ALAN GREENSPAN anticipeaza o usoara crestere economica urmata de o mare scadere


euro

Conform articolului Greenspan, îngrijorat pentru economia Americii, fostul preşedinte al Rezervei Federale a Statelor Unite Alan Greenspan anticipează o creştere economică solidă în ultimele două trimestre ale acestui an, însă se arată îngrijorat de anul viitor şi avertizează că redresarea economiei americane s-ar putea “clătina” în 2010, transmite Reuters, citat de Mediafax.

“Cred că stăm bine în următoarele şase luni. Piaţa rezidenţială şi cea auto dau semne de redresare, însă procesul nu este unul accelerat“, a declarat Greenspan într-un interviu pentru Reuters.

Piaţa auto a obţinut un sprijin neaşteptat la finele lunii iulie, când guvernul american a introdus un program de subvenţii pentru stimularea vânzărilor de automobile, însă creşterea determinată de această măsură ar putea fi nesustenabilă.

Greenspan, care s-a retras din funcţia de preşedinte al Fed în 2006, după 18 ani de mandat, susţine că piaţa americană este saturată în ceea ce priveşte autoturismele, arătând că există cu 20% mai multe maşini decât şoferi.

Vânzările auto vor scădea

Astfel, fostul şef al Fed estimează că vânzările auto vor reveni la nivelurile scăzute din primele şase luni ale acestui an odată ce programul guvernamental va lua sfârşit, în contextul unei pieţe a creditelor de consum aflată încă în dificultate.

În ceea ce priveşte piaţa rezidenţială, scăderea abruptă a sectorului construcţiilor ajută dezvoltatorii de proiecte rezidenţiale să “scape” de surplusul de locuinţe, însă Greenspan consideră că rata de împroprietărire din Statele Unite nu va reveni la nivelurile anterioare crizei.

In traducere, asa cum arata si analisti in diverse publicatii occidentale, economia va creste un pic, pentru ca apoi sa scada mai jos decat acum.

Eu consider ca si aceasta minima crestere va fi mai mult o iluzie, un rezultat al unor calcule pe hartie. Dupa cum va mai amintiti, cand germanii au anuntat recent o crestere de 0,3%, s-au declarat surprinsi si recunosteau ca nu o anticipau. Insa cel mai grav este faptul ca aceasta crestere nu se simte, nu e palpabila, nu o duc mai bine. Asta-i necazul cu calculul pe hartie.

Repet cu aceasta ocazie ca actuala criza economica este parte componenta dintr-un cumul de crize create voit, asa precum au fost declasate toate crizele in istoria moderna, pentru a se veni apoi cu solutiile …Lecturati va rog : AICI , AICI si AICI

Sa vedem cine este Alan Greenspan:

alan greenspan

Alan Greenspan (1926 -), evreu , fost Chairman of the Federal Reserve, membru COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS (CFR), unde a fost director intre 1982 – 1988.


Presedinte al Council of Economic Advisers sub presedintele Gerald Ford.

Director:

Aluminum Company of America (Alcoa);

Automatic Data Processing, Inc.;

Capital Cities/ABC, Inc.;

General Foods, Inc.;

J.P. Morgan & Co., Inc.;

Morgan Guaranty Trust Company of New York;

Mobil Corporation;

The Pittston Company.

Senior Advisor Deutsche Bank .

L-a ajutat pe David Rockefeller in crearea in 1973 a Trilateral Commission. Participant Bilderberg Group . Membru Bohemian Grove. (Fondata in la sfarsitul secolului 19 , Bohemian Grove este o adunatura de “ elite “ ce practica ritualuri pagane . Au ca simbol bufnita , si practica cermonialul “Cremation of Care” in care simulaza aducerea de jertfe umane ( copii ) diavolului , prin incinerare .

Intregul ritual seamana izbitor cu ceea ce stim despre inchinarea la Moloch , tipul de cult atat de urat de Dumnezeu in care din pacate cazusera inca din vechime multi israelieni ce aduceau jerfe proprii copii )

In 1997 – 1998, evreii Robert Rubin, Lawrence H. Summers si Alan Greenspan lucreaza impreuna cu FMI pentru combaterea crizei financiare din Rusia

1 comentariu

  1. Keep functioning ,great job!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s