"SEMI DIAVOLUL " JEFFREY FRANKS ATACA ROMANIA -RESPECTAREA PLANULUI DIABOLIC AL UE SI FMI


Guvernul s-a angajat în faţa FMI şi CE să continue

procedurile de sabotaj  si închidere pentru

Termoelectrica şi să vândă pachetul majoritar de

acţiuni la CFR Marfă, potrivit Memoramdumului

suplimentar de Înţelegere convenit de România cu

FMI şi UE.


Cele două companii fac parte din lista de zece societăţi la care statul deţine pachetul majoritar aflate sub monitorizare, informează Mediafax.


Ministrul Economiei, Adrian Videanu, a declarat, că cele trei companii aflate în portofoliu său, respecitv Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica şi Elcen Bucureşti s-au încadrat în criteriile de performanţă negociate pentru primul trimestru al acestui an.

În cazul CFR Marfă, Executivul a aplicat deja un program de reducere a personalului, cu 10.300 de angajaţi, din care primii 4.000 de salariaţi au fost disponibilizaţi la începutul lunii martie. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat că procedurile de privatizare vor începe în acest an.

O misiune FMI s-a aflat în ultimele două săptămâni la Bucureşti pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic care condiţionează împrumuturile. În urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide în a doua parte a lunii iunie dacă se va elibera cea de-a cincea tranşă din acord, în sumă de 850 milioane euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. România a atras deja împrumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

GUVERNUL  APROBA ASASINAREA

PENSIONARILOR SI A CELOR DE PE PATUL DE

SPITAL  CARE SUNT DEJA CU UN PICIOR IN

GROAPA


Aproximativ 200 de spitale din ţară urmează să fie închise în ţară, decizia fiind luată în urma discuţiilor cu FMI. Personalul medical ar fi redistribuit în alte unităţi sanitare sau chiar în azilele de bătrâni, potrivit NewsIn.


Guvernul urmează să închidă 150-200 de spitale din cele aproximativ 450 existente în întreaga ţară, iar personalul din unităţile medicale va fi redistribuit în funcţie de nevoi, decizia fiind luată în urma discuţiilor cu FMI, potrivit unor surse oficiale citate de NewsIn şi preluate de realitatea.net.

Numărul spitalelor care ar trebui închise a fost prezentat chiar de preşedintele Traian Băsescu, la întâlnirea cu parlamentarii puterii. Potrivit unor surse participante la discuţii, angajaţii celor 150, maximum 200 de spitale, ar urma să fie redistribuiţi în alte unităţi sanitare, chiar în cele de asistenţă socială, cum ar fi azilele de bătrăni.

Parlamentarii i-au cerut însă preşedintelui ca măsura convenită cu FMI să fie pusă în practică doar după descentralizarea sistemului sanitar, astfel încât autorităţile locale să facă selecţia, în funcţie de eficienţa unităţilor.

De altfel, potrivit memorandumului suplimentar de înţelegere cu CE România se angajează să „raţionalizeze” numărul de spitale şi şcoli.


Un comentariu

  1. Lovely blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s