IN ATENTIA SINDICATELOR, POPORULUI SUFERIND, SI A CELOR CARE VOR SA SCHIMBE GUVERNUL ACTUAL,TRADATOR DE TARA:


Nu este nevoie de blocarea străzilor, nu este nevoie de fabricarea niciunei pancarde (în cazuri radicale, a niciunui cocktail Molotov) nu este nevoie de încălcare niciunei legi.

Se constată cu tristeţe că atunci când sute de mii de oameni ies în stradă pentru a-şi susţine revendicările sociale nu se întîmplă nimic. Si atunci tactica trebuie schimbată: coloanele de marş trebuie schimbate în cozi la ghişeele băncilor pentru… golirea conturilor.

Dacă ne golim conturile, INEVITABIL  sistemul poate să cadă.

…iar guvernele, continuăm noi, sunt sensibile la problemele băncilor – atât de sensibile încât au fost dispuse până acum să injecteze miliarde de euro sau dolari în cei pe care i-au considerat too big to fail. Datoriile publice au crescut însă şi acest lucru este acum mai greu de realizat. Puse în faţa unor goliri în masă de conturi, băncile vor bate imediat la uşa guverneler şi le vor cere să găsească o cale de dialog cu cei nemulţumiţi.

Ce pot face guvernele în această situaţie…nimic.

Guvernele pot interzice multe drepturi şi pot recurge la multe abuzuri. Pot interzice dreptul la grevă (distopic, dar teoretic posibil), pot interzice reuniunile publice şi manifestaţiile, pot pune furtunul pe cei care blochează străzile sau chiar deschide focul împotriva lor…dar nu pot face nimic împotriva celor care vor să îşi scoată banii din bancă.

Este dreptul fiecăruia să facă cu banii lui ce vrea…să îi ţină în banca X sau Y, iar dacă nu este mulţumit de dobânzi şi servicii să îi ducă în banca Z, sau să îi ţină acasă.

Ba chiar există legi care garantează chiar şi depozitele minime.

Un astfel de atac ar veni dintr-un unghi din care guvernele nu prea ar avea prea multe de făcut.

Acum ceva vreme cineva lansa ideea grevei fiscale – uitând să le spună naivilor care i-ar fi urmat îndemnul ce pedeapsă penală ar fi riscat – de ce nu am recurge la „golirea în masă a conturilor?

Golirea în masă a conturilor ar fi o bună armă de luptă a IMM-urilor  – aceşti mici întreprinzători care constituie baza oricărei economii sănătoase, care formează clasa de mijloc şi dau echilibru societăţii şi politicii sunt cei mai ignoraţi dintre cetăţenii acestei ţări –  până şi profesorii când ameninţă că vor sabota Bac-ul şi watmanii când ameninţă că nu mai scot tramvaiele pe traseu sunt mai ascultaţi decât ei.

Ori ei, sigur deţin în conturi (deschise în România) sume de ordinul miilor, poate zecilor de mii sau chiar sutelor de mii de euro. Dacă se mobilizează măcar parţial să îşi golească depozitele cam în acelaşi timp, ei pot crea probleme băncilor.

Probleme care îi pot face în sfârşit luaţi în seamă…

De altfel, în cazul întreprizătorilor metoda lui Cantona este şi mai eficientă – întreprinzătorii au mai mulţi bani în cont deci pentru a crea probleme băncilor se pot mobiliza într-un număr mai mic decât angajaţii care cer reducerea vârstei de pensionare. Nu ar fi prima armă brevetată de stânga şi adoptată de dreapta.

Aceasta hotarare in masa, poate fi pusa in practica in aceasta situatie disperata in care se afla Romania acum datorita guernului Boc Tradatorul.

Şi ce situaţie poate fi mai disperată decât cea în care guvernul îşi pune mânile la urechi pentru a nu auzi vocea celor care care mor pe strazi, prin spitalele fantoma, prin ruinele unde odata au muncit, la cozile formate pentru a putea cumpara o paine pe datorie?  Vom pune bancile perverse si profitoare la zidul condamnatului, in cel mai legal ”termen”.

2 comentarii

 1. cam greu chestia cu golitul conturilor pt ca trebuie facuta o campanie masiva,lucru aproape imposibil.Apoi,chiar daca s-ar putea raspandi ideea si toti romanii ar fi pregatiti ca maine sa-si scoata banii din cont,bancile ar riposta instituind un comision de ridicare numerar intr-atat de mare incat omul sa se mai gandeasca o data.

 2. You are a very intelligent person!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • decembrie 2010
  L M M J V S D
  « nov.   ian. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031