Rabinii originari din Statele Unite s-au rugat pentru dispariţia statului Israel


Un număr de rabini originari din SUA, participanţi la marşul internaţional de solidaritate cu populaţia palestiniană din Fâşia Gaza, s-au rugat la punctul de frontieră Erez pentru dispariţia statului Israel şi le-au cerut scuze palestinienilor pentru crimele comise împotriva lor de armata israeliană, relatează joi agenţia de presă palestiniană Maannews.

Conform Agerpres, Rabinii contestă existenţa statului Israel în forma sa actuală, întrucât nu se conformează preceptelor Torei, susţinând că evreii i-au ucis pe adevăraţii stăpâni ai pământurilor palestiniene.

‘Statul Israel ne-a jignit pe noi, evreii lumii, şi nu ne reprezintă, iar mişcarea sionistă este folosită de evreii corupţi pentru a comite crime şi a ocupa pământuri, contrar legilor Torei’, au declarat evreii mesianici participanţi la marşul propalestinian.

Taher a-Nono, un purtător de cuvânt al organizaţiei Hamas, a declarat că evreii mesianici vor fi scoşi de pe lista criminalilor, întrucât ei activează pentru trimiterea după gratii a criminalilor de război israelieni şi pentru judecarea lor de către tribunalele internaţionale.

HARTA ISRAEL – MAI 1948 – …………………………………………….HARTA ISRAEL – IANUARIE 2010-:

 

Statul Israel (מדינת ישראל Medinat Israel în limba ebraică, دولة اسرائيل Daulat Israil în limba arabă) este o ţară în Orientul Mijlociu, pe coasta estică a Mării Mediterane. Este o democraţie parlamentară şi, prin politica naţională, un stat evreu. Populaţia Israelului este predominant evreiască, cu o minoritate ne-evreiască consistentă, formată în special din arabi musulmani, creştini sau druzi. Israelul se învecinează, de la nord la sud, cu Libanul, Siria, Iordania şi Egipt. Israelul are ieşire la Marea Mediterană, la golful Aqaba şi la Marea Moartă.

Pentru a incepe sa intelegem realitatea si motivele care stau in spatele conflictului israelo-palestinian, si in general in spatele conflictului dintre arabi si evrei, este necesara in primul rand o retrospectiva a istoriei regiunii. De cele mai multe ori “problema palestiniana” este datata ca incepand in 1948, odata cu infiintarea mandatului Britanic si a statului evreu. Cu toate acestea insa trebuie privite si evenimentele care au precedat acest act cat si istoria din antichitate a regiunii. Cu toate ca niciunul din faptele istorice prezentate in continuare nu justifica pozitia si actiunile violente a niciunei dintre partile implicate, ele reprezinta un punct de plecare in analizarea acestui conflict transmis din generatie in generatie in regiunea palestiniana, care a cauzat si probabil ca va continua sa cauzeze victime nevinovate de ambele parti.

Regiunea numita de romani in antichitate Palestina corespunde aproximativ teritoriului dintre raul Iordan si Marea Mediterana. Primii locuitori cunoscuti ai regiunii palestiniene au fost canaanitii incepand cu Mileniul 3 IHr, un popor urbanizat organizat in orase-stat, unul din ele fiind Jericho. Zona se afla la intersectia a mai multe culturi si influente printre care Egipt, Siria si Mesopotamia. In secolul 14 IHr, cand putere egipteana in zona a inceput sa slabeasca, noi triburi de invadatori, respinse sau asimilate pana atunci de canaaniti si-au facut aparitia in zona. Cele mai mari grupuri au fost Evreii, o grupare de triburi semite din Mesopotamia si filistinii, un neam de origine indo-europeana. In 1125 IHR, Israelitii, o confederatie de triburi iudaice invinge ince cele din urma pe canaaniti, dar gaseste lupta cu filistinii mult mai dificila. In anul 1000 IHr, sub conducerea lui David, evreii ii inving pe filistini si se asimileaza cu canaanitii, stabilind un stat independent si puternic cu capitala la Ierusalim. In 922 IHr, la moartea succesorului lui David, Solomon, statul este impartit in doua regiuni, Israel si Iudeea, primul fiind cucerit de asirieni in 722 IHr. Iudeea este cucerita de babilonieni in 586 IHr si majoritatea evreilor din regiune sunt exilati. In 539 IHr insa, Imperiul Persan preia stapanirea asupra Iudeei, permitand evreilor sa se intoarca si acordand acestora o autonomie considerabila. In anii ce urmeaza, zona trece consecutiv sub influenta grecilor, iar mai apoi a Imperiului Roman, odata cu legalizarea crestinismului ca religie oficiala, aceasta devenind o influenta majora in zona. In 638 odata cu cucerirea zonei de catre arabi incepe perioada de prezenta musulmana.
Incepand cu 1517 aceasta regiune intra sub controlul Imperiului Otoman care a adoptat o atitudine permisiva fata de populatia si conducatorii arabi. Pana in 1881 mai multi lideri evrei sustin o miscare de refacere a poporului si culturii iudaice in Palestina, incurajand evreii din diaspora sa se reuneasca cu evreii ramasi in teritoriile palestiniene. In 1882 primul val de evrei soseste in Palestina, in numar de 7000. In 1895 populatia Palestinei era 470.000 din care 24.000 evrei. Se pornesc de asemenea primele idei ale unui stat suveran evreu, idei care ramana respinse insa de sultan. In 1904 inca un val de 40.000 de evrei soseste din Rusia in Palestina si cumpara terenuri in estul raului Iordan, populatia devenind, in 1914, 500.000 arabi si 85.000 evrei.

In primul razboi mondial, Sultanul se aliaza cu fortele Axei, iar Marea Britanie semneaza in 1915 scrisoarea McMahon cu liderul arabilor Sherif Husein, prin care britanicii urmau sa sustina revolta araba in Palestina si sa recunoasca independenta poporului Arab, cu exceptia catorva provincii, Syria, la vest de Damasc, Homs, Hama si Aleppo . In 1916 Marea Britanie, Franta si Rusia semneaza un acord secret care stabilea impartirea orientului mijlociu intre aceste 3 puteri, tradand tratatul McMahon. In sortile schimbatoare ale razboiului, In 1917 Marea Britanie semneaza acordul de la Balfour in care declara sa sustina infiintarea unui stat evreu in Palestina, specificand ca nu este permisa incalcarea drepturilor comunitatilor non-iudaice existente. O luna mai tarziu, fortele Britanice impreuna cu arabii preiau controlul Palestinei de la turci. In 1918 arabii esueaza in incercarea unei revolte impotriva ocupatiei Britano-Franceze, ajutorul cerut comunitatii evreilor fiind refuzat de acestia.
In 1919 un alt val de emigranti evrei soseste din Rusia in Palestina in numar de 25.000. In urma acestuia, violente izbucnesc intre arabi si evrei, fortand Mare Britanie sa confirme acordul de la Balfour, subliniind totusi ca evreii nu trebuie sa tranforme toata Palestina intr-un stat evreu. In 1923 Liga Natiunilor ratifica ocupatia Britanica in Palestina, dand startul mandatului britanic in zona. In 1924 Uniunea Sovietica interzicea emigrarea evreilor, insa in 1925 un alt val de emigranti ajung in Palestina, din Polonia, in numar de 60.000. 7 ani mai tarziu, in 1932, cel mai mare val de emigrare iudaica incepe, 225.000 de evrei ajungand in Palestina, majoritar din Estul Europei si din Centrul Europei specific Germania pentru a evita regimul Nazist.

In 1936 Franta acorda independenta Siriei si Libanului in urma mai multor revolte. In acelasi an, cu ajutorul Germaniei si al Axei, arabii lanseaza multiple atacuri asupra comunitatilor evreiesti din Palestina.

In 1939, Marea Britanie elibereaza un act conform caruia urmeaza sa mai fie permisa emigrarea a doar 75.000 de evrei in Palestina. In timpul razboiului, arabii tin partea Axei in timp ce evrei tin partea Marei Britanii.

In 1945, la sfarsitul razboiului, evrei se asteapta ca numarul emigrantilor permisi sa fie crescut, avand in vedere existenta celor 100.000 de supravietuitori ai holocaustului, insa Marea Britanie le refuza acest drept de frica pierderii controlului asupra rezervelor de petrol din zona. In 1947, Marea Britanie decide sa predea problema Natiunilor Unite.

Natiunile Unite decid impartirea Palestinei intr-un stat arab si unul evreu.

Palestina – verde
Israel – albastru

Populatia estimata este de 1.300.000 arabi si 600.000 evrei.

Pentru comparatie, o harta a impartirii prezenta a teritoriilor israelo-palestiniene

In 1948 violentele se intensifica. La 14 Mai 1948, fortele britanice se retrag din Palestina, concomitent Israel declarandu-si independenta si deschiderea catre poporul evreu de pretutindeni ca stat-mama. Statele Unite recunosc infiintarea noului stat, in timp ce Egiptul,Siria, Liban si Iraq se pregatesc sa invadeze noul stat israelian pentru a preveni expansiunea Trans-Iordaniana. Pe 15 Mai atacul are loc insa este repins, in acelasi timp aproximativ 800.000 evrei parasind Iraq, Siria Liban si Egipt, din care aproximativ 500.000 se alatura noul stat format Israel.
In februarie 1949, Egiptul semneaza un armistitiu, urmat de Siria si Iordania.

Refugiatii arabi din noul stat format Israel se stabilesc in Fasia Gaza si Partea de Vest (West Bank).

De la declararea independentei pana in 1952 alti 640.000 evrei sosesc in statul format Israel. In 1953 sub conducerea presedintelui Eisenhower, SUA face mai multe tratative cu statele arabe, indeosebi Egipt si Iraq, urmand ca un an mai tarziu Iraq sa primeasca ajutor militar si economic din partea acestora, intr-o tentativa de a preveni influenta comunista in zona. Marea Britanie cedeaza controlul canalului Suez Egiptului. In 1955 o nava israeliana este capturata in canalul Suez, doi evrei fiind executati in Egipt. Ca raspuns, Israel organizeaza raiduri militare in fasia Gaza.
Egiptul, jignit de acordul militar oferit de SUA Iraq-ului, semneaza un tratat militar de vanzare de arme cu Rusia. Cererile Israelului de suport militar catre SUA sunt ignorate.
In anii ce urmeaza, in urma razboiului Sinai-Suez si a interventiei Rusiei de partea Egiptului, Israelul este nevoit sa restituie Sinai (zona pe care o invadase si declansase razboiul) si Fasia Gaza Egiptului . Incepand cu 1959, Egiptul ramane de partea Uniunii Sovietive, stabilindu-se ca cea mai influenta putere in zona, stavilita doar de forta militara a Israelului, in timp ce revolutia din Iraq inlatura regimul pro-american, iar Iordan si arabia Saudit inclina incet spre Vest, Libanul preferand neutralitatea. Israelul se declara ferm in tabara vestica, intarind relatiile cu SUA Marea Britanie si Franta.
In 1963 are loc prima vanzare masiva de arme din SUA catre Israel.

In Mai 1967, Egiptul is pune fortele armate in alerta maxima si inchide golful Aqaba navelor israelieni, stipuland ca statul Israel trebuie distrus pentru a rezolva problema palestiniana. Pe 5 iunie incepe razboiul de 6 zile, cand Israel distruge simultan fortele aeriene ale Egiptului, Siriei si Iordanului, lasand fortele terestre la mila fortelor aeriene israeliene. Pana pe 11 Iunie, Israel castiga controlul Fasiei Gaza, a Sinai, Bancul de vest si Inaltimile Golan.

