Salturi ''mari'' catre globalizare..


Dacă statele Uniunii Europene nu vor fi unificate sub aspect financiar şi politic, zona euro se va desfiinţa, avertizează compania de servicii financiare Citigroup.

Un document trimis de compania de servicii financiare Citigroup către clienţii săi arată că zona euro se va desfiinţa dacă statele Uniunii Europene nu fuzionează atât la nivel fiscal, cât şi la cel politic.

„Europa trebuie să se decidă dacă se va transforma în ‘Statele Unite ale Europei’ sau va rămâne un amestec pestriţi de state independente”, se menţionează în documentul semnat de Tom Fitzpatrick, analist-şef la Citigroup în New York, potrivit EUobserver.com.

Potrivit Citigroup, dacă o astfel de integrare nu va avea loc, soarta zonei euro este pecetluită, chiar şi în cazul în care criza grecească va fi rezolvată între timp.

Citigroup este cea mai mare companie de servicii financiare din lume şi una dintre primele patru bănci americane ca mărime.

La începutul lui 2010, miliardarul George Soros a avertizat şi el că zona euro se va dezbina dacă nu va exista o fuzionare a statelor din Uniunea Europeană la nivel fiscal.

2 comentarii

  1. Uniunea Europeana se va dizolva!

  2. Wow! Thank you! I always needed to write on my blog something like that. Can I include a part of your post to my blog?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s