Roubini: O nouă criză financiară se va produce în curând


Profesorul Nouriel Roubini, cel care a anticipat actuala criză economică, a declarat că se aşteaptă ca pieţele financiare să sufere din nou o cădere a acţiunilor.
ROUBINI
Acesta este de părere că valoarea acţiunilor listate pe Bursele internaţioanele, precum şi preţurile materiilor prime vor suferi deprecieri uriaşe în perioada următoarelor luni.

Motivul adus de economist este următorul: „Pieţele au crescut foarte mult şi foarte rapid”.

„Cred că va apărea la un moment dat un risc de corecţie, mai ales în momentul în care pieţele financiare vor realiza faptul că revenirea economică nu este în formă de V, ci în formă de U”.

Conform previziunilor economistului, acest moment ar putea avea loc în trimestrul al patrulea al acestui an, sau în primul trimestru al anului viitor.

Argumentele aduse de Roubini par să nu fie chiar lipsite de temei. Bursele au crescut într-adevăr extrem de mult într-un timp relativ scurt. De exemplu, indicele DAX al Bursei de la Frankfurt a crescut cu 25%din luna martie până acum, iar S&P 500 s-a apreciat cu 22%.

SURSA: „Le Temps”

2 comentarii

  1. Great info and right to the point. I don’t know if this is actually the best place to ask but do you people have any thoughts on where to hire some professional writers? Thanks 🙂

  2. My partner and i certainly have to think a lot more in that way and find out what i can do regarding it.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s