(Re)născut pe 3 iulie: PCR, scos oficial de la naftalină


Partidul Alianţa Socialistă şi-a schimbat denumirea în Partidul Comunist Român, sâmbătă, în cadrul unui Congres organizat la Palatul Copiilor care a reunit câteva sute de membri.

„Din 1990 până azi, PCR în România nu a fost scos în afara legii, dar a devenit caduc pentru că nu a mai existat nimeni care să îl readucă la realităţile legislaţiei actuale”, a declarat sâmbătă, în faţa a câteva sute de membri şi simpatizanţi, liderul Partidului Alianţa Socialistă, Constantin Rotaru.

El le-a propus socialiştilor români să accepte schimbarea denumirii formaţiunii în Partidul Comunist Român, idee primită cu entuziasm şi aplauze. De altfel, în afară de doi membri care au ales să se abţină la vot, restul delegaţilor s-au pronunţat pentru ca PAS să fie redenumit PCR.

„Nu e numai schimbarea numelui, trebuie să fie o schimbare de atitudine”, a insistat Rotaru, dând citire principiilor care ar trebui să stea la baza noului stat comunist român: statul trebuie să deţină o serie de mijloace de producţie, să-şi întărească autoritatea administrativă, omul este scop şi nu numai mijloc al dezvoltării sociale, toate resursele solului şi subsolului trebuie să fie în proprietate statului, toate faptele legate de proprietate nu se prescriu, acţiunile definite drept crime economice nu se prescriu etc.

„Fie ca PCR să redea demnitarea României şi a poporului român”, a conchis liderul noului PCR, stârnind o reacţie zgomotoasă în sală. Tentativele publicului de a scanda vreun slogan comunist au fost înăbuşite rapid de Rotaru, care le-a spus, pe ton autoritar, participanţilor: „Lozincile aparţin altor partide. Înainte de 1989 erau şi lozinici, şi urale, dar credem că cei cu uralele de atunci sunt la alte partide, azi gălăgia trebuie să o înlocuim cu multă muncă şi multă responsabilitate”.

4 comentarii

 1. ‘tule ceapa lor… astia au un tupeu fara limite. daca o sa participe la alegeri o sa fie impuscati in cap. oricat de greu ar fi acuma, oamenii nu trebuie sa uite ca in trecut, prc le-a luat libertatea si painea de pe masa.

 2. Nu principiile comunismului a luat libertatea și pâinea oamenilor, ci oamenii care au transformat aceste principii în mijloace ce au îngrădit drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor. Acești oameni(decidenţii sistemului socialist) sunt de fapt reprezentanţii capitalismului criminal actual. Deci, în principiu nu toate ideologiile sunt rele, ci oamenii care transformă principiile prin care ar trebui să evolueze pozitiv o societate în mecanisme de manipulare în masă şi de însuşire a bogăţiilor ţării (adică bogăţiile tuturor cetăţenilor) de către mici grupuri de exploatatori criminali în dauna majorităţii cetăţenilor.
  Pe de altă parte nu există stânga sau dreapta, ci doar o guvernare ce cuprinde toate aspectele ce concură la dezvoltarea armonioasă a ţării şi a tuturor cetăţenilor. Orice sistem care facilitează doar anumite grupuri este un sistem criminal, pentru că îmbogăţirea unora se poate realiza numai prin exploatarea altora etc.

 3. Very efficiently written article. It will be helpful to everyone who employess it, as well as yours truly :). Keep doing what you are doing – can’r wait to read more posts.

 4. Well, this is decent, but think about additional options we have here? Do you mind crafting one more article about these also? Kudos!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • Iulie 2010
  L M M M V S D
  « Iun   Aug »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031