DE CE ROMANIA NU SE PRONUNTA IN LEGATURA CU DIOXINA SERVITA DE GERMANII ANTI ROMANI?


NU MAI CUMPARATI CARNE DE PORC, PASARE SI OUA DACA NU CUNOASTETI PROVENIENTA ACESTORA.

DE CE ROMANIA NU A LUAT NICI UN FEL DE ATITUNINE IMPOTRIVA IMPORTURILOR DE CARNE SI OUA DIN GERMANIA?

NU CUMPARATI OTRAVA MARCA : ” SCHENGEN ”

NU CUMPARATI PRODUSE GERMANE

NU CUMPARATI PRODUSE FRANTUZESTI


Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au anunţat sâmbătă primele măsuri de precauţie legate de importurile de carne din Germania. Mii de crescătorii nemţeşti de păsări şi porci au fost închise, ca urmare a contaminării hranei pentru animale cu dioxină.

Slovacia a anunţat suspendarea temporară a comercializării de ouă şi carne de pasăre importate din Germania şi a anunţat controale în magazine şi depozite, informează Mediafax.

Coreea de Sud a anunţat sâmbătă suspendarea importurilor de carne de porc din Germania, măsură pe care purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Sănătate John Dalli a apreciat-o drept disproporţionată.

Coreea de Sud ne-a transmis că suspendă importurile de carne de porc de provenienţă germană, fiind, din câte ştim, singura ţară terţă care ia o astfel de măsură, a afirmat Frederic Vincent.

Agenţia rusă pentru supravegherea agriculturii a anunţat că va intensifica măsurile de control asupra produselor din carne importate din Germania şi din alte ţări europene, fără a preciza însă care sunt acestea.

În Germania, anchetatorii încearcă în continuare să stabilească sursa de contaminare, suspiciunile îndreptându-se către o firmă din nordul ţării, producătoare de hrană pentru animale.

Comisia Europeană consideră că nu este necesară interzicerea exporturilor de carne provenită din Germania, „deoarece fermele sunt blocate, iar produsele livrate deja sunt blocate în aşteptarea rezultatelor analizelor”, a precizat Vincent.

Cu toate că, până în prezent, au fost depistate niveluri ridicate de dioxină numai în ouă, anunţurile făcute sâmbătă ar putea duce la extinderea crizei şi pe piaţa cărnii de porc şi pasăre.

Singurele produse suspectate de contaminare cu dioxină sunt ouăle exportate în Olanda şi Marea Britanie.

Autorităţile olandeze efectuează teste pe unele dintre loturile importate din Germania, în timp ce autorităţile sanitare britanice au anunţat că alimentele deja preparate din ouă contaminate nu prezintă nici un risc pentru sănătatea consumatorilor.

Peste 4.700 de exploatări agricole din Germania au fost închise vineri, în principal crescătorii de porci, dar şi unităţi producătoare de lactate.

 

Scandalul alimentelor contaminate cu dioxină din Germania se extinde în Marea Britanie şi Olanda

 

Scandalul produselor alimentare contaminate cu dioxină a depăşit teritoriul Germaniei. Comisia Europeană a anunţat că astfel de alimente suspecte au fost exportate în Marea Britanie şi în Olanda. În Germania, în schimb, se iau măsuri dure. Livrarea produselor de la peste 1.000 de crescătoriii din ţară a fost suspendată.

Oficialii Comisiei Europene spun că 136.000 de ouă contaminate cu dioxină, în Germania, au provocat probleme în Olanda şi în Marea Britanie. Iniţial, au fost exportate în Olanda. Aici, au fost folosite la prepararea unor produse alimentare, iar o parte dintre acestea au ajuns şi în Marea Britanie. Autorităţile din Regat depun eforturi acum pentru a scoate din vânzare lotul suspect, în ciuda mesajelor liniştitoare de la Berlin.

“Potrivit autorităţilor germane, nivelul de dioxină depistat în produse nu reprezintă un pericol pentru sănătate. Trebuie să consumi multe ouă sau multe alimente preparate din ouă pentru a fi pericol”, a declarat Frederic Vincent, purtător de cuvânt CE.

În Germania însă, situaţia este extrem de serioasă. Peste o mie de ferme sunt afectate de scandalul dioxinei. Contaminarea provine de la grăsimile alimentare, folosite pe post de nutreţ. Anchetatorii au descoperit deja fabricantul care a livrat peste 3.000 de tone de hrană toxică.

“Văd cazul ca unul extrem de grav, unul care nu trebuie să se repete în viitor”, a declarat Ilse Aigner, ministrul german pentru problemele consumatorilor.

Se presupune că producătorul respectiv se ocupă atât de transportul furajelor, cât şi de cel al combustibililor ecologici. Şi, în depozitele sale, substanţele au ajuns să fie amestecate. Anchetatorii germani spun că producătorul va răspunde în faţa legii.

 

2 comentarii

 1. DE CE ROMANIA NU A LUAT NICI UN FEL DE ATITUNINE IMPOTRIVA IMPORTURILOR DE CARNE SI OUA DIN GERMANIA?PENTRU CA DROJDIILE DIN GUVERNUL ROMANIEI SINT TOTALMENTE SLUGILEI STRAINATATII.NEMERNICII AIA NU NE VOR IN SHENGEN,NICI O PROBLEMA PT CA NICI NOI NU VREMN SHENGEN-UL LOR SA IN UE CARE ESTE O GIGANTICA MINCIUNA ,DAR NEMERNICII DIN GUVERN NU AU COLOANA VERTEBRALA SI NU VOR SA PUNA PICIORUL IN PRAG…

 2. I carry on listening to the news talk about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • ianuarie 2011
  L M M J V S D
  « dec.   feb. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31