de Marius Mihaiescu
Agentia americana pentru medicamente si alimente (FDA, Food and Drug Administration) va fi actionata in justitie pentru autorizarea a patru vaccinuri experimentale impotriva gripei porcine. Actiunea este intentata de angajatii new-yorkezi din sanatate care refuza vaccinul obligatoriu, a declarat pentru AFP unul dintre avocatii care ii reprezinta.
Jim Turner, de la cabinetul Swankin and Turner din Washington, sustine ca FDA a autorizat patru vaccinuri experimentale impotriva gripei porcine fara a efectua toate testele prevazute de lege pentru a demonstra ca nu exista efecte secundare.
In Romania, campania de vaccinare va incepe din 1 decembrie, cand trei milioane de prescolari, elevi si studenti vor fi vaccinati gratuit impotriva virusului A H1N1.
‘Riscurile pe care le prezinta vaccinul sunt necunoscute’
„Riscurile pentru sanatate pe care le prezinta aceste vaccinuri sunt total necunoscute”, a declarat el, precizand ca este vorba de prima actiune in justitie de aceasta natura si, daca ea va fi aprobata, se va aplica la nivel national.
„Vaccinul nu ar fi trebuit autorizat atata timp cat FDA nu a terminat testele”, explica avocatul.
Acuzatorii sustin ca FDA a eludat cele mai elementare criterii legale menite sa asigure securitatea publica si atrage atentia asupra faptului ca aceste vaccinuri sunt distribuite la milioane de oameni, inclusiv copii.
Jim Turner a avansat si posibilitatea ca vaccinul antigripal sub forma de spray nazal, care contine virusi vii, sa „declanseze el insusi pandemia pe care guvernul federal afirma ca vrea sa o evite”.
Avocatul mai spune ca FDA a autorizat si utilizarea unui adjuvant, Squalene, pentru a creste eficienta unei doze unice de vaccin. Or, acest adjuvant ar putea fi toxic, crede el.
In ceea ce priveste vaccinurile sub forma de injectie – majoritatea, de altfel – aceste contin thimerisol, un conservant cu mercur care creste riscurile pentru femei insarcinate, spune avocatul.
Societatile farmaceutice – imunitate pentru efecte secundare
El critica si imunitatea acordata de autoritatile sanitare americane firmelor farmaceutice care produc vaccinurile, in conditiile in care acestea nu pot face obiectul urmaririlor in justitie pentru efecte secundare.
Autoritatile sanitare din SUA au efectuat teste clinice pentru aceste patru vaccinuri experimentale impotriva virusului H1N1 pe cateva mii de persoane, iar FDA a aprobat utilizarea lor pentru intreaga populatie intr-o maniera expeditiva, dupa ce nu a observat niciun efect secundar serios.
Statele Unite au comandat peste 255 de milioane de doze, dintre care 77 de milioane au fost deja distribuite in aceasta campanie de vaccinare masiva, care a inceput in octombrie.
Centrul pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC) a recomandat vaccinarea celor mai vulnerabile grupe la aceasta gripa, respectiv femeile insarcinate, copiii si tinerii pana in 24 de ani, precum si toate persoanele care sufera de afectiuni medicale cronice.
Campania de vaccinare împotriva gripei porcine începe în România la 1 decembrie
Decizia de vaccinare a populaţiei împotriva H1N1 a fost luată de Ministerul Sănătăţii.
Institutul Canatcuzino va putea produce până la sfârşitul anului un lot de aproximativ cinci milioane de doze, urmând ca, de anul viitor, producţia să fie de aproximativ un milion de doze pe lună.
„Campania de vaccinare a populaţiei se va desfăşura concomitent cu finalizarea producţiei de vaccin şi în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ceea ce înseamnă acoperirea unui procent de 20% din populaţie”, a declarat, la începutul lunii august, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 316. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.
Specialiştii estimează că, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.
După fabricarea vaccinului împotriva gripei porcine, primele ţări care l-au primit au fost Franţa şi Marea Britanie. Acestea au deja primele doze de vaccin, în cantităţi limitate.
Din motive de securitate, autorităţile din cele două ţări au refuzat să dea detalii despre numărul de doze şi data exactă de la care vor fi administrate.
Franţa a alocat un buget de un miliard de euro pentru achiziţionarea a 94 de milioane de doze de vaccin de la patru laboratoare renumite. Vaccinurile vor fi folosite începând cu luna octombrie.
de Marius Mihaiescu
4 comentarii
Comments RSS TrackBack Identifier URI
vor sa ne extermine. mi-e sila. la fel ca si vaccinul GARDASIL-SILGARD pentru fetitele de pana la 12 ani care:
1) In SUA si Canada vaccinul a fost INTERZIS deoarece a produs peste 18 decese si peste 600 de cazuri de alte complicatii grave.
2) Exista peste 8800 de cazuri raportate ca fiind efecte adverse dupa administrarea acestui vaccin. Multe somitati medicale cred ca acestea sunt doar o parte iar multe efecte adverse nu au fost inca aduse la cunostinta autoritatilor medicale.
3) Vaccinul nu este eficient impotriva tuturor tulpinilor de HPV. Este creat pentru a asigura protectia impotriva a patru tulpini din cele 15 raspunzatoare de aparitia si dezvoltarea cancerului de col uterin.
4) Gardasil este considerat ca fiind un vaccin impotriva cancerului dar nu a fost EVALUAT pentru potentialul sau carcinogenetic si genotoxic.
5) Gardasil inca se afla inca in testari privind efectele sale , acestea incheindu-se , cel mai devreme in septembrie 2009.
6) In tarile UE nu se foloseseste !!!
Salutare ! Va rog sa-mi promovati si mie site-ul, daca se poate: http://antivaccin.freehostia.com/ ! 🙂
Very nice post and right to the point. I don’t know if this is actually the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to get some professional writers? Thx 🙂
I’d need to check with you here. Which is not one thing I usually do! I enjoy reading a post that may make folks think. Also, thanks for permitting me to remark!