La 22 Noiembrie Natiunile Unite elibereaza hotararea nr.242 prin care stipuleaza interzicerea ocuparii de teritorii prin razboi, specificand retragerea fortelor israeliene din teritoriile ocupate si incetarea actiunilor militare in zona. Israelul refuza categoric cedarea teritoriilor ocupate fara un tratat de pace care sa fara statele arabe invecinate sa recunoasca statul Israelian ca stat de drept. SUA ia partea Israelului si ofera suport militar masiv acestuia.
In 1968, Nasser capul statului Egiptean, da suflul militiilor palestiniene, fedainii sau PLO.
Incepand cu 1970 Uniunea Sovietica acorda ajutor militar semnificativ Egiptului, ignorand tratatele de incetare a focului semnate cu Israelul.

Pe 6 octombrie 1973 se declanseaza Razboiul Yom Kippur intre fortele Siriano-Egiptene si Israel, provocand un embargo petrolier a statelor arabe impotriva SUA pentru ajutorul acordat Israelului, care urmeaza sa fie ridicat in 1974, dupa semnarea unui acord intre Egipt si Israel mediat de SUA. Liga araba decide ca PLO este reprezentatul oficial al palestinienilor.

In 1979 este semnat tratatul de pace intre Egipt si Israel, Egiptul refuzand insa sa re-intre in posesia Fasiei Gaza.

In mai 1980 Israel ocupa intregul oras Ierusalim, inclusiv partea araba, declarandu-l capitala, mai multe tabere de evrei fiind stabilite in Bancul de vest cat si Fasia Gaza, alimentand temerile palestiniene ca vor fi eliminati si din aceste teritorii.

In Siria au loc multiple conflicte intre fortele crestine si cele musulmane, in timp ce Israel invadeaza Libanul in 1982 pentru a distruge fortele PLO. Fortele Israeliene sunt retrase din Liban in 1985.

In 1987 incepe o revolta populara in teritoriile palestiniene, numita Intifada, durand mai multi ani, cu peste 2000 de morti de partea palestiniana si alte sute de partea Israelului.

In 1988 Yassir Arafat se adreseaza ONU si recunoaste rezolutiile 242 si 338, confirmand dreptul la existenta al statului Israel.

In 1993 se semneaza un tratat de pace intre Israel si PLO prin care se negociaza autonomia teritoriilor Fasia Gaza si orasul Jericho din Bancul de vest, retragerea fortelor israeliene din zonele respective fiind programata pe decembrie 13.

In 1995, PLO si Israel semneaza un acord ce extinde autonomia palestiniana la intregul Banc de vest. In acelasi an isi face apartia grupul vehement opozant Hamas,declarat ulterior terorist.

In mai 1996, noul prim ministru israelian Benjamin Netanyahu intarzie retragerea trupelor din orasul palestinian Hebron, mai tarziu urmand ca numarul asezarilor israeliene in teritoriile palestiniene sa creasca, intre anul 1992 si anul 2000 numarul cetatenilor israeliene din teritoriile palestiniene crescand de la 125.000 la 200.000

In 1997 Hebron se intoarce sub autoritate palestiniana, Israel aproband insa numai o treime din teritoriile care trebuiau cedate palestinienilor, si construind in acelasi timp unitati rezidentiale pentru israelieni intr-un cartier predominant palestinian din Ierusalim.(Si te mai miri de ce nu inceteaza ostilitatile din zona.Crearea acestui stat sa dovedit a fi o mare greseala)

In 1998 la presiunile insistente ale Occidentului ,se negociaza transferul a altor teritorii din Bancul de vest conducerii palestiniene, cat si libera-trecere a cetatenilor palestinieni intre Fasia Gaza si Bancul de vest si eliberarea a 750 de prizonieri din inchisorile palestiniene. Aceste masuri sunt puse in practica abia un an mai tarziu, odata cu mandatul primului ministru israelian Ehud Barak.

Summit-ul de la Camp David din 2000 esueaza, Barak oferind palestinienilor controlul pentru doar o parte din teritoriile ocupate si Estul Ierusalimului ca si capitala pentru statul palestinian, aest esec dand startul unei a doua Intifade.

De la inceputul celei de-a doua Intifade si pana in 2002 se estimeaza ca aproape 1000 de palestinieni si 400 de israelieni au fost ucisi.Iar de atunci si pana in 2009 inca cca 7000 de palestiniei si 200 de militari israeliti .

30 comentarii

 1. Hamas declara ca altii sunt criminali?
  ha,ha ce gluma buna!
  Hamasul sunt tata si mama criminalilor!
  Iar evreii din America probabil ca nu au fost terorizati zi de zi , 8 ani la rand de teroristii la care le iau apararea..
  Hamasul care si-a construit bunkere si au stat ascunsi ca sobolanii si au lasat populatia de izbeliste?
  Frumos, ha,ha

  • @ pitapata, ce de bazaconii spuneti doamna ,in lipsa de informatie si ratacita de catre mass-media .
   Stiti care e cel mai mare lagar activ din lume la ora actuala.?Gaza,doamna.Stiti cum a luat nastere aceasta organizatie Hamas pe care toata presa ne-o prezinta ca Terorista.? Hamas este partidul la putere acum doamna,care asi revendica pe drept teritoriile confiscate si dreptul la libera circulatie ,sunt despartiti de zeci de ani de familiile lor. DA este adevarat ca au ajuns la limita si comit acte de terorism dar a spus cineva si de ce.?
   Sa va explic putin ,Cititi un pic aici : http://salvatiromania.wordpress.com/2009/07/10/mass-media-mondiala-acoperace-a-mai-mare-organizatie-terorista-israelul/
   aici http://salvatiromania.wordpress.com/2009/06/17/israelul-o-organizatie-terorista/ ,statul Israel doamna este forte lacom,nu le mai ajung teritoriile .Din 1947 de cand a fost infiintat statul Israel ,granitile sale sau extins foarte mult abuziv .Imediat dupa Al Doilea Razboi Mondial statul evreu este cel care a inventat terorismul .

   http://ro.altermedia.info/politica/gaza-inca-un-masacru-sub-ochii-lumii-civilizate_10992.html

   Vreau sa va spun doamna,ca eu daca mi-as vedea copii si sotia asa ucisi ,nu mai am pentru ce trai e normal sa ajungi la disperare cand vezi atata nedreptate si sa-ti legi de cat 10 kg de dinamita si sa-ti faci capatul pe undeva pe la vre-o ambasada.Efectiv Israelul epureaza palestinienii din fasia Gaza,caci o fasie a mai ramas fata din cat era in 1947.Nu au apa potabila sunt inconjurati de mare care este pazita iar de uscat cu garduri electrice mai rau ca la animare .Nuau mancare ,medicamente iar ajutoarele umanitare -trece un camion din 10 .Si va mai intrebati de ce fac tuneluri ? E normal sa existe acesti ”REBELI”teroristi care traiesc , se ascund si incearca sa se aprovizioneze prin tuneluri din Egipt si care lupta pentru crezul lor .E foarte usor sa etichetam fara sa fim in cunostinta de cauza ,si sa dam verdicte asa doar din ce auzim la televizor.Ati vazut ce la repezit reportera de la realitatea pe omul care spunea pe viu ce clipe de cosmar traiesc cei de acolo.?Normal doar evreii conduc lumea ,nu tre sa ne punem rau cu ei ca pa FMI,ori Banca Mondiala,sadm .( vezi linkul you tube).Dupa cum veteti doamna…..se pare ca Hitler a stiut el cea stiut desprea aceasta natie.Si dupa cum vedeti si dumneavoasta acestora le-au placut tratamentul dat pentru ca il fac si ei la altii ,doar nu vreti sa se lase mai prejos.Doar se creD Master Rasa

 2. Intrus, Hamas este o organizatie terorista. La fel cum al-Qaida este o organizatie terorista. La fel ca inca altele..
  Palestinienii au avut ocazia sa faca pace cu Israelul in conditiile cum le-au vrut, cu Ithac Rabin.
  Au refuzat. Palestinienii au avut ocazia sa faca pace, in conditiile asa cum le-au vrut cu E. Barack. Au refuzat. Pentru ca nu pacea ii preocupa. Ci sa nu recunoasca existenta Israelului ii preocupa!
  Israelul a facut pace cu Egiptul si Iordania si au ramas in acei termeni. Daca Israelul este asa de pus pe rele cum de a pastrat atat de frumos pacea cu aceste doua tari tot atat de arabe ca si arabii palestinieni? Ha?
  Organizatiile teroriste nu au legitimitate sa omoare nici israelieni, nici americani, nici britanici ,si nici pe nimeni. Dar o fac pentru ca asta este ce le place. Pentru fanatismul islamic de a-l proclama pe Allah, monopol absolut .
  Nu pace vor! Ci sa extermine pe evrei vor.
  La fel ca si Ahmadinejad. Se foloseste de Israel ca pretext, ca fundal ca sa-si duca mendrele si fanatismul impotriva lumii. uita-te pe youtube , cum ameninta si pe crestini, si pe americani, si pe britanici si pe cine nu. Vrea islamismul ca un val asupra lumii.
  Ai urechi sa auzi ce zice. La fel si hamasnicii.
  Repet, terorismul nu are legitimitate. Nu poti sa consideri ca a omora oameni , sfinteste cauza. Israelul se apara, asta face!

  uita-te bine ce fac arabii la evrei daca ii prind!
  ii linseaza!
  doi israelieni care s-au ratacit au fost rupti in bucati la propriu. Smulte organele din ei

 3. intrus, nu iti bate capul cu spalatii pe creier de catre mass-media corporatista aflata in slujba sionismului mondial….iti bati gura de pomana cu ei…ei asa stiu poezia, cum le-a dictat temeblizorul si asa o tin indiferent cate argumente le-ai aduce…lasa-i sa invete pe pilelea lor cam care e treaba …pana nu se dau cu capul de pragul de sus nu o sa-l vada pe cel de jos…

 4. Guardia (garda de fier cumva, ha,ha?! 🙄 sentimentele mele pentru tine sunt la fel; te consider spalat pe creieri si imbacsit in mentalitate..
  ca vidul trebuie umplut cu putin fanatism si ura degeaba contra evreilor,ca doar esti iubitor al hamasului si fascismului, nu?

  ha,ha catelusi teleghidati..servesc terorismul, cat de infantili!

 5. @pitapata
  daca ai studia putin, ai afla ca sionismul este mai crunt ca nazismul.
  te poti informa destul de simplu, doar sa vrei.
  Si, da, statul Israel este un stat terorist. E de bun simt sa observi asta, prin tot ceea ce intreprinde in incalcarea celor mai elementare drepturi ale omului si prin crimele pe care le face. NU mai intru in amanunte, deoarece esti genul cu care nu se poate discuta civilizat, pe baza de argumente.
  Nu am nici o ura impotriva evreilor, a nu se confunda evreii cu sionistii, asa cum nu am nici fata de tine, dimpotriva iti doresc tot binele , si sa te trezesti, eu doar am spus ca esti spalata pe creier de mainstream media, reciti aceeasi poezie pe care vor ei sa o stim; iar intrus isi bate gura degeaba cu tine, doar singura te poti trezi, doar daca vrei, ori mai e a doua varianta, aceea ca ai un folos din asta, fiind si tu sionista, si atunci e de inteles, dar tot imoral ramane.
  With Love,
  Guardia
  (p.s. nu, draga mea, guardia nu are deloc conotatia pe care vrei tu sa o dai, nu simptatizez deloc cu miscarile legionare sau naziste)

 6. Intrus mi se pare trist ca in anii 2010 in Romania oamenii sa nu aiba notiuni simple despre ce inseamna bunul simt si reguli de baza intre oameni in general si mai mult de atat , oameni care nu se cunosc .
  Caci tu si cu mine suntem doi straini. Macar pentru asta, si ar fi trebuit sa pastrezi o atitudine civilizata de la bun inceput. Ca m-ai facut spalata pe creieri a fost startul.
  Ca acum imi zici sa studiez, ma amuzi. Sincer ti-o zic si fara aroganta.
  Esti sentimental si emotional . Ai vazut cateva poze la tv despre evrei si ti-ai facut parerea ca sunt rai. 8ani de zile, cand s-a tras asupra Israelului unde au fost protestantii care sa isi puna problema , dar drepturile omului, ale evreilor , persecutati unde sunt… ha?
  Tu ramai la parerea ta, eu la a mea.
  Evreii au drept de existenta la fel ca orice popor.
  Israelul este un pretext pentru teroristi ca sa -si legitimeze ura impotriva intregii lumi, ura impotriva altor religii, si pedeapsa asta cu acte criminale pe care le fac in atatea tari ar trebui anihilate fara mila.

