Fidel Castro: "În scurt timp" va izbucni un "război nuclear cu consecinţe catastrofice"


Fostul preşedinte al Cubei, Fidel Castro, a dat asigurări că „în scurt timp” va izbucni un „război nuclear cu consecinţe catastrofice”, din cauza conflictului dintre Statele Unite şi Israel şi respectiv Iran, transmite luni Efe.

Într-una dintre „Reflecţiile” sale, publicată duminică pe pagina oficială „Cubadebate” şi intitulată „Fericirea imposibilă”, Fidel Castro doreşte din nou să avertizeze cu privire la un viitor atac al Statelor Unite şi Israelului împotriva Iranului, o temă recurentă în ultimele sale articole.

„Imperiul este pe punctul de a comite o eroare de mari proporţii, fără ca nimic să o poată împiedica. Avansează în mod inexorabil spre un destin sinistru”, scrie liderul cubanez.

Potrivit judecăţii sale, în conflictul dintre SUA şi Iran „niciuna dintre cele două părţi nu va ceda: una din cauza orgoliului pe care îl au cei puternici, iar cealaltă din cauza rezistenţei la jug şi a capacităţii de a lupta, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori în istoria omenirii”.

„În cazul popoarelor sărace din lume, care nu avem nici cea mai mică vină pentru starea proastă a lucrurilor creată de imperialism (…) nu ne rămâne altă alternativă decât să înfruntăm consecinţele unui război nuclear cu consecinţe catastrofice, care va izbucni în scurt timp”, susţine Castro.

Din 2006, Fidel Castro a ieşit din viaţa publică din cauza unei boli care l-a determinat să cedeze puterea fratelui său Raul, însă este în continuare prim-secretar al Partidului Comunist din Cuba, aflat la guvernare.

SURSA: Agerpres

1 comentariu

 1. I am always searching online for ideas that can assist me. Thanks!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • Iulie 2010
  L M M M V S D
  « Iun   Aug »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031