Iranul va efectua luni tiruri de rachete cu rază lungă de acţiune – UPDATE


artid_1254055198

Un oficial al armatei a anunţat, în cadrul unei emisiuni televizate, că Iranul va efectua luni tiruri de rachete cu rază lungă de acţiune. Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului iranian, au început o serie de manevre militare încă de duminică. Ei au declarat că astfel vor să evalueze progresele tehnice realizate la rachetele sol-sol.

Iranul efectuează în mod regulat manevre în apele strategice din Golf şi invocă progrese în domeniul apărării. Anunţul privind noile manevre intervine la o zi după dezvăluirile conform cărora Iranul a construit un al doilea centru de îmbogăţire a uraniului.

Iranul lansează rachete pe bandă rulantă

Iranul a lansat în această dimineaţă două rachete cu rază scurtă de acţiune, relatează postul public de televiziune în limba arabă Al-Alam, citat de AFP.

Potrivit televiziunii, este vorba despre rachete de tip Tondar şi Fateh 110.

Comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei (armata ideologică a regimului iranian), Hossein Salami, a afirmat că principalul obiectiv al manevrelor militare este „să evalueze progresele tehnice realizate recent la rachetele sol-sol”.

Potrivit acestuia, forţele vor lansa „simultan” şi „succesiv” rachete în cursul manevrelor denumite „Marele profet 4”, care vor dura mai multe zile.

În această seară, Iranul va efectua tiruri cu rachete de tip Shahab 1 şi 2 (cu rază medie de acţiune), iar mâine cu rachete cu rază lungă de acţiune de tip Shahab.

Iranul posedă rachete Shahab-3, cu raza de acţiune de aproximativ 2.000 de kilometri, capabile să atingă teritoriul Israelului.

Salami a adăugat că forţele armate iraniene nu vor lansa în cadrul acestor exerciţii tipuri noi
de rachete.

Iranul a testat cu succes o rachetă Shahab-3 – UPDATE

28/09/2009

Forţele iraniene au testat cu succes astăzi o rachetă Shahab-3, cu o rază de acţiune de 2.000 kilometri, în cadrul unui exerciţiu, a informat televiziunea Press TV, citată de AFP.

Televiziunea iraniană a prezentat imagini cu lansarea rachetei, într-o regiune semideşertică. Potrivit televiziunii, racheta are o rază de acţiune cuprinsă între 1.300 şi 2.000 kilometri.

Iranul va efectua luni tiruri cu rachete cu rază lungă de acţiune, Shahab, care au capacitatea să ajungă până în Israel. Anunţul privind noile manevre vine imediat după dezvăluirile conform cărora Iranul a construit al doilea centru de îmbogăţire a uraniului.

Comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a afirmat că principalul obiectiv al manevrelor militare este „să evalueze progresele tehnice realizate recent la rachetele sol-sol” şi a adăugat că forţele armate iraniene nu vor lansa în cadrul acestor exerciţii tipuri noi de rachete.

Iranul a demarat duminică dimineaţă un exerciţiu militar, lansând trei rachete cu rază scurtă de acţiune, de tip Tondar, Fateh 110 şi Zelzal, iar seara a efectuat un tir cu rachete de tip Shahab 1 şi 2 (cu rază medie de acţiune).

Luni „vom efectua tiruri cu Shahab cu rază lungă de acţiune”, a declarat Salami la postul de televiziune Press-TV.

Iranul efectuează în mod regulat manevre în apele strategice din Golf, în special tiruri de rachete cu rază lungă şi medie de acţiune.

Aceste tiruri intervin după recenta decizie a preşedintelui american Barack Obama de a renunţa la proiectul de scut antirachetă în Europa de Est, elaborat la vremea preşedintelui George W. Bush şi oficial destinat să contracareze eventuale tiruri cu bătaie lungă venite din Iran.

2 comentarii

  1. Hello. magnificent job. I did not imagine this. This is a excellent story. Thanks!

  2. That seems wonderful however , i am just still not too sure that I like it. In any event will look a lot more into it and decide personally! 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s