Adio, America! Bancile elvetiene au intrat in razboi cu Statele Unite


Wegelin & Co, unde exista active de peste 16 miliarde de euro, a postat un apel straniu pe site: “Adio, America! Nu mai calatoriti in Statele Unite, vindeti orice actiuni sau titluri de valoare pe care le detineti in dolari. Nu mai investiti in Statele Unite ale Americii!”. Neoficial, bancherii elvetieni recomandasera ruperea oricaror relatii cu SUA din cauza “paradisurilor fiscale”, pe care Washingtonul nu vrea sa le lichideze. Nimeni nu a indraznit insa pana acum sa arunce manusa direct. Razboiul cu vechiul continent poate sa inceapa. Este semnificativ ca, tot in aceasta perioada, presedintele libian Muamar Gaddafi a cerut impartirea Elvetiei intre vecinii ei: Italia, Franta si Germania. O asemenea nerozie ar trebui sa aiba loc la reuniunea ONU din 15 septembrie. Farhan Haq, purtatorul de cuvant al ONU, a explicat ca solicitarea Libiei incalca principiile Cartei Natiunilor Unite si ca propunerea a fost imediat respinsa de comitetul care se ocupa de pregatirea programului Adunarii Generale din 15 septembrie. Gaddafi i-a trimis o scrisoare in acelasi sens si lui Ban Ki-Moon, secretarul general al ONU. La summitul G8 de la L’Aquila, el spunea ca Elvetia este “o mafie mondiala si nu un stat”. Gaddafi s-a suparat rau inca din iulie 2008, cand beizadeaua Hanibal si sotia lui au fost arestati intr-un hotel din Geneva penbtru rele tratamente aplicate celor doi slujitori ai lor. Hans-Rudol Merz, presedintele Confederatiei elvetiene, a fost in august la Tripoli si si-a cerut scuze, dar Gaddafi nu s-a linistit. Tine ostatici in Libia doi elvetieni, arestati cu peste un an in urma.

3 comentarii

  1. Gaddafi are o mare influenta pe plan extern. Nu, nu cred ca vreodata Elvetia va fi dezmembrata.

  2. Hello.This article was really remarkable, especially because I was investigating for thoughts on this matter last week.

  3. That sounds excellent nonetheless i’m just still not so certain that I like it. At any rate will look a lot more into it and choose for myself! 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s