PENTRU POPORUL ROMAN BATUT IN CAP :


DACA DOAR PENTRU O ZI, O SINGURA ZI NICI UN SOFER NU SI-AR MAI ALIMENTA MASINA PETROM AR PIERDE   15 MILIOANE DE EURO.

În primul trimestru al anului trecut Petrom a vândut 880.000 de mii de tone de combustibil în benzinării. Rezultă o cantitate medie de 9.777 de tone pe zi. Cum o tonă de benzină ori motorină are aproximativ 1.300 de litri rezultă că zilnic s-ar vinde circa 12,7 milioane de litri. Boicotul total de o zi împotriva Petrom ar văduvi astfel compania de 63,5 milioane de lei sau 14,87 milioane de euro.

281.000 de tone de combustibili reprezintă vânzările din retail ale Rompetrol în aceeași perioadă a lui 2010, adică 3.122 de tone zilnic sau 4,06 milioane de litri. Boicotul împotriva Rompetrol i-ar priva pe kazahi de 20,3 milioane de lei sau 4,75 milioane de euro. Şi asta în doar o zi.

Potrivit directorului de dezvoltare de la LukOil România, Constantin Tampiza, compania rusă a vândut, tot anul trecut, 640.000 de tone de carburanţi la pompă. Calculul hârtiei arată că vânzarea medie pe o zi ar fi de 1.753 de tone ori 2,28 milioane de litri. Compania ar încasa, astfel, 11,4 milioane de lei sau 2,67 milioane de euro bani de care o puteţi lipsi dacă nu mai alimentaţi o zi de la benzinăriile LukOil.

Astfel, calculele facute de  noi arată că, un boicot total de o zi asupra celor trei companii care fac jocurile pe piaţa autohtonă a carburanţilor le-ar produce acestora o “gaură” de 22,29 milioane de euro.

Petrom, Rompetrol şi LukOil sunt, în această ordine, cei mai mari jucători de pe piaţa locală a carburanţilor.


4 comentarii

 1. Un singur lucru mai trebuia adaugat , respectiv ce suma pierde statul prin neincasarea taxelor incluse in pretul benzinei ce nu s-ar vinde intr-o singura zi (adica cca 70% din sumele ilistrate in articol).
  Foarte important, deoarece STATUL trebuie sa ia masuri pentru reducerea pretului la carburanti , deoarece de aceea creste pretul, ca urmare, in principal, a presiunii cuantumului in crestere a taxelor incluse in pret.

 2. boicotul trebuie să fie pe durată nelimitată. iar acesta ar trebui pus în aplicare împotriva tuturor companiilor care vând carburanți în România.

  dacă românii ar refuza să își alimenteze mașinile timp de o jumătate de an, companiile fie vor da faliment (filialele din România), fie vor reduce prețul enorm de mult pentru a-i atrage pe șoferi la pompe.

  la fel și cu caucioacele de iarnă: dacă niciun/nicio român/nă nu ar mai ieși cu mașina proprietate personală pe străzile țării în perioada în care dobitoaca de Boagiu decretează că trebuie folosite caucioace de iarnă, nu se vor trezi nici cu o grămadă de bani dați aiurea pe tâmpenii, nici cu amenzi, suspendări de taloane, puncte de amendă și toate minunile pe care imbecila dorește să le pună într-o nouă lege aberantă. și toanta se va putea căca pe legea ei, împreună cu cei/cele care o plătesc să abereze în așa hal…

  iar noi am respira un aer mult mai curat…

 3. As a Newbie, I am always searching online for articles that can benefit me. Thank you

 4. Generally I don’t read article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite nice article.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s