Tirania absoluta se pogoara miseleste asupra omenirii- Interpolul şi Naţiunile Unite se pregătesc să creeze poliţia mondială


Interpolul şi Naţiunile Unite se pregătesc să creeze poliţia mondială. Procesul implică, printre altele, împărtăşirea unei reţele de comunicaţii securizate şi crearea unei vaste baze de date care va conţine mostre ADN, amprente digitale, fotografii şi anunţuri de urmărire a infractorilor.


Organizaţia Naţiunilor Unite şi Interpolul sunt pe cale să încheie un parteneriat menit a combate infracţionalitatea prin crearea unei forţe „de menţinere a ordinii” la scară globală, dislocabilă în ţările măcinate de războaie şi crimă organizată. Altfel spus, „căştile albastre” se vor transforma în „caschetele albastre”.

Miniştrii de Justiţie şi de Externe din peste 60 de ţări, între care Statele Unite şi China, s-au reunit ieri, în Singapore, pentru o întrevedere găzduită de cele două organizaţii internaţionale. Aceasta este, potrivit „New York Times”, prima etapă în procesul de creare a ceea ce Interpolul numeşte „doctrina asigurării ordinii globale”, care va permite atât Interpolului, cât şi Naţiunilor Unite să îmbunătăţească abilităţile „forţelor poliţieneşti de menţinere a păcii”.

Procesul implică, printre altele, împărtăşirea unei reţele de comunicaţii securizate şi crearea unei vaste baze de date care va conţine mostre ADN, amprente digitale, fotografii şi anunţuri de urmărire a infractorilor.

“Poliţiştii vor fi antrenaţi şi echipaţi în mod diferit, ca şi până acum. Dar când ei vor opri pe cineva, vor putea să consulte o bază de date globală, pentru a verifica persoana pe care au oprit-o”, a explicat Noble. Activitatea de „menţinere a păcii” contemporană a „evoluat dramatic” din clipa în care „căştile albastre” ale ONU au primit Premiul Nobel pentru Pace, în 1988. După 2005, numărul ofiţerilor de poliţie încorporaţi în efectivele de 95.400 de „căşti albastre” aproape că s-a dublat, de la 6.000 la 12.000, în 17 ţări.

Poliţia ONU se luptă deja cu răpirile şi traficul de droguri în Haiti sau cu exploatarea ilegală a lemnului în Liberia. Noble spune că scopul efortului comun este maximizarea abilităţii de a urmări mişcările infractorilor în întreaga lume, prin împărtăşirea unor standarde şi resurse comune. El doreşte şi crearea unor paşapoarte electronice speciale pentru cei peste 600 de anchetatori ai Interpol, care să le permită să traverseze mai repede frontierele. Andrew Hughes, australianul care conduce forţa de poliţie a Naţiunilor Unite, adaugă că mişcarea are ca scop contracararea mai eficientă a operaţiunilor criminalităţii organizate, care nu cunosc graniţe.

Hughes spune că se urmăreşte în special recrutarea de femei, astfel încât acestea să ajungă să reprezinte măcar 20% din efectivele forţelor poliţieneşti ale ONU şi să formeze unităţi exclusiv feminine. Respectivele unităţi ar lucra apoi cu refugiaţii din diferite părţi ale globului. „Cele mai multe dintre victimele atrocităţilor sunt femei care au avut destul de-a face cu bărbaţi înarmaţi şi în uniforme”, a explicat oficialul ONU. El a adăugat însă că printre cele mai importante sarcini ale „poliţiei globale” se numără combaterea traficului de droguri şi a celui de armament – două dintre activităţile favorite ale organizaţiilor criminale.

“Crima organizată este o afacere care profită de orice ocazie pentru a se extinde. Atunci când activitatea poliţiei, a tribunalelor sau a penitenciarelor întâmpină probleme, criminalitatea organizată înfloreşte. Mai vedem de asemenea şi efectele toxice ale corupţiei, deoarece ei sunt capabili să corupă oficiali, ceea ce face dificil de construit o societate funcţională”, a adăugat Hughes. Întâlnirea de luni a miniştrilor de Justiţie, care coincide cu adunarea generală a membrilor Interpol, se va încheia cu publicarea unei declaraţii în care va fi creionat planul de acţiune pentru crearea forţei internaţionale poliţieneşti de asigurare a păcii în maximum 12 luni.

Un comentariu

  1. HRISTOS A INVIAT! Vezi si asta: http://europa.eu/scadplus/glossary/petersberg_tasks_en.htm


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s