Institutia Televiziunii Romane (TVR1 ; 2 ; 3) o institutie ilegala ,prin obligarea populatiei sa plateasca ''serviciile '' de televiziune.


Oameni buni,am hotarat sa nu mai platesc taxa radio-tv ,doarece nu ma obliga nici o lege, atata timp cat nu sunt un consumator de servicii furnizate de dumnealor.
Asa cum Romania a suferit procesul democratic de ”privatizare ” a tuturor intrepriderilor care produceau in Romania ,la fel de bine se poate privatiza si aceasta institutie.
Nu voi plati taxa radio-tv pentru o televiziune corupta ,securista,cenzuratoare si cu programe fara interes pentru mine la care eu nu ma uit.
Am hotarat sa merg personal la ghiseul E-on,pentu a-mi plati facturile la energie electrica independenta de asocierea de plata a taxei radio-tv.I-am spus asta casierei care initial a holbat la mine niste ochi intrebatori de broasca speriata .Apoi fara ai da ragaz sa zica ceva ,am intrebat-o : – Doamna dumneavoastra ca institutie cine sunteti?Am venit sa platesc factura pentru energie electrica.Furnizati cumva servicii de radio sau televiziune prin cablu sau alte mijloace?
– Nu.! mi-a raspuns foarte incurcata.
-Atunci de ce facturati sevicii pe care nu le oferiti?Nu are decat, ca institutia televiziunii publice, sa-si incaseze banii de la abonati ,chiar nu ma intereseaza cum ,sa-si deschida propriile caserii.
– Va rog sa-mi faceti diferenta si sa va pot plati factura doar la energie.Asa a si facut ,am platit factura fara taxa radio-tv.Si asa voi face tot timpul ,este inadmisibil ca o institutie sa te jecmaneasa asa.NU MA UIT LA TVR1, PUNCT.
Nu ma intereseaza Televiziunea Romana, care nu este o televiziune a romanilor si care este dealtfel aservita clasei politice etc.Sa o privatizeze ,eu taxa nu mai platesc.Am hotarat asta in campania electorala ; cred ca stiti de ce ,nu?

Haideti sa gandim putin:
In Romania sunt 22 mil de locuitori,sa asociem 3 persoane la o familie (plus cei care detin mai multe case si firmele ,care nui mai socotesc) ,ar fi cam 7.333.333 de familii (contracte) inmultit cu (5lei+8 lei) 13 lei,ar ajunge la 95.333.329 lei pe luna.Un al doi-lea 6/49,in fiecare luna,unde merg acesti bani.??

Sunt mai mult decat suficienti pentru o televiziune publica ca TVR1,fara a mai socoti si veniturile imense din reclamele cu care ne intoxica la fiecare jumatate de ora.

UPDATE:

raspuns : asistentapentruconsumatori.ro

From: Horea Sangeorzan
To: intrus_117@yahoo.com
Cc: viorel.urban@gmail.com
Sent: Thu, December 17, 2009 12:56:00 PM
Subject: ASISTENTA PENTRU CONSUMATORI

Urban & Asociatii: recuperare profesionala de creante
http://www.urbaNNews.ro – informatii si forum despre debite/debitori.
http://www.urbansiasociatii.ro
Operator date cu caracter personal 5114/2007/ANSPDCP
Numar iesire: 745/ avocat@asistentapentruconsumatori.ro/ 17.12.2009
Cod Unic: 10000091010406
______________________
Urban si Asociatii

_______________________

Stimate intrus,

In legatura cu mailul dumneavoastra va informam ca E-on colectează această taxă pentru Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune printr-un contract încheiat cu acestea.

Sunteti exceptat de la plata taxei daca faceti o declaratie pe proprie raspundere ca nu detineti receptoare radio/TV si atasati o copie dupa buletinul care dovedeste ca sunteti titularul contractului, E-on va pune la dispozitie si un formular tipizat.

Momentan, normele legale, legi si hotarari de guvern spun ca aveti obligatia legala sa platiti daca nu faceti acea declaratie. Oricum, o sa va ceara banii pentru perioada dinainte de depunerea acelei declaratii.

Calculul aproximativ facut de dumneavoastra este corect, o multime de bani sunt inghititi prin aceasta taxa, dar momentan asa este legea, fie ea incorecta. Pe proprie raspundere nu platiti. Ramane de vazut cum si cand isi vor cere banii SRR si Televiziunea Publica.

