Dictatura constructorilor de masini creeaza legi in Romania.


O stire de ultima ora cu referire la rablele din Romania :

Programul „Rabla” ar putea suferi modificari

Astfel, de anul viitor, românii ar putea plăti pentru maşinile vechi duse la „Remat”, în loc să primească bani.Prin acest mod se incearca fortarea detinatorilor de rable sa apeleza la programul rabla in acest an.

Noul program va funcţiona după principiul european poluatorul plăteşte. Astfel, dacă acum cei care îşi duc maşina la casat primesc între 0,5 şi un leu pentru fiecare kilogram de fier vechi, pe viitor nu vor mai primi nimic.

România se numără printre ţările cu cele mai vechi parcuri auto din Europa. Vârsta medie a autoturismelor din ţara noastră depăşeşte 8,6 ani, ceea ce echivalează cu vârsta obişnuită de casare a autoturismelor din multe ţări europene.

* Citind acest articol, ma strecura o idee si ca orice idee idioata ma hotarai sa-i scriu domnului senator Urban Iulian  despre ideea mea cu speranta ca poate se va infiripa un proiect de lege si astfel noi asti ….martalogii vom putea prinde si cate un beneficiu macar o data la un secol..Deci i-am trimis respectivul articol de mai sus completand-ul cu :

Domnule Urban,de departe se vede ca nu este vorba despre nici o” poluare”,adevarul gol golut esta ca DICTATURA FABRICANTILOR DE MASINI ,functioneaza si creeaza legi in Romania in avantajul lor fireste si inzecit in dezavantajul cetatenilor de rand.

Daca intr-adevar ne-ar durea foartea tare aceasta ”poluare” pot sa va rog sa propuneti un proiect de lege prin care sa fie desfiintata TAXA DE PRIMA INMATRICULARE si intocuita cu o taxa de vechime aplicata tuturor autoturismelor si autoutilitarelor care depasesc 5 ani vechime ,aceasta taxa crescanda fiind direct proportional cu vechimea acestora >Calculele sa se faca dupa niste criterii bine stabilite.
Imaginati-va cati bani s-ar strange la buget dat fiind faptul ca 85% din autoturisme si autoutilitarere din romania depasesc 5 ani vechime.
Taxa va fi modica insa raportat la nr de platitori suma colectata va fi foarte mare.Ati face un mare beneficiu celor care dores sa-si achizitioneze o masina second-hand si un si mai mare serviciu bugetului Romaniei.

–––––––––-

Acum  ca e bine ,c-o fi rau …astept si parerile voastre  Multi dintre noi stiu ca poti sa ai o masina de 4000 de euro adusa din afara ,mult mai buna ca un Logan nou.Insa putini sunt cei care au bani de o masina noua si sau restul de 6000-7000 mii de euro pentru programul rabla.

Traiasca dictatura….

3 comentarii

 1. Mie mi se pare că aşa zisul proiect de lege este pur şi simplu o manevră zvonistică, lansată probabil chiar de nişte producători de maşini pentru a da un „bici” în plus şi a mâna turma proprietarilor de autoturisme vechi către programul „Rabla”.
  Personal nu am autoturism şi nici nu am dorit să posed niciodată. Politica asociaţiilor de consumatori sprijină, în genere, transportul în comun.
  În ce priveşte propunerile legislative, cred că indiferent de înclinaţia reală sau nu a unor anumiţi oameni politici pentru a-şi face platformă apărând principiile protecţiei consumatorilor – aceştia (consumatorii) trebuie sa se unească şi să devină o forţă reală pentru a putea contracara cumva dictatura producătorilor. Ceea ce, la noi, în România, e departe de a fi realizat.

 2. I am constantly invstigating online for articles that can benefit me. Thank you!

 3. Hm, I’m just happy with this but nonetheless not utterly confident, hence i am going to research a touch more.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • Martie 2010
  L M M M V S D
  « Feb   Apr »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031