PREGATITI-VA DE RAZBOI. SE DA STARTUL CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL


Un razboi cu Iranul va salva economia globala – Washington Post

David Broder, corespondentul politic pentru cotidianul american Washington Post, sustine ca singura solutie pentru problemele economice si politice ale presedintelui american, Barack H. Obama, este pregatirea unui razboi cu Iran.

Astfel, David Broder, ofera o surprinzatoare solutie pentru problemele politice si economice actuale ale presedintelui SUA, Barack H. Obama, si anume: pregatirea unui razboi cu Iran, scrie Rawstory.Presedintele, care este „mult mai inteligent” si mult „mai inspirat”, decat ceilalti oponenti, ar putea beneficia de pe urma unei confruntari cu Iran, deoarece un razboi va pune in miscare economia, sustine Broder, in editorialul sau din Washington Post.

Acesta scrie ca exista doua cai „esentiale” in care o economie poate creste: printr-un ciclu economic obisnuit, sau prin razboi.

„Uita-te in urma la marea depresiune. Ce a rezolvat in final criza economica? Al Doilea Razboi Mondial. Probabil aici va invinge Obama. Cu un suport puternic din parte republicanilor in Congres, pentru a provoca ambitiile nucleare ale Iranului, ar putea folosi mare parte din 2011 si 2012 orchestrand un conflict cu iranienii. Iar in timp ce tensiunile cresc, si se accelereaza pregatirile pentru razboi, economia se va imbunatati.”

„Nu sugerez, desigur, va incita la un razboi pentru a fi reales”, a spus Broder. „Dar natiunea i se va alatura din cauza ca Iranul este cel mai mare pericol al acestui inceput de secol”.

Articolul lui Broder a primit imediat numeroase critici din partea expertilor politici si economici. Intr-o postare intitulata „Si-a pierdut Broder mintile?”, editorul revistei Foreign Policy, Blake Hounshell, scrie ca propunerea lui Broder este „o nebunie, din mai multe motive”.

„Una ar fi ca pietelor nu le plac tensiunile, cel putin nu cele in care pretul petrolului creste. In al doilea rand, al doilea razboi mondial a scos SUA din depresiune deoarece avea un program stimulator care a mobilizat toate sectoarele societatii. Astazi, armata SUA are toate uneltele pentru a lupta cu Iran, si nu va fi nici un fel de pregatire. Nu a citit Broder propriul sau ziar? Pentagonul cauta sa faca reduceri de miliarde de dolari, si se confrunta cu bugetele de austeritate”.

Scriind in aceeasi revista, Marc Lynch sustine ca articolul lui Broder este „un interesant studiu despre ideile prostesti care apar in Washington,” si precizeaza ca administratia lui Obama gaseste aceste idei ca fiind „ridicole.”

Dean Baker, de la Centrul Cercetarii Economice si Politice, spune ca ideea lui Broder pentru un stimul condus de guvern este gresita, si ca nu trebuie sa fie neaparat de natura militara.

„Daca cheltuielile pentru un razboi pot crea locuri de munca si creste economia, atunci in acelasi mod poate sa o faca si cheltuielile pentru sosele, izolarea termica a locuintelor, sau educarea copiilor”.

Dar cel mai dur a fost criticat de catre Matt Duss de la Think Progress: „In mod special in urma a ceea ce s-a intamplat in Irak, ce fel de degenerat va sugera sa ne pregatim sa facem la fel si in Iran, doar pentru a crea locuri de munca?” a intrebat acesta. „Se pare ca cel care scrie un articol obisnuit in Washington Times.”

4 comentarii

  1. pai,in nu economia SUA s-ar pune in miscare ci a o noua ordine mondiala.apoi,,SUA ,DIN CE IN CE MAI TEMATOARE de evolutia chinei .
    implicate intr-un posibil razboi au sa fie Statele-Sclav ale SUA ,printre care ,din nefericire e si ROMANIA….
    UN POSIBIL RAZBOI AR FACE POSIBILA GLOBALIZAREA…mai degraba finalul lui:(.

  2. VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI LOCURI DE MUNCA GARANTATE 1

  3. There is clearly a bundle to know about this. I believe you made some nice points in features also.

  4. I used to be very pleased to find this web-site.I needed to thanks in your time for this glorious read!! I undoubtedly enjoying each little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s