HOLOCAUSTUL DE AZI


De ce domnul Elie Wiesel nu este atat de vehement imoptriva Holocaustului din zilele noastre ,sustinut diabolic chiar de ce-i care acum isi striga in gura mare ca au avut de indurat cele mai mari atrocitati din istoria recenta a omenirii .Se pare insa ca evreii invata foarte repede si au deprins cu succes obiceiurile lui Hitler.

Sionismul si genocidul palestinian

A afirma astazi ca esti anti-sionist atrage asupra ta o multitudine de acuze si de insulte, totul culminand cu acuza-suprema: a fi anti-sionist egal cu a fi anti-semit. Bineinteles cei doi termeni au semnificatii diverse, dar in mintea unora, acesti termeni sunt utilizati fara a se face diferenta. Nici macar termenul anti-semit in sine nu ar trebui sa fie injurios, dar de cand dintr-o definitie inexacta, utilizat fiind de acei evrei anormali, a ajuns sa insemne ne-om, anti-om, a fi anti-semit poate sa atraga asupra ta excludere sociala si chiar privare de libertate. Anti-semitismul presupune ura, dispret fata de semiti – nu de iudei, altfel ar fi sunat anti-iudaism, anti-evreism – deci, astazi nu se mai tine cont de inexactitatea semnificatiei acestui termen, cand semiti ( de la Sem) sunt si arabii, si da prieteni dragi, si palestinienii sunt semiti. Termenul antisemitus, a fost inventat in 1879 de germanul Wilhelm Marr pentru a inlocui anti-iudaism, fiind preluat de evrei si impus prin repetare, desi este fals, caci nu toti semitii sunt evrei,iar nici toti evreii sunt semiti (cei din Rusia, Galitia si in general cei din estul Europei care au fugit de persecutiile din Rusia, sunt de neam turk).

Dar sa revenim la tema acestui articol si anume sionismul. Sionismul este o miscare politica evreiasca, aparuta in a doua jumatate secolului al XIX-lea, ce isi propunea sa adune diaspora evreiasca intr-un singur loc, ce urma sa devina un stat recunoscut oficial de dreptul international, un stat al evreilor. Pana in anul 1897, s-a incercat a se gasi locul potrivit pentru crearea statului israelian existand tot felul de idei mai mult sau mai putin exotice precum Uganda, Argentina, Alaska, Madagascar, chiar SUA (langa New York), nord-estul Moldovei istorice, etc. Dar odata cu lucrarile primul congres sionist din 1897 de la Basel (Elvetia) atentia s-a indreptat sper Palestina, locul de unde au inceput sa emigreze evreii imediat dupa cucerirea romana. Cel ce a prezidat lucrarile primul congres sionist din 1897 a fost Theodor Herzl. Herzl un evreu de origine maghiara este considerat parintele si fondatorul sionismului, iar unul dintre romanele sale, intitulat Alteneuland (aparut in 1902, ce se traduce Tara veche-noua), a fost tradus in ebraica sub numele de Tel Aviv, care de altfel este numele primului oras evreiesc fondat in Palestina (1909) in secolul XX. Termenul sionism este folosit pentru prima data in 1890 la Viena de catre scriitorul Nathan Birnbaum, si vine de la muntele Sion aflat in Ierusalim; de altfel evreii au considerat intotdeauna Palestina de unde ei au fugit ca Eretz Israel (pamantul Israelului). Basel este orasul unde ia nastere sionismul ca miscare politica, caci aici s-au tinut primele congrese sioniste (1897, 1898, 1899) si tot aici sionismul a primit legitimitate internationala.