REPLY:


Foarte adevarat ,tocmai de aceia am vrut sa subliniez prin subanteles,ca asa cum exista acele pachete de programe speciale cum ar fi Discovery all,Star all,HBO etc,tot asa sa sa procedeze si in cazul TVR.Nici o lege nu-mi poate impune sa nu detin un televizor si o antena parabolica si sa ma uit de exemplu pe
Al Jazeera
sau oricare alte programe din strainatate ,care nu au nimic in comun a cu TVR.Deci cu atat mai putin sa-i platesc si abonament.

IN CONCLUZIE UNELE LEGI DIN ROMANIA,SUNT FACUTE PENTRU PROSTI.INSA CUM TOATA TARA ACCEPTA… …ASTA SUNTEM !

6 comentarii

 1. Ma bucur ca a-ti luat o asemenea initiativa, am sa va urmez exemplu.
  Aveti mare dreptate, nu mai putem indura atita HOTIE SI MINCIUNA, din partea politicienilor, cred ca am ajuns la limita rabdarii !!!

 2. De la firme incaseaza 80 lei pe luna pentru radio si televizor!

 3. Stimati domni de la Urban & Co, n-ar fi mai bine ca in declaratia aia sa putem sa scriem ca nu ne uitam la TVR? Ca mi se pare mai cinstit, din partea mea, sa codeze emisia pe cablu ca la HBO si sa emita in China, cu reclamele lor cu tot, nu ma intreba de unde stiu de reclame, pur si simplu cand schimba ala micu posturile in cautarea de desene animate, se mai nimereste sa opreasca putin la TVR atunci cand au reclame, probabil e cel mai interesant lucru din tot ce emit ei. Acu’ sa recunoastem ca nu ati intrat aici din dragoste pentru TVR, ci pentru bani, ca doar voi faceti somatiile alea infricosatoare pentru fraierii cu firma si prea multe pe cap ca sa se mai gandeasca putin inainte de a plati si sa va trimita in plic o eticheta de Flit. Apoi cum se face ca avem obligatia stipulata prin lege sa platim iar ei incaseaza bani si din publicitate? Le cereti un comision atat de mare incat nu le ajung banii furati cu ajutor legal? Daca stau bine sa ma gandesc, ca sa beneficiez de un serviciu al cuiva, trebuie sa am un contract cu el, in care sa imi pot impune punctul de vedere, cum vreau sa fie serviciul, mi se pare normal sa hotarasc sau sa negociez ce platesc. Stii cum e cu televiziunea asta publica? Dupa ce ti-o trage cum si cand vrea si in ce mod vrea, te mai obliga sa o si platesti prin lege, probabil de aia trebuie sa nu ai TV, receptorul reprezinta gaura, n-o ai, sunt siguri astia ca nu ai cum sa fii „iubit”. Acu’ as mai avea cateva intrebari, „smecherii” de la Urban au TV? Dar aia de au dat legea? Da’ de platit platesc? Sau sunt scutiti, ca sa faca si ei reducere la taxa de smecher?

  Unu’ care nu plateste decat ce considera ca ii foloseste.

 4. Cei care detin un SRL, sa nu plateasca! NU are nici un rost! Eu nu am mia platit de aproximati un an, dupa care la interval de 2 ori am fost sunat de catre o persoana de la SC BPO Solutions SRL, care se ocupa cu colectarea taxei radio-tv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  …pai, cei de acolo, de la departamentul Ecomonic care ar trebui sa se ocupe de colectarea acelor taxe, ce fac???? …joaca table???
  Este de neconceput ca de asa ceva sa se ocupe un SRL, in locul celor din din tvr, radio, pt. asta ceva ii platesc marea majoriate a romanilor. Este o hotie pe fata si de-a dreptul revoltator!!!
  SPUNETI DESPRE ASTA LA CIT MAI MULTI ROMANI, SA CONSTINTIZEZE si sa ia ATITUDINE!!!

 5. eu am numai computere in casa, (5 computere), fara televizoare. daca vreau ma uit la un film ONLINE, sunt din Bucuresti, am si eu o intrebare. Cand am semnat contractul cu RENEL (parca asa ii zice) de ce nu au vrut sa imi prezinte un alt contract si pt TVR? nu e alta firma? sa zicem OOOOK, atunci de ce nu ne vine o singura factura pt toate si sa o afiseze la avizier unde se afiseaza si intretinerea la bloc? Ca sa nu mai spunem ca suntem supra taxati

  1. prin taxarea odata cu electricitatea
  2. prin furnizorul de cablu

 6. You made some nice points there. I did a search on the subject and found most people will agree with your site.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s