Israel, acuzat de discriminare etnică pentru "expulzarea" unor palestinieni din Ierusalimul de Est


Israel a recunoscut că a retras dreptul unui număr record de palestinieni de a trăi în Ierusalimul de Est. Anunţul vine pe fondul unui raport diplomatic european confidenţial care condamnă ceea ce susţine a fi strategia israeliană de a crea o majoritate israeliană în partea predominant arabă a oraşului.

Datele guvernului israelian arată că un număr record de 4.577 palestinieni au primit interdicţie de mai trăi în Ierusalimul de Est anul trecut.

Diplomaţii europeni din Ierusalim arată că Israel a demarat o strategie ce doreşte să modifice delicatul echilibru demografic.

Potrivit unui raport european confidenţial, ajuns în posesia publicaţiei Haaretz, oficialii israelieni au refuzat palestinienilor dreptul de a construi în Ierusalimul de Est.În plus se arată că guvernul a complotat cu coloniştii evrei de dreapta pentru a cumpăra case arabe şi a extinde coloniile evreieşti „în inima cartierului musulman.”

Ierusalimul de Est a fost capturat de Israel în 1967 şi este privit de palestinieni ca fiind capitala lor. În număr de 250.000 de persoane, palestinienii au majoritate, dar superioritatea sa este ameninţată de prezenţa a 190.000 colonişti evrei.

Potrivit raportului, multe dintre colonii au fost construite la periferia Ierusalimului de Est în cadrul unui efort de a-l izola de Cisiordania, pentru a fi mai uşor de argumentat că oraşul este o unitate evreiască.

Raportul a fost aspru criticat de guvernul israelian, care pretinde că ar cuprinde concluzii partizane şi deliberat greşite.

„Este creat de consuli din Ierusalimul de Est care îşi bazează raportul pe date şi afirmaţii palestiniene,” care reflectă propaganda palestiniană, susţine Yigal Palmor, purtător de cuvânt al ministerului israelian de Externe. Pe de altă parte, un diplomat european sublinia că raportul a folosit date ale organizaţiilor evreieşti pentru drepturile omului şi ale ONU.

Dezvăluirile vin la o zi după ce un document UE propunea ca Ierusalimul de Est să devină capitala unui viitor stat palestinian.

2 comentarii

  1. i am addicted to farmville

  2. Very nice post and straight to the point. I am not sure if this is truly the best place to ask but do you folks have any ideea where to get some professional writers? Thank you 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s