3206851311 f9ab0d39fc 300x225 Sionismul si genocidul palestinian (partea I)La primul congres sionist au participat aproximativ 200 de personalitati evreiesti din 17 tari, iar dupa trei zile de dezbateri totul s-a concretizat cu Programul de la Basel prin care se stabilea ca Eretz Israel (Palestina) este locul unde se va crea noul stat evreiesc, iar pentru asta se va colecta bani de la evreii din intreaga lumea pentru a se sustine un astfel de proiect. Tot acum este fondata Organizatia Mondiala Sionista organizatie prin care trebuia sa se realizeze Programul de la Basel. Ideea statului Israel a fost sustinuta mai ales de evreii din Europa de Est, care erau mai saraci si mai predipusi prigoanelor decat cei din Europa de Vest. Cu toate acestea, numarul evreilor care au emigrat in SUA la inceput de secol XX a fost mult mai mare decat cel al evreilor ce au emigrat in Palestina, aceasta putand fi observata si azi cand exista mai multi evrei in SUA decat in Israel. Cu ocazia acestui prim congres Herzl afirma ca sionismul este un simplu mesager al pacii iar de aceea, ca majoritatea pacificatorilor, va trebui sa lupte mai mult pentru a obtine pacea. Aceasta afirmatie trebuie retinuta caci sionismul din zilelea noastre o contrazice. Realitatea actuala din Israel contrazice in totalitate ceea ce afirma tot in 1897 la Basel mana dreapta a lui Herzl si totodata unul dintre co-fondatorii sionismului, Max Nordau: “Mizeria evreiasca nu trebuie sa lase pe nimeni indiferent, nici pe popoarele crestine nici pe evrei. Este o vina grava sa lasi a pieri in mizerie fizica si spirituala un popor caruia pana si inamicii cei ma inversunati nu ii neaga virtutile.” Interesante opiniile a doi dintre parintii fondatori ai sionismului si deci in concluzie, a doi dintre fondatorii spirituali ai statului Israel daca tinem cont de faptul ca astazi in acea regiune populatia palestineza este supusa unui veritabil proces de exterminare fizica si spirituala, este supusa legilor rasiste impuse de statul sionist, putand afirma fara a exagera ca palestinienii au fost si sunt victimile unui genocid lent, pe care media mondiala il face cunoscut prea putin, daca nu chiar deloc. In anul 1975, Adunarea plenara a ONU a condamnat sionismul precum o forma de rasism, dar imediat dupa, declaratia a fost retrasa (ne intrebam de ce?).

Mai sus am afirmat ca poporul palestinian este persecutat de statul sionist, adica de Israelul modern. Nu este gresit sa afirmam ca Israelul este un stat sionist, caci acesta din urma nu se abate de la principiile de sorginte sionista, principii care imediat dupa fondarea acestuia si recunoasterea internationala (1948), au ajuns sa fie echivalente cu negarea liberatii poporului palestinian. Astazi sionismul reprezinta persecutiile la adresa palestinienilor, deposedarea treptata si aproape totala de pamant a aceluiasi popor in decursul ultimilor 62 de ani, cat si propaganda in Europa si SUA in favorea Israelului care este prezentat ca o oaza de democratie amenintata de terorismul islamic, o oaza a pacii inconjurata de inamici ce doresc distrugerea tanarului stat, fie ca sunt inamicii din interior (palestinenii), fie ca sunt cei exteriori (Iranul si lumea musulmana in general).

SlowMoGenocide 300x215 Sionismul si genocidul palestinian (partea I)A suferit ideea sionista o deviatie fata de primii ani de viata oficializata sau aceasta mutatie a fost doar o aparare naturala in fata “nenumaratilor” inamici? A fost de la inceput ideologia sionista una cu tenta rasista asa cum se prezinta astazi sau rasismul de stat promovat de Israel este necesar pentru a suprevetui in conditiile ostile specifice Orientului Apropiat? In legatura cu asa-zisele conditii ostile din acea regiune trebuie precizat ca “ostilitatea araba/musulmana” este mai mult o exagerare. Este adevarat ca inca din 1948 tarile musulmane vecine Israelului nu au acceptat ideea supunerii poporului palestinian autoritatilor evreiesti, este adevarat ca au fost in cateva randuri conflicte intre armatele statelor arabe/musulmane si armatele evreiesti, dar aceste imagini sunt prezentate in mod distorsionat. Inca din 1948, de la fondarea Israelului armatele acestuia din urma au fost mereu mai mari ca numar si mai bine echipate decat armatele statelor din regiune, astfel ca rezultatul diverselor conflicte nu a stat niciodata in dubiu. Pana si astazi serviciul militar in Israel este obligatoriu si tine 3 ani in cazul barbatilor si 2 ani in cazul femeilor, iar pana la varsta de 55 de ani cetatenii de origine evreiasca trebuie sa practice 6 saptamani de antrenament militar in fiecare an.

