Jeffrey Franks, HAINUL- ADEVARATA FATA A OMULUI CARE SE NE INGROAPA TARA.


Bancherul care ne-a pus laţul de gât e foarte „econom“ cu banii lui


Jeffrey Franks a refuzat să dea ceva mărunţiş unui român “amărât”, nefiind deloc sensibilizat de soarta acestuia

E clar: România a dat de naiba în negocierile cu FMI, iar şansele ca să obţinem clemenţă din partea fondului sunt zero! Şeful FMI în România, Jeffrey Franks, e zgârcit din cale-afară, iar un reporter “Naţional” a descoperit acest lucru pe pielea lui!

Sâmbătă la prânz, înainte ca Franks să aibă o întâlnire cu liderii PNL, ziarul nostru i-a întins o capcană. Deghizat într-un cerşetor, un reporter „Naţional“ l-a abordat pe bancher în parcarea hotelului
unde e cazat şi i-a cerut nişte bani.
Discuţia dintre reporterul incognito şi Jeffrey Franks a durat 7 secunde, iar bancherul a fost extrem de tăios. El a lăsat să-i treacă pe la ureche doleanţele “cerşetorului” fără să se oprească, aşa cum ar fi fost de bun-simţ, şi a refuzat să aibă vreun gest de dărnicie faţă de “amărâtul” care îi ceruse ajutorul. Ceea ce spune tot despre cât de mărinimos e Jeffrey!

Se lăfăie în lux la hotel

Din păcate, acesta e omul care supervizează negocierile dintre FMI şi România şi care, până acum, a pus condiţii de nesuportat autorităţilor de la Bucureşti. Despre Franks, se spune că practic a fost trimis în România ca să preia neoficial funcţia de premier şi să taie în carne vie. Şi prin ce a făcut până acum, a confirmat cu vârf şi îndesat această teorie.
În ultimele zile în care s-au aflat pe urmele lui, reporterii noştri au descoperit că bancherul este un tip mai mult decât „reţinut“ cu banii lui. Nu ia masa altundeva decât la Hilton, unde trece totul pe “cameră”, nu lasă bacşiş chelnerilor şi a cerut bon de decont chiar şi pentru nişte obiecte de artizanat cumpărate, miercurea trecută, de un însoţitor de-al său de la un boutique de pe Calea Victoriei.
Ăsta e Jeffrey cu care s-au pricopsit românii. Când vine însă vorba de protocol, lucrurile nu mai stau aşa. Şeful FMI în România locuieşte într-un apartament care costă aproape 550 de euro pe noapte (în jur de 23 de milioane de lei vechi, cât vreo patru salarii de funcţionar public, după tăiere). Mai mult, lui Franks i s-a pus la dispoziţie şi un Nissan Patrol cu numere de corp diplomatic, că, deh, în Dusterul românesc ar fi tuşit, oficialii români făcând plecăciuni la picioarele lui de parcă l-ar fi întâlnit pe Iisus din Nazaret.

Ce a cerut Jeffrey Franks românilor

„Lista neagră“ a condiţiilor pe care FMI, prin vocea lui Franks, le impune Guvernului Boc (în aparenţă) şi milioanelor de români (în realitate) pare să nu se mai termine.
Dintre numeroasele „bobârnace“ primite de la FMI, e suficient să amintim doar câteva.

Reducere drastică a cheltuielilor bugetare, ceea ce a implicat imediat micşorarea salariilor în sectorul bugetar cu 25%, propunerea de reducere a pensiilor cu 15% şi majorarea cotei TVA de la 16% la 24%.

Îngheţarea salariilor bugetare în 2011, reprezentanţii FMI spunând clar că nu se pot face măriri de salarii anul viitor.

Păstrarea salariului minim pe economie la nivelul actual, deşi sindicatele cer măcar o majorare la nivelul de 700 de lei.

Reducerea pierderilor înregistrate la companiile de stat (Transelectrica, Hidroelectrica, CFR etc).

Modificarea OUG 50 privind creditarea populaţiei. FMI nu vrea ca Ordonanţa să se aplice pentru creditele în derulare.

Stenograma “atacului”

Reporterul incognito: Bună ziua… (n.n. – în paralel, colegul nostru îi întinde mâna)
Jeffrey Franks: Bună ziua… (n.n. – uşor nedumerit)
Rep.: Să vă meargă bine! Îmi daţi şi mie 20 de euro?
J.F.: Nu! (n.n. – şeful FMI în România a ezitat o clipă să se oprească)
Rep.: Vă rog, măcar 5 euro…
J.F.: Nu, nu… (n.n. – şi a continuat să meargă)
Rep.: Nici 5 euro? Doar atât…
J.F.: Pleacă de aici… (n.n. – “Get lost”, aruncat printre dinţi şi schiţând un rânjet mai mult de batjocură).

5 comentarii

 1. VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI LOCURI DE MUNCA GARANTATE 1

 2. sa nu va mai mirati de ce francezii au mediatizat salutul romanilor asa cum l-au mediatizat ! pe cine reprezenta reporterul in cauza?
  exista si alte moduri de abordare ,pentru obtinerea unui interviu…
  dar probabil , unuia de duzina ,nu-i este cunoscut
  imi este mie rusine ….
  aveau cumva acces acolo si alte persoane in afara de oficialitati,ziaristi,…comentatori ..??..ERA LOGIC SI DE PROST GUST CA ERA O PROVOCARE DE 2 LEI..!

 3. how do i join

 4. I’m still learning from you, but I’m making my way to the top as well. I definitely love reading all that is written on your website.Keep the stories coming. I enjoyed it

 5. Well, that is good, but what about additional options we’ve got here? Would you mind crafting one more post about all of them as well? Thank you!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s