit Ministerului nipon al Industriilor, sistemele de răcire a minereului nuclear s-au oprit la reactoarele 1 şi 2 ale centralei nucleare administrată de compania Tokyo Electric Power.

2.800 de locuitori din apropiere de centrala nucleară Fukushima au fost rugaţi să îşi părăsească locuinţele, relatează agenţia Kyodo. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că a primit informaţii de la Japonia privind o stare de urgenţă sporită, potrivit NewsIn.

Anterior, operatorul de la instalaţia nucleară din Fukushima a raportat o „situaţie anormală”. Instalaţia nucleară a întreprins o închidere de urgenţă.

O bază a forţelor aeriene din Matsushima a fost aproape acoperită de ape în urma valurilor seismice, relatează agenţia Kyodo.

Circa 10.000 de persoane sunt blocate pe aeroportul internaţional Narita din Tokyo, iar 1.100 de persoane sunt blocate pe aeroportul din Sendai, relatează agenţia Kyodo.

Poliţia japoneză a anunţat o explozie importantă la complexul petrochimic din Sendai, unde anterior se înregistrase un incendiu. În acest moment peste 80 de incendii de înregistrează în Japonia, dintre care unul la o rafinărie.

Cutremurul din Japonia, care a avut o magnitudine de moment de 8,9, a fost urmat în următoarele ore de la producerea lui de mai mult de 60 de replici cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 7,1.

Cutremurul de vineri din Japonia, care s-a produs la ora locală 14.46, a declanşat valuri seismice cu înălţimea de zece metri care au măturat coastele prefecturii Myagi. Deşi victimele şi pagubele încă nu pot fi evaluate, este probabil una dintre cele mai grave catastrofe naturale din istoria ţării.

Oficialii niponi se tem că mai multe insule din Pacific au fost acoperite de ape.

Până în prezent au fost raporate peste 50 de victime. Zeci de persoane sunt rănite şi mai multe sute sunt dispărute.

Citeşte şi Imagini cutremurătoare în urma seismului din Japonia GALERIE FOTO ŞI VIDEO

Alertă de tsunami, extinsă pentru aproape toate coastele Pacificului

Google a creat un site pentru contactarea persoanelor după cutremurul din Japonia

Columbia a constatat o creştere cu 50 de centimetri a nivelului mării de-a lungul coastelor sale dinspre Pacific, dar niciun ordin de evacuare nu a fost emis, a anunţat organismul de prevenire a dezastrelor.

Primele valuri generate de seismul produs vineri în largul Japoniei au atins mai multe ţări din America Latină, cu deschidere la Oceanul Pacific, şi care erau vizate de alerta de tsunami.

Astfel, Columbia a constatat o creştere cu 50 de centimetri a nivelului mării de-a lungul coastelor sale dinspre Pacific, dar niciun ordin de evacuare nu a fost emis, a anunţat organismul de prevenire a dezastrelor.

„Cerem populaţiei să nu cedeze în faţa panicii şi să fie atentă la informaţiile pe care le vom difuza treptat”, a declarat pentru AFP Amanda Pulido, care conduce Direcţia de gestionare şi prevenire a catastrofelor.

În Mexic, primul val mare, a cărui înălţime nu este cunoscută, a atins Baja California, în nord-vestul ţării, a declarat pentru AFP serviciul naţional de seismologie.

La rândul lor, autorităţile din Peru, Honduras şi Chile au emis, vineri, o avertizare preventivă de tsunami pentru regiunile lor de coastă.

„În urma cutremurului, s-a decretat o alertă locală de tsunami pentru toate coastele Pacificului, inclusiv Ecuador. Totuşi, pentru moment nu este necesară nicio evacuare”, a declarat la rândul său secretarul naţional pentru situaţii de urgenţă (SNGR, apărarea civilă) din Ecuador.

2 comentarii

 1. Japonezii sint o natiune mindra,care a refuzat,ajutoare umanitare din partea U.E.si in mod deosebit,din partea R.F.G.,care sa oferit sa faca donatii de ajutorare persoanelor japoneze din zonele calamitate de cutremur si de tsunami.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • Martie 2011
  L M M M V S D
  « Feb   Apr »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031