  • @PITAPATA,probabil de referi la ultimul comment,multe scuze dar ai gresit destinatarul.

 7. 😳 scuze.. 🙂
  ma adresam lui Guardia..
  inca o data scuze

  • Si totusi corect ar fi sa-i dau dreptate lui Guardia in esenta subiectului, (nu la sfaturile practice pe care te roaga sa le aplici)eu cred ca el se refera la faptul ca francmasoneria este cunoscută în mare parte astăzi, deşi nu-i sunt dezvăluite decât anumite faţete, mai ales cele aşa-zis umanitare. Puţini ştiu (chiar dintre membrii masoni) că de fapt această organizaţie (cu caracter sectar), care nu este nici pe departe umanitară, ci profund malefică şi satanică, este de fapt instrumentul Mişcării Sioniste de impunere a dominaţiei planetare.

   Originile documentare ale Francmasoneriei datează de la 1717, deşi „fraţii” masoni sunt cunoscuţi în Anglia cu mult înainte, aceştia sprijinindu-l pe Oliver Cromwell la ocuparea tronului.

   Pentru sec. XVIII, organizatorul (neoficial) al Francmasoneriei este familia Rotschild, denumire luată de către Mayer Amschel Bauer după placheta roşie gravată pe uşa băncii tatălui său, care reprezenta semnul revoluţionar al evreilor din Europa de Est (vezi steaua cu cinci colţuri de pe steagul bolşevic, la care se adaugă semnele masonice, secera şi ciocanul).

   Mayer Rotschild a avut cinci băieţi care au înfiinţat fiecare câte o bancă la Londra, Berlin, Viena, Paris şi Neapole, aceste oraşe devenind tot atâtea centre revoluţionare şi de finanţare a revoluţiilor.

   „În anul 1773, într-o stradă evreiască din Frankfurt s-au plănuit în mare secret trei războaie mondiale care urmau să bătătorească drumul către instaurarea unui guvern mondial până la sfârşitul anului 2000”. (Jan van Helsing, „Organizaţiile Secrete şi puterea lor în secolul XX”, Editura Alma, 1996, pag.23). Acest plan structurat ca doctrină în 1897 la Basel, în cadrul Marelui Convent Masonic, este cunoscut sub forma Protocoalelor Înţelepţilor Sionului, dezvăluite lumii pentru prima dată de către profesorul rus S. Nilus în 1901.

   Aceste protocoale prezintă cu exactitate diabolică etapele ce trebuie urmate de către „Iluminaţii” masoni conduşi (chiar fără să o ştie) de sionişti, pentru a ajunge prin forţă (folosindu-se de deviza „prin haos la ordine”) la controlul planetar, drept „acordat” de textele talmudice. Bineînţeles că aceste protocoale au fost declarate false de către masoni, dar se pune întrebarea firească de ce etapele structurate în sec. XIX în aceste protocoale, sunt urmate cu stricteţe acum, la sfârşit de secol XX? Când în perioada interbelică s-a luat atitudine în această direcţie, se putea spune: Ce Republică Universală, ce guvern mondial? Dar acum când ne îndreptăm cu paşi siguri către o Europă Unită, fără graniţe şi fără naţiuni, când asistăm neputincioşi la dictatele ONU şi NATO, organisme transformate în „jandarmi” ai lumii, nu în raport cu interesele naţiunilor, ci cu ale „noii ordini”, ce mai spunem? Tot false sunt Protocoalele? Prea se potrivesc, fapt vizibil în urma studierii lor, cu realitatea obiectivă!

   Francmasoneria şi-a propus eliminarea piedicilor ce stau în calea planului universal, amintind aici Monarhia, Biserica şi proprietatea, devenite duşmanii declaraţi ai acesteia. Printr-un joc mişelesc, care poate fi urmărit de-a lungul istoriei, prin sloganuri măreţe (niciodată realizate) puţin înţelese de cei mulţi, s-au infiltrat în toate structurile şi pârghiile statelor, înlocuind Autoritatea, Credinţa şi Prosperitatea cu Anarhia, Ateismul, Imoralitatea şi Sărăcia.

   „Scopul actual al Francmasoneriei este să rezidească Templul lui Solomon, ceea ce înseamnă, propriu vorbind, să restabilească dominaţia lui Israel asupra tuturor naţiilor Pământului”, afirmă profesorul Nicolae C. Paulescu în studiul său: „Francmasoneria”, Editura Majdahonda, 1996, la pag.21.

   „Originea evreiască a Francmasoneriei este manifestă şi evreii nu pot fi nici măcar acuzaţi de multă prefăcătorie, în această circumstanţă. Într-adevăr, niciodată un scop mai desluşit n-a fost indicat sub o mai transparentă alegorie. A trebuit toată naivitatea arienilor pentru ca să nu înţeleagă că, invitându-i să se reunească ca să răstoarne vechea societate şi să reconstruiască Templul lui Solomon, i-a poftit să asigure triumful lui Israel” notează E. Drumont la începutul secolului în „La France juive”, vol.I, pag.158.

   „Deschideţi orice ritual masonic şi totul vă vorbeşte de Iudeea. Kadeş, unul din gradele cele mai înalte, însemnează sfânt pe evreieşte. Candelabrul cu şapte ramuri, arca alianţei, masa de lemn de salcâm, nimic nu lipseşte din această instituţie figurativă a Templului”, adaugă Drumont.

   Un fost secretar al Marelui Orient din Franţa se exprimă şi mai explicit: „Francmasoneria, care este cu siguranţă de origine evreiască, este pentru israeliţi un instrument de acţiune şi de luptă, de care se servesc în mod secret. Evreii, atât de remarcabili prin instinctul lor de dominaţie şi prin ştiinţa lor de a guverna, au creat Francmasoneria ca să înroleze în cadrul ei oameni care, neaparţinând neamului lor, se angajează totuşi să-i ajute în faptele lor, să colaboreze cu ei la stabilirea domniei lui Israel printre oameni”. (J. Brigain, „Le Grand Orient de France”, Paris, 1905, pag.186).

   Copin-Albaceli, fost francmason de grad superior, spunea: „Rasa ovreiască – care e organizată secret şi internaţional – a creat asociaţia secretă şi internaţională a Francmasoneriei, în care toate riturile, formulele şi legendele sunt evreieşti, ca şi chipul cum se numără lunile şi anii”. (N.C.Paulescu, op.cit., pag.88).

   Situaţia din statele româneşti nu diferă, cu excepţia unor nuanţe particulare, de cea a statelor europene în ceea ce priveşte Francmasoneria. Nici aici, sionismul şi Francmasoneria nu pot fi gândite separat, evreii preluând cu timpul majoritatea funcţiilor cheie în lojile masonice, în acelaşi timp existând loji exclusiv evreieşti (B’NAI B’RITH), considerate a fi loji mamă, ce „împrumută” din experienţa lor şi celorlalte.

   Este de remarcat faptul că din punct de vedere politic, revoluţia de la 1848 a pus pentru prima dată la modul explicit problema evreiască, ştiindu-se faptul că majoritatea fruntaşilor revoluţiei activau în Francmasonerie, înscrişi aici mai mult dintr-un romantism politic, mai apoi neputând să mai dea înapoi. Această înrolare în Francmasonerie le-a asigurat revoluţionarilor contactul cu evreii, acum fiind nevoiţi să se supună regulilor universale, de multe ori chiar în detrimentul celor naţionale. În aceste condiţii, punctul 28 al Proclamaţiei de la Islaz propune: „Emanciparea israeliţilor şi drepturi politice pentru orice alţi compatrioţi de altă credinţă”.

   Ceva mai târziu, chiar Al. I. Cuza va ajunge domn datorită activării sale în Francmasonerie, având o atitudine mai mult decât favorabilă faţă de evrei. Secretarul particular al domnitorului, Balignot de Bayne, fiind în permanentă relaţie cu bancherul evreu Camando, venerabil al celei mai importante loji din Constantinopol şi viitor demnitar al Alianţei Israelite Universale (Eugen Străuţiu, op.cit., pag.31). Acest fapt nu ştirbeşte cu nimic meritele domnitorului Unirii, el fiind de altfel silit să abdice în urma unui complot format din francmasoni, în momentul în care politica lui naţională nu a mai corespuns directivelor francmasonice.

   Observăm aşadar ce se ascundea de fapt în spatele sloganurilor privind egalitatea, fraternitatea (întru principiile masonice), emanciparea minorităţilor, toate acestea servind numai unei singure naţii: cea evreiască.

   Referindu-ne la această perioadă, trebuie să remarcăm totuşi atitudinea demnă a unor români remarcabili (M. Kogălniceanu, I.C.Brătianu), care, deşi erau masoni de grad mare, deşi aveau legături strânse cu organizaţiile evreieşti, nu au ezitat să ia apărarea românilor atunci când interesele le-au fost grosolan încălcate, atrăgându-şi o mulţime de injurii din partea presei occidentale iudaizate.

   O sursă neoficială afirmă referitor la I.C.Brătianu că atunci când şi-a trimis băieţii (Ionel şi Vintilă) la studii în Franţa, le-a sugerat să facă ce vor ei, să se distreze, să studieze, să călătorească, …numai în Francmasonerie să nu intre. Se ştie că ulterior Ionel Brătianu a devenit unul dintre principalii stâlpi ai opoziţiei faţă de masonerie, însăşi moartea lui misterioasă lăsând loc la numeroase discuţii. Să-şi fi dat I.C.Brătianu seama despre adevărata faţă a masoneriei? Atunci de ce nu a renegat-o făţiş? Una dintre practicile curent folosite în cadrul lojelor este compromiterea într-un fel sau altul a fiecăruia dintre „fraţii” masoni, aceştia sub ameninţare neputând să dea înapoi indiferent de ceea ce li se cere.

 8. Articolul -headerul este despre atitudinea evreilor mesianici (evrei care respecta Israelul dar cred in invataturile lui Isus) vis a vis de Israel. Ce relevanta are ultimul tau post cu restul? Ce relevanta au freemasons cu articolul tau principal?
  Iar despre Templu, personal cred ca ar trebui reconstruit.Care-i problema?
  Caci doar a fost daramat in doua randuri. Atunci de ce nu s-ar construi? 🙄

  • Tocmai despre asta spuneam ca statul evreu practica terorismul tocmai datorita faptului ca este condus de catre acesti evrei mesianici ,din 1948 de la infiintare si pana azi.Atunci cand au semnat acel tratat au fost de acord cu granitele initiale ,dar ulterior iau ”calarit” pe palestiniei de le-au mers fulgii.Spui ceva de terorism?Pai ei au infiintat terorismul ca sa aiba cu cine ”lupta” pentru a-si putea duce planul la indeplinire si de a cuceri tot Ierusalimul.Nu mai au nici un drept asupra Ierusalimilui sau Salem care era o cetate a ievusitilor si a fost cucerita de regele David.In fine chiar si asa ,devenita ulterior Ierusalim ,asta a fost acum 2 mii si ceva de ani .Nu poti revendica niste teritorii de mii de ani.Ar insemna ca si noi romanii sa ne revendicam acum teritoriile deto-dacice si sa-i exterminam pe cei care le ocupa.? Daca vor ocupa acea parte a Ierusalimului ,prin metodele lor ascunse in spatele ”terorismului” si vor darama moscheia lui Omar , stii ce urmeaza imediat dupa recontruirea templului lui Solomon.?Si unde am ajuns.??Tot la evreii mesianici care de altfel asta ii caracrerizeaza ,90% din evreii asta vor e in natura si sangele lor..!Imi pare rau de cei 10 % de buna credinta .Daca esti evreica ,sa ne traiesti,nu am nimic personal cu nici un evreu .Doar ca nu-mi place politica la nivel inalt dusa de catre acestia si implicarea lor peste tot in lume in toate guvernele statelor.Ce mai la deal la vale acestia conduc acum lumea si ne indreptam cu viteza sprea Noua Ordine Mondiala.Ce e scris e scris messia lor (Anticrist) e pe cale sa apara .Cel putin asa cred eu..!

