FOARTE, FOARTE GRAV –NASA avertizează: Urmează furtuni solare de mari proporţii!


Activitatea solară se va intensifica în anii care urmează şi va produce întreruperi de curent fără precendent şi pierderea semnalelor de comunicaţii, informează cercetătorii NASA. Într-o perioadă în care oamenii sunt dependenţi de tehnologie, furtunile solare anunţate în perioada următoare ar putea provoca haos la nivel mondial.

Cercetătorii NASA avertizează că omenirea trebuie să se pregătească pentru o furtună solară de proporţii care are loc o dată într-o generaţie. În numai câţiva ani, Soarele va atinge maximul de activitate şi echipamentele electronice, sistemele de navigaţie şi sateliţii ar putea fi întrerupte, ceea ce va conduce la perturbarea traficului aerian.

Oamenii de stiinţă susţin că Pământul va fi „lovit” de niveluri ridicate de energie magnetică, în urma exploziilor solare ce vor avea loc în jurul anului 2013, informează Telegraph, citat de Antena3. Cel mai grav, însă, este că furtuna solară ar putea avea consecinţe negative pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care autorităţile nu vor lua măsuri excepţionale.

Echipamentele din spitale, sistemele bancare, echipamentele destinate controlului traficului aerian, calculatoarele, sistemele de navigaţie sunt numai câteva dintre aparatele a căror activitate va fi grav perturbată sau chiar întreruptă. De asemenea, furtunile solare ar putea afecta grav Pământul şi din punct de vedere financiar.

În opinia reprezentantului NASA, viitoarele explozii solare vor afecta într-o măsură atât de mare oamenii pentru că dependenţa de aparate electronice este mult mai mare decât ultima oară când un astfel de eveniment a avut loc. „Dacă ne pregătim din timp pentru ceea ce urmează, atunci efectele nu vor fi atât de grave”, a concluzionat cercetătorul NASA.

„Stim ca vine, dar nu stim cat de rau va fi”, a declarat dr. Richard Foster, directorul diviziei de Heliofizica a NASA. „Vor fi distruse echipamentele de comunicatii, satelitii, sistemele GPS, sistemele necesare traficului aerian, sistemul bancar, computerele noastre, orice este electronic. Vor fi probleme uriase pentru omenire. Zone intinse de pe Glob vor ramane fara electricitate si repararea retelelor electrice va dura enorm. Si, ce este foarte important, efectul va fi instantaneu, campul magnetic fiind perturbat cu viteza fulgerului”.

O conferinta asupra „vremii spatiale” a avut loc saptamana trecuta la Washington, cand oficiali NASA, oameni politici, cercetatori si oficiali ai Guvernului au lansat avertismente asemanatoare. Potrivit dr. Fisher, Soarele va atinge temperatura de 5500 grade Celsius, lucru care se intamla foarte rar, de cateva ori intr-o viata de om. O data la 22 de ani, Soarele isi intensifica activitatea magnetica, iar o data la 11 ani petele solare ating nivelul maxim. Or, in 2013 cele doua efecte se vor suprapune, combinatia lor generand niveluri de radiatii gigantice.Penele de curent ar putea dura luni intregi, asa ca oamenii trebuie sa isi ia masuri de pe acum, ca pentru sezoanele de uragane, a declarat oficialul.

Academia Nationala de Stiinte a avertizat si ea in urma cu doi ani asupra pericolului ca retelele de electricitate, sistemele GPS, serviciile financiare, comunicatiile de urgenta sa fie puse la pamant de intensa activitate solara.


3 comentarii

  1. …era de asteptat. De mult se vehiculeaza teoria ca se vor schimba polii magnetici ai pamantului. Pe intelesul nostru, nimic din ce insemana inductie si bobina de motor electric nu va mai functiona. Asa ca se leaga perfect cu ce declara NASA. Numai ca tot ei sunt parsivi si s-ar putea sa coordoneze si sa „aranjeze” asta. Vezi ce am scris despre HAARP intr-unal din postarile mele. Bafta!

  2. Sharing good health to your hands.

  3. I carry on listening to the news update speak about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you tell me please, where could i find some?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s