Miting al secesionistilor in Texas: Urâm Statele Unite!


Circa 200 de persoane au manifestat in Texas, la sfarsitul saptamanii trecute, cerand secesiunea statului de SUA. Analistii citati de Texas Observer afirma ca, desi nu este noua, miscarea de independenta a statului Texas a recastigat teren in contextul discutiilor despre reforma sistemului sanitar. Secesionistii percep aceasta reforma ca un atac la adresa Constitutiei SUA si solicita retragerea din Uniune.

„Urasc steagul SUA…. Urasc guvernul SUA… E un guvern rau si corupt. Acest guvern trebuie sa dispara. Suveranitatea nu este suficienta. Secesiunea este ceea ce ne trebuie noua!”, a declarat Larry Kilgore, un activist participant la miting, adaugand „Urâm Statele Unite!”.

Cu cateva zile inainte de miting, unul dintre organizatori, Gerry Donaldson, a declarat pentru Examiner.com ca secesionistii „solicita un proces organizat care sa permita guvernului federal sa se alinieze din nou Constitutiei…. Fie restauram America, fie vom trai intr-o dictatura marxista, fie ne vom rupe de SUA si o vom lua de la inceput”.


Texas Observer precizeaza ca declaratia lui Kilgore a atras „cateva murmure de dezaprobare” din partea participantilor la mitingul din Austin, insa afirmatiile legate de secesiunea statului Texas nu sunt deloc noi. In aprilie, guvernatorul Rick Perry a afirmat ca statul Texas s-a saturat de politicile de taxe ale guvernului federal si ar putea sa se separe de SUA. Declaratiile lui Perry au fost facute in timp ce demonstrantii prezenti la un miting in Austin strigau „Secesiune!”.

Perry a spus atunci ca guvernul federal a luat-o pe o cale gresita fata de cea visata de Parintii Fondatori ai SUA, adaugand ca autoritatile de la Washington „ii sugruma” pe americani cu taxe si cheltuieli exagerate.

De asemenea, la inceputul lunii martie, actorul si expertul in arte martiale Chuck Norris a afirmat ca va candida la presedintia statului liber Texas si a indemnat gruparile de dreapta din SUA sa se uneasca pentru „a salva natiunea”.

Discutia despre secesiunea statului Texas, reluata

Analistii citati de Texas Observer afirma ca, desi nu este noua, miscarea de independenta a statului Texas a recastigat teren in contextul discutiilor despre reforma sistemului sanitar. Secesionistii percep aceasta reforma ca un atac la adresa Constitutiei SUA si de aceea solicita retragerea din Uniune.

Publicatia precizeaza ca la mitingul de la sfarsitul saptamanii trecute nu a participat niciun politician important din Texas, nici macar unul din cei 70 de membri ai Congresului din Austin care, in urma cu cateva luni, au sustinut o declaratie prin care afirmau suveranitatea statului Texas in legatura cu problemele sale interne.

Politologul rus Igor Panarin a declarat recent ca Statele Unite ale Americii nu vor mai exista in iulie 2010. „Rezultatele exercitiului financiar care se va termina pe 30 septembrie vor soca investitorii”, a declarat el, preconizand ca procesul dezintegrarii va incepe in luna noiembrie. Politologul rus a evocat uraganul Katrina, violenta in randul tinerilor, familiile monoparentale, inchisorile suprapopulate si homosexualitatea, concluzionand ca societatea americana este in pragul unei „catastrofe psihologice”.

Un comentariu

  1. There is perceptibly a bunch to know about this. I consider you made certain nice points in features also.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s