 9. Nu nu sunt evreica, dar nu m-ar fi deranjat sa fiu. Care-i problema?
  Tu esti cumva arab, sau fascist?? 🙄 Esti musulman sau neonazist 🙄
  pheww

  Spuneam ca in filmul care l-ai pus, evreii aceia americani cred in Isus. Mesia-mesianici.
  Nu sunt rai si nu sunt buni. Asa e credinta lor. Iar filmul pe care l-ai pus,este despre critica pe care o aduc Israelului in atitudinea lor fata de palestinieni. Critica cu care eu personal nu sunt deloc de acord. Dar omul e liber sa isi dea cu parerea..

  Majoritatea evreilor israelieni NU CRED in Isus. Cred in Dumnezeu, UNUL ,ca UNITATE in tot si toate! Nu evreii americani sau altii ii conduc pe israelieni.
  Sistemul democratic de legi genereaza functionarea statului Israel, nu teoriile de conspiratie plasmuite .. 🙄
  Treaba este ca datorita faptului ca evreii au fost mereu oamenii cartilor, si mereu au invatat , progresat , cercetat si inventat multe, e normal sa starneasca ura si invidia.
  O comunitate atat de mica a dat oameni celebri in procentaj fantastic.
  Iar alte comunitati care numara zeci de milioane, cu greu au dat un part, doua!
  Realitatea e cruda . Evreii sunt persecutati de ignoranti si invidiosi, asta e adevarul.

  • Adevaratii mesianici sunt ceilalti, sionistii cei 90 % :)).Iti mai spun doar un lucru : Dupa decizia ONU de infiintare a statului Israel (mult mai mic decat este astazi) pe care arabii nu au acceptat-o, a inceput razboiul, nu s-a sfarsit inca.

   In urma razboiului din 1948 toata lumea stie ca au rezultat cateva sute de mii (711.000 conform ONU) de refugiati palestinieni. Conform statisticilor din statele arabe intre 1948 si 1970 din aceste tari au plecat 856.000 de evrei. Terenurile lasate in urma de acesti evrei fac de 4 ori suprafata statului Israel. Normalitatea unei solutii rationale de schimb de populatie si terenuri putea conduce la lipsa varsarii de sange.

   E adevarat ca nimanui nu-i place sa-si lase agoniseala si sa plece in bejenie. De voie, de nevoie, si arabii si evreii au facut-o. Diferenta intre cele doua natii este ca evreii au avut unde sa se duca, in Israel, palestinienii nu.
   Voi posta ambele harti la sfarsitul articolului .Fa singura diferenta!

   Cat despre mine din fericire sun roman pur-sange..:))

 10. Bdimineata Intrus.
  Vad ca ai adaugat informatii pe care mi-am aruncat numai o privire superficiala.
  Am remarcat cateva inexactitati cu istoria. Rugamintea este sa pui linkul care a facut traducerea istorica a evenimentelor si mai ales din ce sursa au redat informatiile.
  Nu am timp sa iau pe indelete acum articolul .

  Intrus am totusi intrebari care nu necesita polemica ci bun simt..
  zici ca : „Vreau sa va spun doamna,ca eu daca mi-as vedea copii si sotia asa ucisi”..
  Stii Intrus, mie mi-e rusine ca Romania intai a fost cu nazistii in razboi, apoi au intors armele si s-au dat cu rusii! Mi-e rusine ca Romania a deportat evreii!
  Tie nu?
  Ca or sa fie oameni care or sa vorbeasca de conspiratii ca sa legitimeze atrocitatile e lucru stiut. Mie mi-e rusine..

  • 1) Sursa este foarte sigura si este o comprimare a mai multor capitole din diferite carti .Inexactitati? Ha ha stii cine face istoria? Cel care e la putere ,iar istoria e scrisa asa cum vor autoritatile de la acea vreme. Vezi doar exp : lovitura de stat din Romania 89 .Si cum aceia si securisti ne condud.Care securisti,vezi de treaba…ce dosare sau alte bazaconii..?!

   2) Cat despre ”perversiunile” politice ale Romaniei despre care vorbesti ,tin sa te informez ca Romania este”fata mare ” in comaratie cu alte state .
   3)Cat despre uciderea evreilor de catre Hitler ,asta s a dorit de catre evreii sionisti bogati,de la acea data ,au finantat trupele ambelor tabere atat ale Axei cat si ale Aliatilor.1944 puteau fi salvati multi dintre evreii din Ungaria, deoarece nazistii flamanzi fiind dupa fonduri au fost deschisi unei astfel de intelegeri „evrei contra bani„, insa ELITELE bogatane sioniste n-au fost de acord. Si este evident ca nu doreau asa ceva din moment ce ele chiar FINANTASERA nazismul .

   Si o facusera deoarece au avut nevoie atat de declansarea razboiului cat si de holocaust, pentru crearea mai apoi a unui zid concentric protector, a unui formidabil sistem (inclusiv legislativ) anti antisemitism in spatele caruia sa-si faca nestanjeniti de cap.

   De aceea dr. Nahum Goldman (1894 – 1982), presedinte al World Zionist Organization, avertiza in 1958 la World Jewish Conference in Geneva:

   „ Un declin al puternicului curent anti-semitism sincer , ar putea constiutui un nou pericol pentru supravietuirea evreiasca . Disparitia anti-semitismului va avea efecte foarte negative asupra activitatii noastre „

   Iar rabinii observa foarte bine folosirea holocaustului ca formidabila unealta si nu sunt de acord cu aceasta. Mai spun ei ca marea problema din Orientul Apropiat este actuala formula de stat a Israelului, generatoare de mega probleme voite. Amintesc ca sute de ani evreii aveau comunitati ce traiau in buna intelegere cu musulmanii, pana cand sionistii s-au gandit ca nu este bine asa …

   In afara celor spuse, sa ne mai amintim si de istoria celor 930 de evrei imbarcati in 1939 pe S.S. St. Louis cu destinatia America de Nord, cu speranta ca se vor putea refugia in una din tarile acestui continent. Insa pe rand Cuba si SUA i-a refuzat! Au fost nevoiti sa se intoarca. Toti cei debarcati pe batranul continent au ajuns in lagarele de exterminare …
   5) Nu… NU mie rusine pentru faptele altora.

   6) Iar in incheiere vreau sa-ti spun ca te comporti exact ca un evreu ,si anume: In toate discutiile purtate cu evreii despre politica Israelului, este tare greu sa ajungi la o schimbare de opinii obiectiva, la discutii civilizate (de foarte multe ori).
   Din capul locului, ei nu admit ca s-ar putea insela, ei nu accepta critica sau discutia daca nu le este avantajoasa, nu accepta nici un adevar.
   In majoritatea cazurilor, “adevarurile sustinute de ei, sunt neadevaruri”, de care ei se agata cu toata taria, refuzand sa admita sau sa-si indrepte postura, chiar cand pozitia lor este in flagrant delict cu evidenta.

   Daca îi contrazici, daca le dovedesti ca ce sustin este fals, daca vrei sa le demonstrezi ca afirmatiile lor, nu numai ca nu sunt adevarate, dar si ne neîndreptatesc,atinci se ”sufoca ” incercand sa-ti impuna cu forta argumentul fals pe care ei il sustin.

   Vasnicii nostrii” interlocutori ”(evreii )se adapostesc indaratul atacurilor personale, afirmatiilor cu tendinta prejudiciabila, si in final in spatele formulei ca “împingi la ura de rasa”.. ca apoi hodoronc-tronc sa te declare “antisemit”.

   Daca toate opiniile impotriva evreilor sunt antisemite atunci te rog sa comentati asta.:

   Menechem Begin , fost prim ministru Israel :

   „Rasa noastra este Master Race. Noi suntem zei divini pe aceasta planeta. Noi suntem atat de diferiti de rasele inferioare, precum sunt ele de insecte. De fapt, comparativ rasa noastra, alte rase sunt bestii si animale. Alte rase pot fi considerate a fii extremente umane. Destinul nostru este de a conduce rasele inferioare. Regatul nostru pamantesc va fi stapanit de liderii nostri cu un sceptru de otel. Masele ne vor linge picioarele si ne vor servi ca sclavi.
   si daca tot trecem tangential cu masoneria catalogati aceste citate :

   Albert Einstein, scrisoare deschisa catre Adunarea Generala a ONU, 1947:

   “ Pentru a atinge scopul final – care este o singura lume, nu doua lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial Partial nu trebuie niciodata sa actioneze ca o alianta împotriva restului lumii. Singurul pas adevarat catre un guvern mondial, este Guvernul Mondial însusi. “

   In 1881, francmasonul belgian Flerie scria:

   “Jos Răstignitul!… Împărăţia lui s-a sfârşit! Nu este nevoie de Dumnezeu!”

   “Trebuie sa extirpăm lepra devorantă a creştinismului“, ţipa Gambeta

   Dr. Nahum Goldman , (1894-1982) , presedinte al World Zionist Organization , avertiza in 1958 la World Jewish Conference in Geneva :

   „Un declin al puternicului curent anti-semitism sincer , ar putea constiutui un nou pericol pentru supravietuirea evreiasca . Disparitia anti-semitismului va avea efecte foarte negative asupra activitatii noastre„

   Manly Palmer Hall ( 1901 – 1990 ), gradul 33, mason, ritul scotian . In 1934, Hall fondeaza Philosophical Research Society.

   In cartea „The Lost Keys of Freemasonry „, pag. 48, a scris:

   „Masonul descopera ca energiile vazute ale lui lucifer sunt in mainile sale„

   Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

   Jewish Chronicle, Londra, 4 aprilie 1919:

   „Conceptiile bolsevice sunt in majoritatea punctelor in armonie cu ideea de iudaism„

   La acea data 477 din ceie 545 de oficialitati bolsevice erau evrei.

   Henry Kissinger, la conferinta Bilderberg Group din Evian, Franta, 1991:

   “ Azi, America ar fi scandalizata daca trupele ONU ar intra în Los Angeles pentru a restabili ordinea [referindu-se la protestele din 1991]. Mâine – ea ne va multumi! Asta este cu atât mai evident daca li s-ar spune ca exista o amenintare externa [o invazie extraterestra, sau de ordin terorist], fie ea reala sau doar declarata, care ar ameninta existenta Americii. În acest fel toate popoarele lumii ne vor ruga sa îi scapam de aceasta nenorocire. Toate lumea se teme de necunoscut. Când le vom pune pe tapet acest scenariu, drepturile omului vor fi cedate de bunavoie în favoarea garantarii bunastarii si a sigurantei de catre Guvernul Mondial. “

   Henry Kissinger, 1974:

   “Depopularea trebuie sa fie cea mai mare prioritate a politicii externe pentru lumea a treia “

   Henry Kissinger:

   “NAFTA este o piatra de temelie la construirea Noii Ordini Mondiale.“

   Henry Kissinger:

   „Obiectivul lui Obama este de a dezvolta o strategie completa pentru America in aceasta perioada, cand o noua ordine mondiala poate fi creata. Este o mare oportunitate”

   Dr. Mandelstein la Zionist International Congress 1897:

   „ Evreii isi vor folosi toata influenta si puterea pentru a preveni progresul si prosperitatea tuturor celorlalte natiuni si sunt decisi sa adere catre destinul lor istoric , acela de a cuceri puterea mondiala „

   Albert Pike ( 1809 – 1891 ), mason, gradul 33 ritul scotian ” Lucifer, Zeul Luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, Lucifer e Dumnezeu “

   „ Lucifer este purtătorul luminii. Nume straniu şi misterios al celui ce este Spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineţii! Este cel care aduce lumina şi în toată splendoarea sa intolerabilă orbeşte pe cei slabi sau sufletele egoiste. „

   Despre francmasonerie Albert Pike sustinea in lucrarea sa “DOGMĂ ŞI RITUAL” ca: „ Francmasoneria are două doctrine, dintre care una este ascunsă, cunoaşterea sa fiind rezervată doar Maeştrilor…, iar cealaltă este publică… „

   In 1913 francmasonul Sicar de Plauson spunea:

   “Este un război pe care trebuie să-l continuăm până la victorie sau până la moarte – e războiul împotriva duşmanilor de totdeauna ai francmasoneriei: toate dogmele, toate bisericile“.

