BASESCU LINGE CUR ,bate toba războiului cu Iranul în faţa lui Shimon Peres .


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, întrebat dacă, în cazul unui conflict cu Iranul, România va pune la dispoziţie Israelului spaţiul său aerian, că ţara noastră va fi un partener loial al NATO, din care face parte, şi un partener loial al Israelului, relatează Mediafax.

„Cred că nu este momentul să vorbim despre conflict. Noi sperăm ca sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU să creeze la Teheran soluţia corectă – nu aceea a săpării de gropi pentru militarii americani, ci aceea a deschiderii negocierilor transparente. Iar, dacă va fi cazul, România va fi un partener loial al alianţei NATO din care face parte şi un partener loial al Israelului”, a spus Traian Băsescu. Gardienii Revoluţiei Islamice, braţul armat al regimului de la Teheran, au anunţat, în mod simbolic, că vor începe să sape gropi pentru militarii americani, ca măsură de pregătire pentru un eventual conflict.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că apreciază drept esenţial ca stadiul actual al situaţiei să evolueze într-un sens favorabil prin negocieri. „Diplomaţia este cea care trebuie, în opinia noastră, să soluţioneze diferendul Iranului cu lumea, cu democraţia”, a spus şeful statului.

Nu este pentru prima dată când Traian Băsescu face aluzie la un atac NATO împotriva Iranului. Într-un interviu acordat în timpul vizitei sale în Japonia, preşedintele României arăta că, dacă SUA ar ataca Iranul, România ar acţiona alături de aliaţii sai, pentru că este membra UE şi NATO, cu toate că o operaţiune militară a SUA nu implica şi una a NATO, războiul din Irak fiind un exemplu în acest sens. Cu atât mai puţin se poate vorbi despre implicarea UE într-o acţiune militară.

Preşedimtele israelian a sosit miercuri în România, unde, pe lângă întâlnirea cu şeful statului român, va avea o întâlnire cu premierul Emil Boc şi va participa la o ceremonie de comemorare a militarilor israelieni morţi în accidentul de elicopter din luna iulie. Vineri, Shimon Peres va vizita Memorialul Holocaustului din Bucureşti. Pe agenda întâlnirilor cu oficialii români figurează procesul de pace israeliano-palestinian, programul nuclear iranian şi relaţiile economice bilaterale. Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a vizitat România în urmă cu o lu

3 comentarii

 1. Basascu este un criminal care s-a dat pe mana evreilor-sionisto-masonici (aceasta sintagma include, bineinteles, si nonevrei) care urmeresc doar profitul si diminuarea populatiei pentru a putea stapanii intreaga planeta. Este un plan ultracriminal. Si se bazeaza pe lipsa de informatii, educatie, cultura si incapacitatea analitica a majoritatii oamenilor. Acest aspect este cea mai tare arma a manipulatorilor.
  Singura sansa pentru omenire de a exista este direct proportionala cu inlaturarea acestor criminali. Dar in conditiile in care acestia detin controlul asupra tuturor modalitatilor de informare publica de masa (in afara de internet,inca) este foarte greu mai ales in contextul in care oamenii sunt foarte slab pregatiti din punct de vedere analitic. Acest aspect este demonstrat de starea actuala de descentralizare totala a interactiunilor dintre oameni, adica fiecare este pentru el sau impotriva celuilalt, cel putin din punct de vedere ideologic.
  Tocmai acest site, care cuprinde o diversitate de articole ce demonstreaza aspecte adevarate din existenta sociala ce pot fi asimilate in mod constructiv de cat mai multi oameni, ne arata lipsa de interes cauzata de incapacitatea omului de a analiza pertinent o situatie socialo-politico mai complexa.
  Etc.

 2. Hello.This article was really fascinating, especially since I was searching for thoughts on this subject last Thursday.

 3. I’m aware about this already, but nonetheless there were some beneficial pieces that finished the image to me, thank you!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • August 2010
  L M M M V S D
  « Iul   Sep »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031