Raport: Sute de palestinieni sunt inchisi in Israel fara a fi pusi sub acuzare


Potrivit organizatiilor pentru drepturile omului B’Tselem si HaMoked , Israelul foloseste abuziv legea detentiei administrative, pentru a incarcera cat mai multi palestinieni fara motiv. Detentia administrativa presupune arestarea unor persoane fara a le pune sub acuzare si a le judeca. Acest tip de detentie este permis de legea internationala, insa numai in cazuri dificile, cand este pusa in pericol siguranta statului.

Salwa Salah avea 16 ani cand a fost arestata de fortele israeliene si inchisa pentru 7 luni, in baza legii detentiei administrative. Fata care incearca sa isi reia viata, nu stie nici acum motivul pentru care a fost arestata. Ea a fost eliberata cu putin timp inainte de examenele de la finalul liceului, insa nu a putut recupera, iar acum trebuie sa le dea din nou pentru a putea merge la universitate. Salah a povestit pentru CNN despre conditiile deplorabile din inchisoare si a afirmat ca i-a fost foarte greu sa reziste psihic la aceasta experienta.

Procurorii israelieni sustin ca Salah a fost arestata pentru ca a fost implicata in „planificarea unor actiuni militare”. Insa, cele mai multe probe din astfel de cazuri raman secrete: „Cele mai multe probe nu sunt prezentate detinutului; ele sunt tinute secrete pentru a proteja vietile persoanelor care le furnizeaza, cat si mijloacele prin care sunt obtinute informatiile” a declarat procurorul israelian Maurice Hirsch.

Israelul sustine ca detentia administrativa este un bun instrument preventiv in razboiul sau impotriva terorismului si insista asupra necesitatii de a pastra probele secrete.

In raportul organizatiilor pentru drepturile omului B’Tselem si HaMoked se face un apel pentru eliberarea sau punerea sub acuzare a detinutilor in baza legii detentiei preventive. Cele doua organizatii sustin ca, la ora actuala, 335 de palestinieni sunt inchisi in baza acestei legi, printre care 3 femei si un minor.

2 comentarii

 1. Good info and straight to the point. I don’t know if this is actually the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers? Thanks 🙂

 2. That appears fine nevertheless i am still less than sure that I like it. In any case will look even more into it and decide personally! 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 • wordpress
visitor
 • Octombrie 2009
  L M M M V S D
  « Sep   Noi »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031