   Walther Rathenau scria la 24 decembrie 1921 in Wiener Freie Presse:

   „ Trei sute de oameni foarte apropiati intre ei ghideaza mereu destinele economice ale continentelor si tot ei decid cine le sunt succesorii „

   David Rockefeller, august 1973, New York Times:

   “ Experimentul social din China lui Mao este unul din cele mai importante si de succes din istorie “

   David Rockefeller la Consiliul de Afaceri al Natiunilor Unite, 14 Sept. 1994:

   “ Dar aceasta fereastra de ocazii, în care putem construi o ordine mondiala interdependenta, nu va fi deschisa pentru mult timp. Deja sunt forte puternice care lucreaza si ameninta sa distruga toate sperantele si eforturile noastre de a ridica o structura rezistenta de interdependenta globala. “

   David Rockefeller la 5 iunie 1991, spunea cu privire la prestatia presei fata de deciziile Bilderberg Group:

   “Suntem recunoscatori conducerilor publicatiilor The Washington Post, The New York Times, Time Magazine si altor mari publicatii ai caror directori au participat la intalnirile noastre si au respectat promisiunea lor de discretie pentru ultimii 40 de ani. Ar fi fost imposibil pentru noi sa dezvoltam planul nostru global daca am fi devenit subiecti ai luminilor presei in toti acesti ani, dar lumea este mult mai sofisticata si mai pregatita acum sa inainteze spre o guvernare globala …”

   David Rockefeller:

   „Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala „

   Guvernatorul Nelson Aldrich Rockefeller (New York), într-un articol intitulat “O chemare la construirea unei noi ordini mondiale” – New York Times, Feb. 1962:

   “Natiunile Unite, nu au fost si nu sunt capabile sa aduca o noua ordine mondiala, ceruta de evenimentele actuale. Este necesar ca SUA sa preia conducerea tuturor popoarelor si sa puna în practica conceptele si aspiratiile de suveranitate nationala printr-o viziune federala.“

   Mayer Amschel Rothschild:

   „Daţi-mi controlul asupra monedei naţionale şi mi-e indiferent cine face legile“

   Ariel Sharon, fost prim ministru Israel:

   „Vreau sa va spun ceva foarte clar : Nu va faceti griji de presiunile americane asupra Israelului. Noi, poporul evreu, controlam America si americanii o stiu.„

   George Soros, la Forumul Economic de la Davos, Elvetia, 27 Ian. 1995:

   “Lumea are nevoie de o noua ordine mondiala si va avertizez ca urmeaza o perioada de puternica dezordine în întreaga lume.“

   “Război de moarte creştinismului” răcnea Fr. Viviani.

   James Paul Warburg, declaratie în fata Senatului SUA pe 7 Feb. 1950:

   “Vom avea un Guvern Mondial, fie ca ne place, fie ca nu ne place. Singura întrebare este daca acest Guvern Mondial va fi adoptat prin cucerire sau prin accept “

   Si cu asta am incheiat aici polemica cu tine.Fiecare are dreptul sa vada lucrurile asa cum crede de cuviinta ,tot asa cum il ai si tu pe al tau.(gresit din pacate )

 11. alte sute de idei 🙄
  fara linkuri!
  MBegin, nu vorbea romana!! Cineva a scornit . Daca a tradus din original, din ebraica in romana, sau din engleza in romana, ai putea te rog sa pui linkul , cu sursa.

  Nu citate de la unul sau altul. Sursa!
  🙄
  p.s
  😆 „Extraterestrii deja sunt pe Pamant, oi, oi. Vor o noua ordine mondiala.
  Au fost trimisi in numele lui Avatar. Vor sa populeze globul cu oameni albastri care comploteaza cu unii verzi si cu unii violeti. Au nevoie de algele din mari si oceane , caci este singura sursa care o sa le vindece un virus izbucnit in cadrul populatiei .”
  citatul provine din sursa sigura ! 🙄

 12. Intrus sunt de acord cu tine; felicitari pt modul in care iti sustii ideile.
  Israelul este o natie criminala.
  Nu este cazul sa dezvolt,..

  • Cris, multumesc pentru apreciere…

 13. Agentia.org – Cronologia cumpararii Romaniei de catre Israel

  O tara subjugata economic si politic de concernele evreiesti

  * In 10.10.2007, proaspatul presedinte Shimon Peres declara: “Israel cumpara Romania…” * Si s-a tinut de cuvant * Romanii au o datorie de aproape 70 de miliarde €

  Pe 10 octombrie 2007, la trei luni dupa ce a devenit presedinte al statului Israel, Shimon Peres producea o afirmatie naucitoare, la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, in fata a sute de reprezentanti ai cercurilor diplomatice evreiesti: “Israel cumpara Manhattan, cumpara Ungaria, cumpara Romania, cumpara Polonia…” (vezi video).

  La mai bine de doi ani putem constata ca Ungaria, Romania si Polonia sunt subjugate concernelor financiare israeliene, cele care au si produs criza financiara internationala.

  In ceea ce priveste Romania, bancile sunt toate privatizate, cedate catre structuri conduse de oligarhia evreiasca, iar tara noastra are cea mai mare datorie catre FMI si Uniunea Europeana, ce se ridica la aproape 70 de miliarde de euro, dintre care numai 19,95 de miliarde se vor totaliza in urma ultimului acord stand-by. In sondajele de opinie, romanii se considera o natiune ce se afla in fata unei crize economice si politice fara iesire, cu o datorie ce ii va atinge pe durata a zeci de ani, majoritatea crezand ca ne-am intors in urma cu 20 de ani. O parte dintre intervievati declara ca pe vremea lui Ceausescu era mai bine decat in urmatorii ani ce vor veni, incepand cu 2010.
  Sa mai mentionam ca Romania, Ungaria si Polonia au fost tari in care populatia de origine evreiasca era intr-un numar mare, iar in perioada comunista acestia au migrat masiv catre nou infiintatul stat Israel. Numai in perioada lui Ceausescu aproximativ 300.000 de evrei au parasit Romania, aproape 30.000 de familii fiind vandute contra a 30-40.000 de dolari fiecare, de catre regimul comunist..

  Practic, prin Banca Mondiala si prin FMI se poate spune ca ceea ce afirma Peres la Hilton in urma cu doi ani s-a adeverit.

  La Bucuresti se pregateste Guvernul marioneta Boc “IV”, cel care va continua politica de subjugare fata de puterile financiare mondiale. AIM a mai semnalat cum tot in guvernul Boc, la inceputul lui 2009 au fost contractate imprumuturile cu FMI, desi la acea vreme specialistii economici considerau ca Romaniei nu ii trebuie acest imprumut inrobitor. PNL a fost atunci singurul partid care a atras atentia ca imprumutul nu va fi altceva decat o forma mascata de vanzare a Romaniei.

  Cu toate acestea, vanzarea Romaniei bucata cu bucata catre firmele conduse de afaceristii mondiali de origine evreiasca a inceput cu mult inainte, in 2007, Peres avand doar certitudinea ca declaratiile sale vor deveni realitate. Publicam in cele ce urmeaza o nota informativa intocmita in 2008 de cativa ofiteri din SRI care au fost dati afara pentru ca semnalasera amploarea pe care o luasera afacerile evreiesti in Romania. Acestia au transmis ulterior nota, sub forma unui “Armaghedon” , catre principalele publicatii romanesti. La acea vreme niciuna nu a redat textul, cu toate ca jurnalistii stiau ca afacerile sunt adevarate, unele semnaland, in limita posibilitatilor, ingineriile evreiesti in Romania. Conducerile trusturilor de presa, insa, cu radacini in zona evreiasca, au interzis materialul pe care-l redam in continuare. Multe dintre acele manevre si algoritme de implementare mai sunt valabile si azi. Lor li s-au adaugat altele, intre care – cea mai importanta – provocarea crizei economice mondiale si, implicit, cea romanesti, secondata de o criza politica:

  Analiza datelor si informatiilor obtinute evidentiaza faptul ca, dupa 1990, pe teritoriul Romaniei au inceput sa actioneze, in mod evident, foarte multi afaceristi, in marea lor majoritate de etnie evreiasca, favorizati de sprijinul consistent primit din partea unor factori de decizie interni.

  Personaje politice autohtone aflate in linia intai a deciziei economice si politice, incepand cu Ion Iliescu, Petre Roman, Emil Constantinescu, Zoe Petre, Adrian Nastase, Mircea Geoana, Mugur Isarescu, Adrian Severin, Viorel Hrebenciuc, s.a., au mizat pe lobby-ul evreiesc pentru a accede si a se mentine la Putere.

  Pentru acest fapt au facut orice compromis posibil, mergand de la culpabilizarea si desfiintarea Serviciilor Secrete romanesti, pana la vanzarea economiei nationale. Pe acest fond, cadre specializate ale Serviciilor Secrete israeliene au penetrat puternic decizia romaneasca, reusind sa promoveze interesele evreiesti in detrimentul celor romanesti. “Dati-mi controlul asupra unei monede nationale si mi-e indiferent cine face legile!”, spunea pe la 1800 intemeietorul clanului Rothschild, Amschel Mayer Rothschild. Este cat se poate de adevarat, iar ce se petrece astazi cu moneda nationala a Romaniei demonstreaza acest fapt.

  Dorinta evreilor de a pune mana pe finantele lumii se regaseste in ambitia de a conduce finantele fiecarei tari in parte, astfel incat sa se constituie intr-o oligarhie dominanta, intr-o aristocratie a banului.. Este un fapt cunoscut ca Banca Federala a Statelor Unite ale Americii, care are rolul de banca de emisie a monedei nationale – dolarul american – este formata din banci evreiesti, precum Bancile Rothschild, din Londra si Paris. Respectiva banca, numita Federal Reserve System din S.U.A. (banca centrala privata a S.U.A.), este legata la aparitia ei de omnipotentul bancher evreu J. P. Morgan, care si-a pus la dispozitie in acest scop, in 1913, proprietatea particulara din statul Georgia. Clanul bancherilor Morgan este implicat in tutelarea organismelor mondialiste, precum Comisia Trilaterala si Council on Foreign Relations (S.U.A.), ca si The Round Table. Acesta completeaza sau suplineste, dupa caz, activitatea mondiala a clanurilor evreiesti Rothschild si Rockefeller.

