Milioane de oameni subnutriţi în UE


Sunt aproximativ 30 de milioane de persoane subnutrite în Uniunea Europeană, majoritatea în spitale şi aziluri de bătrâni. Acest lucru atrage un cost de 170 de miliarde de euro pentru aceste state, potrivit unei estimări comunicate, astăzi, de experţii europeni în nutriţie, reuniţi în congres la Viena, relatează AFP.

„Datele Uniunii Europene arată că între 5 şi 15 la sută din populaţia totală, 40 la sută dintre pacienţii spitalizaţi şi 60 la sută din cei internaţi în aziluri sunt subnutriţi sau în pericol de a fi subnutriţi”, a explicat doctorul
Cornel Sieber, şeful Institutului de biomedicină antiîmbătrânire la Universtiatea Erlangen din sud-estul Germaniei, potrivit unui comunciat, citat de AFP.

Nu mănâncă tot sau n-au poftă de mâncare
„Costurile atrase de subnutriţie sunt estimate la 170 de miliarde de euro
pe an în Uniunea Europeană”, a adaugat oficialul care a precizat că această sumă este „este de trei ori mai mare decât costul obezităţii”.

Un studiu recent efectuat pe 75.000 de pacienţi spitalizaţi în 30 de state a arătat că 60 la sută dintre bolnavi nu îşi consumă în totalitate porţiile de mâncare primite. Dintre aceştia 43 la sută spun că nu au poftă de mâncare. Numai 25 la sută dintre pacienţii care nu mănâncă la prânz sunt alimentaţi cu perfuzii.

Rata
mortalităţii asistate este de două ori mai mare decât media pentru persoanele subnutrite în azilurile pentru bătrâni.

Nutriţioniştii vin şi cu soluţii. „Trebuie efectuate sistematic bilanţuri privind alimentaţia în spitale sau în azilurile pentru bătrâni şi dacă este cazul trebuie intervenit cu echipe de nutriţionişti. Aceste bilanţuri trebui să se transforme într-o obişnuinţă ca luarea temperaturii sau măsurarea tensiunii arteriale”, a sugerat profesorul austriac, Michael Hiesmayr.

2 comentarii

  1. I cling on to listening to the reports speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you tell me please, where could i find some?

  2. Fine, this is a nice beginning but i’ll have to check into that a tiny bit more. Will show you what else there is.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu