Preşedintele Egiptului, Hosni Mubarak, refuză să demisioneze: Nu ascult dictatele străine


Preşedintele Egiptului, Hosni Mubarak, nu renunţă la putere. Liderul egiptean a declarat că, în septembrie, va asigura transferul de putere către acela care va fi ales de egipteni. Mubarak a mai spus că priorităţile sale în acest moment sunt recâştigarea încrederii egiptenilor şi îmbunătăţirea imaginii la nivel internaţional.

„Mă adresez astăzi (joi, n.r.) tinerilor din Egipt, cei din piaţa Eliberării. Sunt mândru de voi, sunteţi un simbol al Egiptului, sunteţi nişte tineri care visează la un viitor mai bun. Vă promit că sângele martirilor nu a curs în zadar. Îi voi pedepsi pe cei care au comis crime împotriva voastră. Famiilor victimelor le spun că sufletul meu a fost la fel de distrus ca şi al vostru”, şi-a început Mubarak discursul de la televiziunea de stat.

Am mai declarat şi cu alte ocazii că nu voi mai candida la următoarele alegeri prezidenţiale şi că mă voi mulţumi cu ceea ce am făcut în aceşti ani. Vă promit că voi asigura transferul de putere către acela care va fi ales de către voi în mod corect la alegeri. Aceasta este promisiunea pe care mi-am făcut-o mie, în faţa divinităţii. Vreau să asigur securitatea egiptenilor şi să ieşim din acestă criză”, a declarat preşedintele Egiptului, precizând că, până în septembrie, va urma un plan de tranziţie paşnică a puterii.

„Priorităţile mele acum sunt să recâştig încrederea egiptenilor şi să recâştigăm imaginea la nivel internaţional, să revigorăm economia”, a mai spus preşedintele egiptean. „Nu voi asculta dictatele străinătate”, a mai spus Mubarak.

Mubarak a vorbit şi despre unele amendamente care ar putea fi aduse Constituţiei, numind eventuale modificări ale articolului 179, care se referă la durata unui mandat prezidenţial, la modul cum se va face transferul de putere şi la cum sunt organizate alegerile. Mubarak a dat asigurări că alegerile vor fi corecte şi transparente.

„L-am delegat pe vicepreşedinte să aibă responsabilitate în multe domenii şi să scoată Egiptul din această criză. Să asculte de voia oamenilor”, a mai spus preşedintele egiptean.

În timpul discursului lui Hosni Mubarak, protestatarii din piaţa Tahrir au început să scandeze şi să fluture în aer pantofi, în semn de lipsă de respect.

Protestele din Egipt se află joi în 17-a zi, manifestanţii ocupând în continuare piaţa Tahrir şi cerând demisia lui Mubarak. În plus, mii de muncitori egipteni au intrat joi în grevă, pentru a cere salarii mai mari, crescând presiunea exercitată asupra guvernului confruntat deja cu revolte.

Mai multe surse egiptene declaraseră, în cursul zilei de joi, că este posibil ca Mubarak să-şi anunţe demisia. Ministrul egiptean al Informaţiilor a negat că Mubarak se va retrage.

4 comentarii

 1. Sigur ca populatia este meganemultumita in Egipt insa – cum a fost si la noi in ’89 – dedesubt este o lovitura de stat marca CIA, se schimba un servitor uzat fizic si moral cu altul mai in putere…

  More info Webster Tarpley @ Alex Jones Show: http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/u/5/64iWe0NtNv8

 2. Egypt a schimbat pe Mubarak AMERICA, cu Baradei M-UE, asa cum Romania a schimbat un roman comunist, cu un evreu sionist care condamna Romania la ONU in 1989 pentru ca nu infiinteaza republica Transilvania si nu acorda drepturi minoritatilor maghiare: DUMITRU MAZILU si de 20 de ani romania este condusa de UDMR impreuna cu comunisti evrei rusi-masoni.
  Si, va mai informez ca Liga studentilor romani din Strainatate infiinteaza partid si ne vor conduce si ataca asa cum au facut in decembrie1989 ori 15 martie 1990 la Targu Mures sau in 13-14 iunie 1990 cand au atacat politia, armata si institutiile statului si TVr cu sticle incendiare, asa numitele LIGA STIDENTILOR, LIGA PENTRU DREPTURILE OMULUI de la Paris condus de Combes fiica doamnei Cornea si altele, dar in spatele lor erau mercenari pregatiti de Radio Europa Libera in Ungaria din martie 1989, pana in decembrie 1989 sa atace si sa distruga Romania, pentru a ajunge ei la conducerea Romaniei si acum sunt in comisiile prezidentiale Basescu si conduc TVR. PUNCT, PUNCT, PUNCT……
  Va mai informez, Romania nu mai are resurse energetice naturale si este condusa de 20 de ani de FMi-Soros prin comunisti evrei rusi masoni.
  VICTORI, LIBERTATE, DEMOCRATIE, egal M-UE, M-UE, M-UE
  Traiasca cumparatorii si jefuitorii Romaniei, egal INVESTITORI

 3. Pardon, Ce spune ELVETIA?

  Blocheaza si confisca conturile lui Mubarak?

  Elvetia este o tara NEUTRA sau ei sunt cei care finanteaza toate REVOLTELE SI LOVITURILE DE STAT PLANETARE?

  Pardon. Unde sunt conturile Romaniei, ale firmei CRESCENT dupa 1989 peste 12 miliarde de dolari?

  Victorie, Democratie, LIBERTATE LA CORUPTIE SI JEFUIRE PLANETARA

 4. Well, it’s excellent, but what about the other options we’ve got here? Do you mind publishing another article regarding all of them also? Thx!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s