  In acest context trebuie privita si aducerea lui Mugur Isarescu in fruntea Bancii Nationale a Romaniei, care nu a fost deloc intamplatoare si, mai ales, nu s-a datorat vreunei pregatiri sau experiente profesionale de exceptie, caci pana la momentul respectiv acesta nu avusese nimic in comun cu sistemul bancar. Din 1990, el a fost aproape fara intrerupere guvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Despre el s-a afirmat in mai multe randuri ca are legatura cu comenzile ocultei financiare internationale. Mugur Isarescu ar fi fost recrutat de catre Council on Foreign Relations (C.F.R.) in 1990, la New York. Recrutarea s-ar fi produs la Institutul pentru Studiul Economiei Mondiale din New York, pe cand Isarescu se afla la post. Conducerea C.F.R. (organizatie controlata de familiile bancherilor evrei Rockefeller si Rothschild, sustinuti de J.P. Morgan) a recrutat un numar semnificativ de specialisti, potentiali inlocuitori ai celor care guvernau la vremea respectiva in tarile est-europene. Controlul din start al pietelor est-europene era un scop bine determinat, in functie de indicatiile specialistilor C.F.R. Pentru indeplinirea obiectivelor propuse, pe tot parcursul anilor 1990-1992 s-a purtat un intens razboi mediatic de dezinformare, in toate misiunile economice subliniindu- se greseala facuta de Romania prin plata datoriei externe si exemplificandu- se prin tari care aveau mari imprumuturi, dar un nivel de trai mai crescut si sugerandu-se ca o tara se poate dezvolta doar prin imprumuturi inrobitoare. De altfel, principala forma de control al unei tari este cea financiara – specialitatea C.F.R. Potrivit surselor, Mugur Isarescu ar fi fost pregatit in vederea accederii la fotoliul de premier. De aceea, “solutia Mugur Isarescu” a fost inaintata ori de cate ori a fost situatia unei crize majore. Pasul cel mai important facut de Mugur Isarescu, in conformitate cu dispozitiile C.F.R., a fost devalorizarea masiva a monedei nationale, ca politica monetara, si o rata derizorie a tuturor creantelor Romaniei (ex.: Egipt, Irak), pas sustinut si de prim-ministrul impus de mass-media, de fapt de oculta financiara, Theodor Stolojan, rasplatit ulterior cu un post la Banca Mondiala. Pentru indepartarea eventualilor investitori necontrolati de C.F.R., in 1991 Th. Stolojan a nationalizat valuta aflata in banci, ceea ce a dus la un adevarat recul pentru investitiile straine scapate de sub controlul si manipularea ocultei de la New York. Un alt aspect demn de mentionat il constituie jocurile interbancare, “permise si incurajate” de Mugur Isarescu, derulate prin bancile aflate sub tutela C.F.R. (Chase Manhattan Ro, ING Barings, ABN AMRO), prin intermediul carora importante fonduri valutare au parasit Romania. Desi B.N.R. are o Directie de Supraveghere si Control Valutar, nu a luat masuri pentru repatrierea valutei, care, obtinuta in urma tranzactiilor externe, nu a mai intrat in tara (cazul firmelor Pepsi, Qudrant, Coca-Cola, NAPPA, afacerile cu tutun, bumbac si din industria usoara). Faptul ca Isarescu ar fi fost recrutat de C.F.R. poate fi sustinut de argumentul ca niciodata, indiferent de forta politica ajunsa la Putere, el nu a putut fi schimbat, cu toate incidentele penale ale afacerilor familiei sale cu cetateanul Heinrich Schorsch, banuit a fi agent dublu, inclusiv F.M.I. si Banca Mondiala jucand cu “asul” Isarescu in maneca si amenintand cu sistarea oricarei creditari in cazul schimbarii acestuia.

  Unul dintre cei doi evrei americani care monitorizeaza si dirijeaza Romania de la cel mai inalt nivel este Mark Meyer. Evreu american de origine romana, acesta este presedinte al firmei de avocatura (evreiasca) de pe Wall Street (New York), Herzfeld & Rubin. Aceasta a fost implicata in derularea a numeroase privatizari din Romania. Personajul a fost consilierul lui Ion Iliescu, dar si al lui Emil Constantinescu. Pe vremea acestuia din urma, usa palatului prezidential era permanent deschisa evreilor Tom Lantos si Alfred Moses. A fost sesizat, de asemenea, in compania lui Adrian Nastase, Mircea Geoana, Ilie Sarbu, Dan Nica, Serban Mihailescu si Viorel Hrebenciuc, fiind lobby-ist pentru mai toate regimurile de la Bucuresti si, totodata, consilier al presedintelui moldovean, Vladimir Voronin. Este un personaj care a intrat in cercurile Puterii, indiferent de culoarea acestora. Pana de curand, pe site-ul firmei era trecuta la loc de cinste Dana Barb, sora lui Adrian Nastase, considerata “o persoana deosebit de capabila la nivel de lobby intern”.

  In 2005, cand presedintele Traian Basescu a efectuat prima sa vizita la Washington, Mark A. Meyer a fost invitatul special al sefului statului la o intalnire particulara. Aceasta a avut loc intr-o incapere a Ambasadei Romaniei, in timp ce romano-americanii erau invitati la o receptie. Rubin Meyer Doru & Trandafir – firma de avocatura constituita de Meyer in Romania – este cea care a obtinut pentru Dominic de Habsburg si familia acestuia retrocedarea Castelului Bran. Mark Meyer este si presedintele Camerei de Comert Romano-Americane din New York, in fapt o agentie sub acoperire a C.I.A. pentru promovarea intereselor evreilor americani si interfata a afacerilor S.U.A. in Romania. Organizatia a fost creata la Bucuresti in 1993, chiar cu sprijinul lui Ion Iliescu, alaturi de Meyer avandu-l la conducere pe evreul Elias Wexler, originar tot din Romania, acelasi care detine postul de televiziune din New York, Romanian Voice, si care, platit tot de romani, retransmite programe ale Televiziunii Romane, beneficiind de un contract extrem de benefic semnat cu TVR-ul inca din al doilea mandat de presedinte al lui Ion Iliescu. Postul de televiziune a fost subiectul unui mare scandal de presa, dupa ce a reusit sa obtina finantarea de la Bucuresti pentru retransmiterea programelor TVR International pe continentul nord-american. Mark Meyer este si vicepresedinte al Congresului Romanilor Americani (CORA). Meyer este, alaturi de alti evrei, si in spatele afacerii cunoscute ca “Invest Romania Forum”. Desi principal initiator al actiunii, prin firma Hertzfeld & Rubin, este Meyer, pentru publicul romanesc initiativa apartine unui grup mai larg, chipurile chiar autoritatilor romane, in cautare de investitori americani. Forumul, organizat in 1997 in S.U.A., sub genericul “Economia romaneasca: Afaceri de ocazie pentru Oamenii de Afaceri Americani” (Romanian Economy: Emerging Deals for American Business People), trimisese invitatii companiilor americane evreiesti, si nu numai, sa profite din plin de ocazia de a cumpara ieftin intreprinderile romanesti. Organizatorii secreti (Herzfield & Rubin, adica Mark Meyer, si USAID Midinvest Bussines Center, adica C.I.A.), al caror plan de preluare a economiei romanesti necesita fonduri, pentru a fi convingatori, s-au gandit sa expuna, ca garanti, responsabilii economici din Romania, asa ca au fost plimbati de la Bucuresti la Chicago reprezentanti ai Guvernului roman, presedinti si directori executivi ai celor mai influente banci si fonduri mutuale din Romania, directori din toata economia romaneasca.

  Mesajul transmis a fost urmatorul: economia Romaniei este de vanzare, puteti sa va exercitati dreptul in consecinta, putem aranja privatizarile.. Cel mai convingator s-a straduit sa fie Mircea Geoana, ambasador al Romaniei in S.U.A. la acea data. Geoana a facut parte dintre studentii privilegiati de inaltii ofiteri ai fostei Securitati. Astfel, generalul Pacepa, pe vremea cand era sef adjunct al spionajului romanesc (D.I.E.), a avizat favorabil numele lui Mircea Geoana, fiu al generalului Geoana, pentru a pleca la studii in S.U.A. in randurile “ambasadorilor prieteniei” romano-americane. Dupa ce a dezertat, Pacepa a trecut in solda C.I.A.., iar dupa 1990 a reluat legaturile cu mai tanarul Mircea Geoana. Desfasurat la Hotelul Hilton &Towers din Chicago, in perioada 29.09 – 3.10.1997, “Forumul” scotea, practic, economia Romaniei la mezat in fata unor mari banci americane evreiesti: Chase Manhattan Bank, Smith Barney Europe, First Chicago Bank, Mercantile Stock Exchange, Global Securities USA Inc, Executives Club of Chicago, banci care se afla in spatele firmelor “investitoare” . In perioada 30.03 – 3.04.1998, in S.U.A., actiunea (”Forumul”) s-a repetat spre a fi oferite afaceri in Romania la “peste 200 de mari companii americane” in domeniul bancar si in cel al pietei de capital, industrie usoara, agricultura si industrie alimentara, industrie constructoare de masini, metalurgica, chimica si petrochimica, materiale de constructii, electronica, telecomunicatii, infrastructura etc.. De aceasta data, organizatorul anuntat era chiar de la varful finantelor americane evreiesti, Amroinvest Inc (baronii finantelor mondiale, familia evreilor Rothschild), dar in “comitetul de initiativa” mai gasim, la calibru apropiat, si Citibank, reprezentata de presedinte si vicepresedinte, evreii David Garner si Janet Heckman, dar si pe Dana Barb, sora lui Adrian Nastase, ca manager general pentru Romania al firmei Herzfeld & Rubin, deci Mark Meyer.

  Un alt evreu celebru pentru afacerile pe care le deruleaza in Romania, cu largul concurs al autoritatilor, este Alexandru Bittner. “Omul de afaceri”, agent israelian cu penetrare la toate nivelurile institutiilor esentiale ale Statului Roman, a fost semnalat inca de la inceputul anilor ‘90 cu o stransa legatura in familia Adrian Nastase. Aceasta prietenie s-a materializat intr-o serie de afaceri derulate de catre acesta din urma si intermediate de Dana Nastase si de Sorin Tesu, omul de incredere al familiei Nastase. Ocupatia, la vedere, in Romania a lui Bittner este aceea de director al Hotelului Minerva din Bucuresti, detinut de firma israeliana E.W.T.R. (agentie de turism international) . La parterul hotelului se afla un renumit restaurant chinezesc, aceasta fiind specialitatea sotiei afaceristului evreu, chinezoiaca de cetatenie americana, Sherr Bittner.

  Pe aceeasi lista se afla Ronald Lauder, magnat evreu american, mostenitorul unei averi cladite pe “parfumuri” (celebrele parfumuri Estée Lauder), fost ambasador al SUA in Austria, presedinte al Consiliului Organizatiilor Evreiesti Americane, al “Comitetului Public International” al Organizatiei Mondiale a Restitutiei Evreiesti si trezorier al Congresului Mondial Evreiesc. Sustinut in “investitiile” din Romania de senatorul evreu american Tom Lantos, care i-a facut lobby pe langa cele mai inalte autoritati romane, Lauder detine, indirect, trustul Media Pro, respectiv posturile de televiziune ProTV si Acasa din Romania, postul de radio ProFM si cateva ziare. Ambitia sa este ca prin postul ProTV, transformat intr-o rafinata “masina de propaganda”, sa controleze si sa directioneze opinia publica romaneasca potrivit liniei sionisto-americane. Trustul de presa Media Pro a acumulat de-a lungul anilor datorii imense fata de bugetul Statului Roman (peste 45 milioane de dolari), toti guvernantii romani tratand cu maxima obedienta actionariatul evreu al firmei. Numirea si mentinerea lui Adrian Sarbu in fruntea afacerii din Romania nu au fost intamplatoare: casatoria sa cu ex-modelul Janine a fost nasita de Mircea Geoana, iar cumnatul acestuia din urma, Ionut Costea, a functionat ca secretar de Stat la Ministerului de Finante in intervalul 1997-2000. Inclinatia evreilor pentru posturi de televiziune romanesti este dovedita si de cazurile posturilor (fost) Tele 7 ABC (al evreului Fredy Robinson), PrimaTV (al evreilor Alex Bittner si Dan Fischer) sau B1 (unde co-actionar este evreul Elan Schwartzenberg) . Despre televiziunea B1, publicul crede ca ea apartine integral fratilor magnati Paunescu. Exista insa sustineri despre apartenenta lui George Paunescu la B’nai Brith.. Concret, el a fost cooptat drept informator oficial al Anti Defamation League din Romania, dar Anti Defamation League este un Serviciu secret sionist, in slujba B’nai Brith. Si alte televiziuni romanesti sunt penetrate de agenti mondialisti sau sionisti, in general evrei, inclusiv postul national oficial de televiziune.