Dar sa revenim la controversele caracteristice sionismului. Cel ce a pus bazele extremismului sionist a fost Vladimir Jabotinsky, acesta fiind fondatorul sionismului revizionist. Jabotinsky a fost un intelectual si un militant al sionismului radical, sustinator al ideii crearii unui Israel in interiorul granitelor biblice; a fost primul care a teoriticizat inactualitatea mesajului biblic in materie de toleranta considerand Eretz Israel pamant doar al evreilor si numai al evreilor. Cine va cerceta scrierile sale va gasi nenumarate exemple de rasism biologic cu referire la palestinieni si la arabi in general, acesta fiind poreclit de primul prim-ministru israelian Ben Gurion, Jabotinsky-Hitler. “Prost este omul care are incredere in vecinul de casa si care crede in justitie caci justitia se aplica doar pentru cine are puterea sa o apere”. Politica din ultimii 62 de ani a statului Israel a demonstrat exact acest fapt. Desi in primii ani de dupa fondarea Israelului modern (1948) Jabotinsky a fost demonizat de guvernele israeliane de stanga, dupa 1977, cand alegerile au fost castigate de dreapta, figura acestuia incepe sa fie redimensionata fiindu-i recunscute multe merite. Oricum inca de la inceput, sionismul a avut o ideea clara in legatura cu palestinienii: acestia trebuie sa plece din Israel, sau sa ramana si sa accepte conditia de cetateni de mana a doua, iar daca nu faceau asta de bunavoie, atunci trebuiau alungati si/sau facuti sa taca prin orice metode. Daca se vor cereceta scrierile lui Theodor Herzl, ale sionistului liberal Leo Motzkin, sau ale primului presedinte a statului Israel, Chaim Weizmann, se va descoperi ca cele afirmate mai sus nu sunt inventii ale unor anti-sionisti/anti-semiti, ci dovezi verosimile ale totalitarismului sionist. Cat despre mai sus pomenitul Jabotinsky, ideea sa in legatura cu ceea ce trebuie facut cu populatia palestiniana care se afla in numar majoritar in Palestina de la inceput de secol XX si care se mai afla in numar mare in Israelul de inceput de secol XXI, nu cred ca lasa loc de dubii.

Meritul lui Theodor Herzl este acela de a unifica miscarea sionista (un sionism incipient existand inca dinainte de 1897), de a uni diversle grupari sioniste existente ( sionistii socialisti, religiosi, liberali ) si de a crea un organism ce va lucra in mod unitar pentru atingerea telului si anume intoarcerea institutionalizata in Eretz Israel. Herzl este un erou pentru israeliti, ziua sa de nastere fiind sarbatorita in fiecare an cu mare fast, fiecare oras din Israel care se respecta avand macar o strada ce poarta numele fondatorului sionismului.

4 comentarii

  1. […] HOLOCAUSTUL DE AZI « ROMANIA IN AGONIE […]

  2. Foarte adevarat.

  3. Niciodata nu i-am suportat pe musulmani si ca atare am fost unul care ma regaseam in spiritul evreiesc …si asta pana acum cativa ani, cand am aflat adevarata fata a acestostor shaygitz yehudim de sionisti-masoni, criminali notorii cu acele planuri pur diabolice de dominatie globala. Din cei mai simpatici, acestia devin bestiile cele mai detestabile de pe suprafata Terrei. Sper ca ceea ce samana, sa secere ei pentru ei insisi, cat mai curand, groapa pe care au sapata-o omenirii, sa fie propria lor groapa !

  4. I’m still learning from you, but I’m trying to achieve my goals. I certainly enjoy reading all that is posted on your website.Keep the posts coming. I loved it


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s