Cod roşu de radiaţii periculoase în Dobrogea şi Bărăgan


Atenţie celor aflaţi pe litoral! Expunerea prelungită la soare poate fi extrem de periculoasă în acest weekend. Meteorologii avertizează că indicele radiaţiei ultraviolete a depăşit valoarea de 8,  ceea ce înseamnă un potenţial puternic pentru deteriorarea pielii şi a ochilor.

Indicele radiaţiei ultraviolete (indicele UV) este o estimare internaţională a nivelului radiaţiei ultraviolete  la suprafaţa Pământului. Acesta se calculează cu scopul de a ajuta populaţia să se protejeze de radiaţiile ultraviolete în condiţiile în care cerul este senin.

Scara indicelui este de la 0 la 11+. Cu cât este mai mare valoarea indicelui, cu atât este mai puternic potenţialul pentru deteriorarea pielii şi a ochilor. Indicele UV în sud-estul României se încadrează în acest weekend între 8 şi 10, şi între 6 şi 8 în restul ţării, potrivit datelor furnizate de ANM.

Nimeni insa nu ne informeaza   si de ce se petrec aceste fenomene , care dealtfel in mod normal nu se intamplau.

Sa fie activitatea solara mai intensa , campul electromagnetic al pamantului a slabit , se petrec fenomene stranii in atmosfera , am intrat in centura fotonica a galaxiei , sa ne asteptam in continuare  la o bobardare puternica cu radiatii , tacere…

Aproximativ 135.000 de turişti se află la acest sfârşit de săptămână pe litoralul românesc, cei mai mulţi fiind prezenţi, din nou, în staţiunea Mamaia.31.000 de turişti au preferat Costineştiul, iar 24.126 de turişti, staţiunea Neptun. De asemenea, în Eforie sunt înregistraţi 16.549 de turişti, iar în Vama Veche şi Năvodari au ales să-i petreacă acest sfârşit de săptămână câte aproape 10.000 de persoane.

Meteorologii au anunţat soare pentru ziua de astăzi, cu maxime între 29 şi 33 de grade Celsius. Indicele de confort termic nu e motiv de bucurie însă, chiar dacă maximele nu sunt prea ridicate. Combinaţia între temperatură şi umezeală va atinge şi chiar depăşi pragul critic de 80 de unităţi în special în sud-estul ţării, dar izolat şi în rest.

3 comentarii

 1. Salvatiromania…

  […] something about salvatiromania[…]…

 2. I carry on listening to the news bulletin lecture about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

 3. Ok, that’s a good start but i’ll have to take a look at that a tad more. Will show you exactly what else i have found.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • Iulie 2010
  L M M M V S D
  « Iun   Aug »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031