  Mark Rich este un nume care aproape nu mai are nevoie de prezentare. Magnat evreu cu cetatenie americana si israeliana, escroc si evazionist de talie mondiala, face parte din cartelul ocult Rothschild-Soros si este colaborator apropiat al servicului israelian de spionaj, Mossad. El s-a aflat in spatele firmei “canadiene” Gold Corporation, companie cu 80% actionariat pestrit, pe care il controleaza insa Rich si care a preluat unul dintre cele mai mari zacaminte de aur si argint din lume, cel de la Rosia Montana, in Transilvania (cel mai mare din Europa: peste 800 de tone de aur pur si peste 2.000 de tone de argint pur). Ca urmare, zacamantul de la Rosia Montana urmeaza a fi epuizat de catre Gold Corporation Ltd in numai 15 ani, Statului Roman revenindu-i din aceasta exploatare doar 2%. Creierul afacerilor lui Mark Rich in Romania este considerat a fi Stephan Lowy, evreu polonez nascut la Lemberg, in Galitia, membru al mafiei evreiesti canadiano-americane , Koscher, avand vechi legaturi cu Romania. Stabilit din 1970 in Elvetia, dupa scandalul fraudarii bursei canadiene, s-a unit in anii ‘90 cu Mark Rich. Din anii ‘70 demareaza afaceri petroliere prin firma sa Atlas Oil Comp. Ltd., cu sediul la Londra, incalcand embargoul international asupra Israelului si alimentandu- l cu petrol. Dinspre partea romana, Lowy a reusit sa-si asigure si complicitatea naiva a fratelui lui Nicolae Ceausescu, Marin Ceausescu, care locuia in Austria si era seful misiunii comerciale romanesti la Viena, dar adevaratul manuitor de la Bucuresti era tot un evreu, Hugo Weinstein, alias Rebstein, poreclit Bebe, fost colonel de Securitate, care conducea intreprinderea de comert exterior Chimica, si care, la randul ei, avea o sucursala in cunoscuta intreprindere romaneasca a Securitatii, I.C.E. Dunarea. Acest Hugo Weinstein aparea in multe pozitii-cheie, ca reprezentant al Romaniei: reprezentant al Camerei de Comert din Romania socialista (mai precis, al Oficiului de reprezentare si comisioane al Camerei, celebrul Oficiu Argus), sau reprezentant al Uzinexportimport, ce detinea monopolul exportului si importului Romaniei in domeniul constructiilor de masini. Este celebru raspunsul fostului avocat al Ambasadei Austriei la Bucuresti, C. Visinescu, audiat ca martor, la Viena, in mai 1990, in procesul penal privind afacerea “Lucona”. Intrebat de presedintele instantei daca, dupa parerea lui, Weinstein este roman, Visinescu a dat un raspuns care a uimit instanta: “Este greu de spus. El este evreu.”

  Yoav Stern, israelian, face parte si el din grupul oamenilor din Romania ai magnatului evreu Mark Rich, preocupat de petrolul romanesc. A fost arestat in anul 2002 pentru acte grave de coruptie, evaziune fiscala si eliberat la presiuni uriase din partea Ambasadei SUA la Bucuresti, dar si a lui Viorel Hrebenciuc. Un alt personaj este Motti Zisser, care controleaza, alaturi de firma Control Centers, consortiul Europa – Israel Group, companie israeliana importanta la proprietatea careia participa din anul 2002 si banca Leumi Le – Tel Aviv (cu 10%), implicata in privatizarile din Romania. Europa-Israel Group controleaza firma Elbit Medical Imaging. Odata cu preluarea firmei Elbit Medical Imaging acum cativa ani, Motti Zisser a preluat si subsidiara acesteia, firma israeliana Elscint, careia i-a oprit activitatea, vanzandu-i toate bunurile si mijloacele de productie (mai putin sectia ce avea comenzi ferme contractual cu General Electric) si a orientat fondurile acesteia catre preluarea ieftina de hoteluri in Europa rasariteana (si frauduloasa, precum Hotelul Bucuresti), pe care sa le renoveze, pentru a le spori valoarea. Totodata, ridica mall-uri, cum este cel de la Timisoara, unde a preluat ieftin terenul necesar de la o firma de stat romaneasca, dupa care a revandut foarte scump o parte din suprafata chiar Primariei orasului. Eli Papouchado, cetatean israelian, este partener de afaceri traditional, in Israel, al lui Motti Zisser si detine proprietati hoteliere operate de lantul hotelier Park Platza. In 1998, a dorit sa preia privatizarea Hotelului Bucuresti (din Bucuresti). In Capitala, la un moment dat, Papouchado construia doua “mari centre comerciale”, finantat de Banca Internationala a Religiilor, fiind si director al unei sucursale a Leumi Le Bank. Tonya Halpern, nascuta la 29.06.1948, in Bucuresti, in prezent cetateana israeliana, cu domiciliul in Tel Aviv, este unic distribuitor in Romania al produselor Kodak, prin firma sa M..TIL.ROM, cu sediul la SITRACO CENTER, Piata Unirii, administrata de partenerul ei in afaceri, israelianul Eliahu Rasin, cu care mai detine Hotelurile Opera si Central din Bucuresti. O leaga o foarte mare prietenie de Alex Bittner, pe care al considera ca pe un adevarat “frate”.

  Tonya Halpern rezideaza in Romania cu multi ani inainte de 1989, locuind la apartamentele Hotelului Bucuresti (pentru privatizarea caruia s-a si implicat direct, alaturi de Alex Bittner), iar sotul sau, Moshe, specialist in tehnica aviatica, este apropiat de firma israeliana Elbit System Ltd.. Numele complet al firmei evreo-americane pe care o reprezinta in Romania este Eastman Kodak, firma care, alaturi de Standard Oil, Xerox, U.S. Steel, IBM si mai multe banci evreiesti americane, sustine si activeaza pentru organizatia mondialista Council on Foreing Relations (C.F.R.). Eliahu Rasin, nascut la 24.10.1947 la Tel Aviv, in Israel (potrivit datelor din pasaportul sau, fiind inregistrat la Registrul Comertului din Romania ca om de afaceri), domiciliat in prezent in localitatea Rishon Le-Zion din Israel, a dezvoltat in Romania o afacere piramidala, a carei baza o reprezinta o cutie postala cipriota, respectiv off-shore-ul Monilen Enterprises Ltd, infiintat in august 1997, cu care controleaza mai multe firme din Romania: Hotelurile Opera si Central din Bucuresti, firma Sitraco, firma Nil Conimpex SRL, EuroConstruct & Development SRL si Rom Integrated Computers Technologies SRL. Detine totodata Hotelul Sinaia din Sinaia, pe care l-a incredintat spre administrare lui Marian Schwartz, ofiter in rezerva din Serviciile Speciale israeliene, nascut la 3 iulie 1954 in Bucuresti. Tatal acestui Rasin a fondat impreuna cu Bernard Shraer (asociati initiali) renumita banca Leumi Le din Tel Aviv. La banca Leumi Le, sucursala din Londra, in contul firmei lui Rasin, MONILEN ENTREPRISES LTD, a fost varsata suma de 2,92 milioane de dolari americani, comision pentru privatizarea Hotelului Bucuresti. Ca presedinte la Sitraco Center si la Sitraco Gemenii (este vorba de mai multe blocuri moderne, pe care a pus mana in centrul Capitalei, mai ales in zona Unirea, si pe care le-a transformat in “Business Center”), Eliahu Rasin a avut drept clienti firme si institutii precum Ardaf, Iberna, Pepsi Cola International, Gelsor, Elite Romania, Sharrom-Sharp, El Al, Delta, Ambasada Israelului, Ambasada Norvegiei, Metropol S.A., Kodak, U.S.A.I.D. (agentie a S.U.A. subordonata C.I.A.).

  Bernard Shraer, evreu de origine maghiara, fondator al bancii israeliene Leumi Le – Tel Aviv, dupa 1989 a inceput sa isi dezvolte afacerile preponderent in Ungaria, indeosebi prin compania Danubius Hotels ind Spa Co., cu sediul in Budapesta, lant hotelier intrat repede in topul revistei de specialitate “Hotels”. In 1995 detinea 9 hoteluri, in 1996 – 23 (din care 3 pe Insula Margareta), iar in prezent poseda peste 50 de hoteluri. Pentru a-si extinde afacerile in Romania, interesat indeosebi de statiunile din Transilvania, a apelat si la consultanta lui Rudos Ernö (fost ambasador ungar la Bucuresti, cadru de informatii dovedit). In cazul privatizarii ilegale a Statiunii Sovata, a reiesit ca in spatele SRL-ului din Ramnicu Valcea, cu care a licitat, se afla firma sa din Ungaria. In aceeasi situatie se afla si alte statiuni din Transilvania. Cand in 1999-2000 a dorit sa preia Hotelul Bucuresti, a invitat la Budapesta si a cazat o delegatie sindicala din turismul romanesc, ca si pe unii directori. Din documentele existente la F.P.S. rezulta ca Radu Sarbu in persoana i-a cerut castigatorului legal al licitatiei sa cedeze contractul catre Danubius Hotels, unde era implicat si Dan Fischer.. Acest Shraer, ca si Rudos Ernö, nu este strain de incercarea de preluare a Bancii Comerciale Romane de catre Banca Ungariei. Privatizarea B.C.R. fusese insa impusa Romaniei de catre Banca Mondiala pentru anul 2003. Rudos Ernö, cetatean cu dubla cetatenie, maghiara si britanica, fost ambasador al Ungariei, face afaceri preponderent in Romania. Surse din sistemele de informatii apreciaza ca originea sa reala este evreiasca. Inainte de a fi acreditat ambasador la Bucuresti, se apreciaza ca a lucrat pentru spionajul maghiar cat timp a fost student in Romania. Detine o resedinta la Londra, iar numele a iesit la suprafata in public de abia in anul 2002, cand fiul sau a fost arestat la Constanta pentru detinere si consum de droguri, impreuna cu cativa tineri romani. Una dintre aceste mari afaceri a fost cea cu Bell Helicopters – S.U.A., in tandem cu Elbit System -Israel, care, daca s-ar fi materializat, ar fi adus evreilor miliarde de dolari de la bugetul Romaniei. Afacerea nu s-a putut realiza din cauza opozitiei ministrului de Finante liberal de la acea data, Daniel Daianu. Mandler intervine si PNL ii retrage sprijinul politic ministrului Daianu, fortand inlocuirea sa cu alt candidat liberal, in data de 23.09.1998. In aceeasi zi, la stirile de la postul Antena 1, senatorul PNTCD Serban Sandulescu a declarat ca stia “de marti despre aceasta destituire, deoarece contractul cu Bell trebuie semnat si Decebal Traian Remes, noul ministru de finante, va semna acest contract”.

  Fredy Robinson este evreu originar din Bacau, unde s-a nascut, in 1946. A emigrat in Israel, transformandu- se in om de afaceri si beneficiind de comenzi din partea statului (prin bunavointa lui Ariel Sharon), fapt ce l-a ajutat sa se imbogateasca. Datorita inclusiv succesului sau in afacerile din Romania, in Israel a fost declarat Omul anului 2001″. Ofiter israelian in retragere,din cadrul fortelor speciale, este proprietar al trustului financiar Milomor Rezida, care sta in spatele afacerilor sale. A fost desemnat reprezentant al Statului Roman (al F.P.S.) in Israel pentru privatizarea intreprinderilor romanesti in favoarea capitalistilor evrei. Proprietar al Eurom Bank (fosta Banca Dacia Felix) si al mai multor cazinouri, printre care Cazinoul Vernescu si Cazinoul din Constanta (are deschis un cazinou si la Chisinau), a detinut si postul de televiziune Tele 7 ABC. In lucrarea “Francmasoneria si clasa politica” se afirma ca cedarea sediului Uniunii Scriitorilor din Romania, Casa Vernescu, catre afaceristi straini a intervenit dupa vizita in S.U.A. a lui Laurentiu Ulici (presedinte al Uniunii la vremea respectiva), la 19 octombrie 1993, cu prilejul sesiunii Supremului Consiliu, grad 33, de la Templul de Rit Scotian al Districtului Columbia, “cand avea sa se reconsacre Supremul Consiliu Masonic din Romania. Oricum, dupa aceasta data, in Bucuresti cazinourile au aparut ca ciupercile dupa ploaie…”. Cele 8 cazionuri importante din Bucuresti au proprietari israelieni si sunt suspectate de spalare de bani. Asa cum se cunoaste, politia israeliana a fost sesizata si a demarat ancheta penala privind obtinerea de fonduri electorale frauduloase de catre Ariel Sharon, in cuantum de 1,5 milioane de dolari, concomitent cu operatiuni de spalare de bani. Principalii anchetati au fost cei doi fii ai acestuia, Omri si Ghilad Sharon. Mama acestora (Lili) era evreica originara din Romania, de la Brasov. Ghilad Sharon este, totodata, un cunoscut om de afaceri.

