Ha ha ha….Sandor Sipos pregateste terenul in Europa.Bilderbergii au deja agenda pregatita.Intre 3 si 6 iunie se vor decide urmatoarele evenimente care vor avea loc in lume.


Situaţia din 2008, când criza a afectat serios economiile europene, s-ar putea repeta în condiţiile în care statele din Europa sunt vulnerabile din cauza crizei debitelor, crede un oficial al Băncii Mondiale.

Viitorul Europei nu este văzut cu ochi buni de Banca Mondială

Reprezentantul special al Băncii Mondiale la UE, Sandor Sipos, a declarat, marţi, că există în continuare o vulnerabilitate ridicată a ţărilor europene în contextul actualei crize, adăugând că BM nu exclude repetarea situaţiei dificile de acum aproape doi ani.

El a menţionat că în acest context toate ţările au adoptat măsuri dificile.”Cred că avem suficiente informaţii pentru a şti că aceste măsuri pot funcţiona. Desigur, există nişte vulnerabilităţi importante în economie şi trebuie să fim foarte atenţi la ele”, a explicat el.

Întrebat dacă BM are o evaluare privind impactul social al măsurilor luate şi al riscului ca proteste similare celor din Grecia să se repete, Sipos, fost ministru ungar, a spus că de fiecare data când sunt adoptate asemenea decizii se face şi o analiză.

„De câte ori ne implicăm în susţinerea unor reforme politice ale Guvernelor evaluăm poarte atent toate consecinţele, inclusiv pe cele sociale. Este o obligaţie impusă de board-ul BM, dar şi o practică foarte utilă”, a spus el.

În legătură cu eventuale proteste, el a spus: „Nu vreau să comentez pe tema unor astfel de posibile scenarii. Dificultăţile sunt semnificative în multe ţări, iar în mod evident oamenii au opinii diferite despre ceea ce trebuie făcut. Noi vrem să ajutăm, acesta este rolul nostru dacă avem resurse şi noi sperăm că într-un cadru paşnic putem depăşi această criză”.

El a adăugat că este dificil de prezis cât va mai dura actuala criză. „Cred că ceea ce apare clar acum este că încă suntem vulnerabili şi trebuie să ne axăm pe îmbunătăţirea tuturor aspectelor – fiscale, macroeconomice – astfel încât să ajungem la o creştere sustenabilă”, a menţionat oficialul BM.

Sipos consideră că cel mai important obiectiv îl reprezintă evitarea unei noi crize.

„Am avut o situaţie foarte rea. Dar ceea este important să acţionăm ca să nu avem o cădere dublă (o evoluţie în W), adică o repetiţie a ceea ce s-a întâmplat acum aproape doi ani. Noi nu credem că este foarte posibilă, dar nu putem exclude această variantă”, a spus el.

Întrebat dacă ţările din estul Europei, care au avut o economie mai slabă decât cele din vest, nu au fost mai vulnerabile la această criză, el a răspuns că, practic, vulnerabilitatea este generală, în UE şi în lume.

„Dacă observaţi, cea mai puternică criză este în Grecia, care este parte dintre statele vechi membre UE, cu un nivel de venit relativ mare faţă de noile state membre. Ceea ce este interesant în această fază a crizei este că situaţia iniţială pe care au avut-o statele la începutul crizei, mă refer la situaţia de la ţară la ţară, contează acum foarte mult. Şi acum este important să reţinem că unele ţări nu au adoptat pachete de stimulare financiară, altele au făcut acest lucru, iar acum plătesc preţul. Condiţiile iniţiale au fost diferite, răspunsul la criză a fost diferit, iar perspectivele sunt diferite acum.

Astfel, trebuie să avem o soluţie adaptată fiecari ţări. Fiecare ţară trebuie să îşi rezolve situaţia fiindcă, într-adevăr, multe dintre măsuri necesită ajustări dure pe plan intern. De aceea este important să găsim mixul potrivit de politici”, a mai spus el.

Daniel Estulin a demascat Grupul Bilderberg în Parlamentul European

Autorul celebrei cărți „Grupul Bilderberg”, Daniel Estulin, a ținut ieri o prezentare istorică asupra grupului Bilderberg în cadrul Parlamentului European, considerat cel mai puternic organism legislativ din lume.

El a fost invitat să vorbească în Parlamentul European de către europarlamentarul Mario Borghezio, cel mai în vârstă europarlamentar italian.

„Acești oameni vor un imperiu”, a spus Daniel Estulin. „Asta e defapt globalizarea. … Prea mulți oameni cred acum că dacă vrei un imperiu, ai nevoie de bani. Cu toții ați auzit de fraza – banii elitei. Dar banii nu sunt un factor determinat a bogăției și a economiei. Banii nu fac ca planeta să se învârtă.”

El a mai explicat că puterea ei derivă din bani și din abilitatea de a lua decizii ce îi afectează pe ceilalți oameni.

El a mai scos în evidență că grupul Bilderberg este o organizație dinamică, care s-a schimbat în timp absorbind membri noi dar și renunțând la alții și că acest grup este responsabil de criza economică actuală subliniind faptul că în lumea finanțelor internaționale sunt cei care stabilesc direcțiile și cei care reacționează la ele, aceștia din urmă fiind foarte bine cunoscuți, în număr mare și par puternici, adevărata putere stă în primii, cei care dețin adevăratele pârghii de control.

Citiți mai multe pe: World Net Daily

Urmăriți un interviu realizat de RT (Russia Today) cu Daniel Estulin în direct de la Parlamentul European:


Anul trecut, Grupul Bilderberg s-a reunit în oraşul Vouliagmeni, situat la sud de Atena. La întâlnire au participat Guvernatorul Băncii Naţionale a Greciei şi miniştrii greci de Finanţe şi de Afaceri Externe. Câteva luni mai târziu, Grecia s-a aflat în pragul falimentului şi Atena a fost cuprinsă de flăcări. Aşa că: succes Madrid!”, scrie jurnalistul Charlie Skelton pe un blog „The Guardian”.

2 comentarii

  1. hope and change

  2. Awsome blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s