  Exista mai multe informatii, unele publicate si in presa, din care rezulta ca activitatile desfasurate in Romania ii aduc venituri considerabile, existand indicii serioase ca unele dintre fondurile ilicite folosite la scrutinul din 1999, precum si in campania de la inceputul anului 2002 a partidului Likud, provin din Romania. Afacerile din tara noastra ale fiului premierului Sharon s-au invartit in anturajul lui Fredy Robinson, fiind asociat cu unii dintre coactionarii fostei Banci Dacia Felix (EuromBank), precum Avital Benesch (presedinte al bancii), Fredy Robinson (proprietar principal al bancii) si Liviu Mandler (fost presedinte al bancii, asociat). Sorin Beraru, pe numele sau adevarat Shmuel Bergovici, s-a consacrat public in Romania prin mega-ecscrocheria CICO S.A.. Israelianul Sorin Beraru este unul dintre cei mai mari infractori evrei care au “operat” in tara noastra. Inculpat in mai multe dosare penale, in anul 2002 Beraru a incercat mituirea procurorilor romani cu suma de 600.000 de dolari. Acestia au organizat un flagrant, in urma caruia a fost arestat emisarul sau israelian. La interogatoriu, acesta a declarat ca o parte din bani trebuiau sa ajunga la Adrian Nastase, primul-ministru de la acea data. Dat in urmarire generala internationala, Beraru rezideaza in Israel, stat care nu face nici un efort pentru a-i identifica “ascunzatoarea” si a-l extrada in Romania. Mai mult, la vizita oficiala din 2001 in Israel a primului-ministru Adrian Nastase, la intalnirea oficiala cu oamenii de afaceri israelieni organizata de gazde, a fost prezent si inculpatul Beraru, pentru a-l certa pe premierul roman ca procurorii din Romania ii tulbura “ghesefturile” . Moshe Pesach, de asemenea cetatean israelian, este partenerul de afaceri in Romania al lui Sorin Beraru.

  Shimon Nahor este evreu originar din Galati, in momentul emigrarii in Israel purtand numele de Herscovici. Este cunoscut de catre Serviciile Speciale romane ca traficant israelian de arme, ce a actionat pe teritoriul Romaniei cu incepere din 1992 pana in 2001. La un moment dat, a fost viceamiral al armatei israeliene. Afacerile sale ilegale l-au adus in atentia Procuraturii romanesti, fiind arestat si inculpat in cadrul unui proces penal. Mituind judecatorii, avocata evreica a lui Nahor, Lidia Peter, a obtinut eliberarea acestuia (”judecarea in stare de libertate”). Shimon Nahor, odata eliberat, a incalcat interdictia de a parasi Romania, fugind peste granita, ascuns intr-un covor facut sul. Avocata Lidia Peter a fost arestata in Bulgaria si extradata in Romania.

  Sammy Ofer, cetatean israelian si britanic, evreu de origine romana, este reprezentant al familiei magnatilor israelieni Ofer, cunoscuti drept fratii Ofer (David, Sami si Iuli). Tatal fratilor Ofer a fost evreu originar din Romania, emigrand din orasul Constanta, unde avea numele de Josef Herscovici (acelasi nume de familie cu Shimon Nahor, Herscovici din Galati). Averea fratilor Ofer se ridica la 1,5 miliarde de dolari, plasata in afaceri. Dintre cei trei frati, David a fost seful unui Serviciu Secret israelian, Iuli a avut inclinatie spre functiile publice, detinand mult timp, desi israelian, si functia de consul al Romaniei la Tel Aviv, iar Sammy, un personaj retras, de culise, s-a concentrat asupra afacerilor. El locuieste cu precadere la Londra, fie la resedinta sa, fie pe un yaht de lux. Fratii Ofer detin impreuna o banca israeliana de rangul doi, Bank Mizrahi. Afacerile din Romania au fost demarate in ultimii ani de catre octogenarul Sammy Ofer, iar in prezent sunt conduse de fiul sau, Eyal Ofer. Familia Ofer este co-proprietara, alaturi de familiile (evreiesti) Pritzker din S.U.A.. si Wilhelmsen din Norvegia, a uneia dintre cele mai bine cotate agentii de turism din lume, Royal Caribbean Cruises Ltd. (active de 2,2 miliarde de dolari, venituri inuale de 1,2 miliarde de dolari), ce ofera croaziere in toata lumea cu peste 50 de itinerarii si peste 140 de destinatii in Caraibe, Bermude, Bahamas, Mexic, Panama, Alaska, Hawai etc., etc.. Flota are 14 nave moderne de agrement, cu o capacitate de peste 24.000 de calatori. Cea mai importanta afacere: familia Ofer detine compania Zodiac Maritime Agendes, companie de transport naval comercial, cu vase de pana la 164.800 tdw. Aceasta companie administreaza si vasele altor firme evreiesti, precum flota Rosemont, Trans Union Corp. sau cele 10 vase ale O&P Holding Ltd.. Navele sunt operate prin contracte de la cateva zile pana la cativa ani. In prezent, familia Ofer detine numeroase proprietati in Romania, care nu pot fi insa identificate cu usurinta, deoarece foloseste in preluarea intreprinderilor romanesti firme off-shore cu actionariat secret, create in paradisuri financiare, precum Cipru. Se banuieste prezenta sa masiva, desi invizibila, in proprietatile din orasul Constanta (mai ales in Port), unde presa nu poate scrie decat ceea ce vrea el. La conducerea Magazinului Tomis din Constanta (proprietatea sa) a numit-o pe Daiana Voicu, fiica unui magistrat Marin Voicu. Eyal Ofer, impreuna cu Jay Pritzker, l-a mandatat in 1997 pe evreul Phillip Bloom sa le procure Hotelul Bucuresti. Afacerea a esuat intr-un scandal privind manipularea privatizarii. De multe ori, datorita pozitiei sale, Eyal Ofer este mandatat de oficialitati sa reprezinte Romania in fata forurilor internationale, astfel incat el cunoaste politica de culise a guvernului roman mai bine decat Serviciile Secrete romanesti.

  Dan Fischer, de cetatenie romana si israeliana, s-a numit si Francu, nume sub care a fost cunoscut ca sportiv al clubului Ministerului de Interne, Dinamo (echipa de polo). S-a facut remarcat prin implicarea sa in recuperarea creantelor Romaniei de la diverse state. Rolul lui Fischer se rezuma la a intermedia vanzarea acestor creante, pentru numai 40% din valoarea reala, catre una din Bancile Rotschild si la a-si incasa comisionul. Totodata, Fischer a intermediat obtinerea de credite, pentru Romania, de la alta banca evreiasca americana, Credit Swiss First Boston, fiind apropiat in afaceri de fostul secretar de Stat de la Ministerul Finantelor, Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana. Legat de relatiile sale cu serviciul de spionaj romanesc, sunt semnificative acuzele aduse, in octombrie 2000, de fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte. Concret, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Catalin Harnagea, ar fi cerut de la ofiterii din subordine dosarele a 19 personalitati politice, pentru a le discredita sau santaja. In acest context, atunci cand “un om de afaceri nu cotizeaza la Fischer sau la AVAB, i se face imediat dosar penal”, sustinea Radu Timofte, aratand si ca Harnagea se folosea de ofiterii acestui Serviciu in interes personal, pentru a raspunde anumitor comenzi politice, lucru valabil si astazi la Traian Basescu. Conform relatarilor lui Timofte, folosindu-se acest procedeu, Romania a recuperat 40 de milioane de dolari din Kuweit, insa banii nu au ajuns nici la bugetul de stat, nici la S.I.E., ci au luat cai numai de Harnagea stiute.

  Nota redactiei – Raportul fostilor ofiteri ai SRI este mult mai amplu, cuprizand ample analize asupra privatizarilor la varf, toate conducand catre firme evreiesti, ca si lucrari date de statul roman altor firme din acelasi circuit, cum ar fi Bechtel. Am redat doar o parte a acestei analize, ne-am oprit mai mult asupra societatilor care au fost penetrate de cetateni israelieni, multi dintre acestia avand si dosare penale la Parchetul general, dar care au fost musamalizate de Puterile care s-au succedat in Romania…

 14. Ceea ce articolul tau demonstreaza draga Cris, ca enumeri oameni de afaceri capabili probabil. Sa fii destept e o mandrie. Toate tarile au oameni de afaceri capabili.
  Romanii nu sunt condusi si cumparati de nimeni.
  Romanii nu stiu sa negocieze, asta-i tot. Se vand ieftin .
  Asta nu-i face pe japonezi, evrei, canadieni, americani, francezi, etc natii de criminali ca nu sunt romanii buni afaceristi.
  penibil..
  Ce este vreo taina faptul ca evreii au cap?
  De ce n-au si romanii? Doar arata pe altii cu degetul. Pai ce o tara o iei si-o bagi in buzunar?
  Repet; de ce nu fac si romanii inventii nemaipomenite, noutati tehnologice, afaceri traznet? De ce, nu? Cine ii tine ?
  Raspunsul il stim cu totii, dar cautam vinovati ca sa nu privim realitatea incapacitatii in fata.. he,he

 15. Draga mea cred ca esti bolnava, esti dusa rau de tot.. pentru toata lumea este clar ca : evreii sunt o natie de hoti, de jigodii,de mizerabili care nu au facut altaceva decat sa fur, sa minta,sa insele.. Au mai spus-o si altii: pacat ca Hitler nu a trait mai mult.. Ori in ce scrie mai sus nu este vorba de inventii , noutati tehnologice, vorbim de ei ca natie mizerabila ce sunt . Punct.

  PS: Nu are rost sa vii cu alte aberatii pt ca nu mai rapund; nu pentru ca nu am argumente, ci pentur faptul ca nu vreau sa -mi pierd timpul cu una ca tine pe care o consider o cauza pierduta. .

 16. Argumente? ha,ha
  Un Fanatic nazist nu are niciodata argumente ci palavre sucite, psihic zdruncinat si zgandarit de ura.
  A propos, saga pe care ai scris-o ai facut-o ca ai vrut! Nu ca ti-am cerut-o eu!
  p.s sunt mov asa ca-ti arunc cu niste energie pozitiva sa vezi lumea dupa ce dai ochelarii jos!
  iubire, dragoste, pozitivitate.. sa ai parte!

 17. Very efficiently written information. It will be beneficial to everyone who employess it, including yours truly :). Keep doing what you are doing – looking forward to more posts.

 18. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So good to seek out any individual with some unique thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that is needed on the web, someone with a little originality. useful job for bringing something new to the internet!

 19. The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my choice to learn, however I truly thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you might repair should you werent too busy in search of attention.

 20. […] a inceput de aici : https://salwatiromania.wordpress.com/2010/01/08/rabinii-originari-din-statele-unite-s-au-rugat-pentru… , din pacate hartile si pozele nu s-au salvat in […]

 21. […] a inceput de aici : https://salwatiromania.wordpress.com/2010/01/08/rabinii-originari-din-statele-unite-s-au-rugat-pentru… , din pacate hartile si pozele nu s-au salvat in […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s